En iyi pişirme tekniklerinden biri ise, delikli pizza tepsisi yardımıyla gerçekleştirilen işlemdir. Hamurun temas ettiği yüzeyde delikler bulunur. Bu delikli yüzey sayesinde ısı kolayca hamurun yüzeyine iletilir. Her yer homojen bir şekilde pişer.
Delikli pizza tepsisi kullanıyorsanız fırının ortasında ızgara üzerinde kullanın. Eğer daha kalın bir fırın tepsisi kullanıyorsanız, orta sıranın bir altına yerleştirebilirsiniz ızgarayı ve tepsiyi.
Bir çatal yardımı ile kabarmaması için hamurumuzun üzerinde delikler açalım, önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim. Sonrasında dilediğiniz malzemeleri kullanarak pizzanızı istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.
Mayalanan hamurun havası alınır ve tekrar yoğrulur. Tereyağı ile yağlanan tepsiye pizza hamuru yerleştirilir. Sosu her yerine sürülür.
Tepsiye zeytinyağı dökülerek elle iyice yağlanır. Pizza hamuru tepsiye yerleştirildikten sonra yağlı parmak uçlarıyla ve avuç içiyle dışa doğru biraz esnetilir. Üstü naylonla örtülerek 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra açmaya devam edilerek istendiği kadar büyüdüğünde, 2-3-4 cm. kalınlıkta olmalıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Pişirme kağıdının üzerine biraz mısır unu serptikten sonra açtığınız pizza hamurunu kağıdın üzerine yerleştirin. Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Tepsiye zeytinyağı dökülerek elle iyice yağlanır. Pizza hamuru tepsiye yerleştirildikten sonra yağlı parmak uçlarıyla ve avuç içiyle dışa doğru biraz esnetilir. Üstü naylonla örtülerek 10 dakika dinlendirilir.
Milföy hamurunun tepsiye yapışmasını önlemek için, tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpin. Hamurunuzun tepsiye yapışmadığını göreceksiniz.
Pizzanın hamuru pişerken fazla kabarmaması için, çatalla her tarafını deliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika kadar pişiriyoruz. Bu arada sosu ve üzerinin malzemelerini hazırlıyoruz.
Pizzanın kenarına sarımsak sosu sürülüp kapatılır. Kenarına yumurta sürülür.
Pizza unu, eğer pizza ununuz yoksa baklavalık veya ekmeklik un kullanmanızı öneririz.
Pizza hamuru için:
1su bardağıılık süt. 1/2tatlı kaşığıkuru maya. 1/2tatlı kaşığıtoz şeker. 1çay kaşığıtuz.
Hamurun temas ettiği yüzeyde delikler bulunur. Bu delikli yüzey sayesinde ısı kolayca hamurun yüzeyine iletilir. Her yer homojen bir şekilde pişer. Ayrıca bu deliklerden ısı ile birlikte hava akımı girerek doğal mayalama tekniği de gerçekleşir.
Delikli Fırın Tepsisi Delikleri sayesinde eşit oranda ısı dağılımı gerçekleşir. Simit, börek, poğaça gibi tüm hamur işi ürünlerinizin kolaylıkla pişmesini sağlar. Yanmaz yapışmaz özelliklidir.
TEPSİ VE KEK KALIPLARINI NASIL YAĞLAMALISINIZ? Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir.
1- Tabana margarin sürebilirsiniz.
Önceden yağlı kağıtlar olmadığı zaman özellikle ev hanımları tepsinin tabanına margarin sürüyordu.
Genel kanının aksine, pişirme kağıtlarının üretiminde hiçbir bitkisel, hayvansal veya sentetik yağ kullanılmaz. Yağlı hissini üretimde kullanılan silikonize maddeler verir. Bu maddeler üzerine konulan gıdanın kağıda yapışmasını engeller. Dolayısıyla pişirme kağıdının yağlanmasına gerek yoktur.
Pizza hamurunda herkesin ilk yaptığı hatalardan biri de hamuru açarken oklava yöntemine başvurmak... Ancak pizza hamuru açarken asla oklava kullanmamalısınız!
2, 5 su bardağı un.
Hamur mayalandıktan sonra, hamuru tepsinin büyüklüğüne göre elinizle açın. Ardından, altını hafif yağladığınız (yağlı kağıtta kullanabilirsiniz) tepsiye yerleştirip, 3 4 dakika bekletin hamur hafif kendine gelsin.
Pişen pizzanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur. Kaşarlar eriyen kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Çıtır çıtır pizza hamuru için hazırladığınız pizzayı bir de bu programda pişirmeyi deneyin, pişman olmayacağınıza eminiz! Eğer pizzayı fansız programda pişirirseniz her tarafı aynı anda pişeceğinden üzerindeki malzemeler daha hızlı pişip yanabilir.
Genel olarak pizza fırında 180 ile 200 derece arasında değişkenlik gösteren miktar üzerinden pişirilir. Bu şekilde pizzayı pişirmeyi suretiyle rahatlıkla servis etmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri