En iyi pişirme tekniklerinden biri ise, delikli pizza tepsisi yardımıyla gerçekleştirilen işlemdir. Hamurun temas ettiği yüzeyde delikler bulunur. Bu delikli yüzey sayesinde ısı kolayca hamurun yüzeyine iletilir. Her yer homojen bir şekilde pişer.
Pizza Tepsisi Modelleri
Hamurun zemine yapışmaması, orantılı biçimde ve istendiği gibi pişmesi, verilen şeklin bozulmaması vb. amaçlara bakıldığında pizza tepsisinin üretildiği malzemenin özellikleri ön plana çıkar.
Delikli pizza tepsisi kullanıyorsanız fırının ortasında ızgara üzerinde kullanın. Eğer daha kalın bir fırın tepsisi kullanıyorsanız, orta sıranın bir altına yerleştirebilirsiniz ızgarayı ve tepsiyi.
Pizza taşı, ev tipi fırınlar için özel olarak üretilen pişirme aracıdır. Yüksek ısıya dayanıklı bi pişirme taşı ısıyı homojen şekilde dağıtarak hamurun tam kıvamında ve taş fırın lezzetinde pişmesini sağlar. Pizza, lahmacun, pide, ekmek gibi hamur işlerini pişirmek için kullanabilirsiniz.
Mayalanan hamurun havası alınır ve tekrar yoğrulur. Tereyağı ile yağlanan tepsiye pizza hamuru yerleştirilir. Sosu her yerine sürülür.
İlgili 35 soru bulundu
Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Pişirme kağıdının üzerine biraz mısır unu serptikten sonra açtığınız pizza hamurunu kağıdın üzerine yerleştirin. Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Pişen pizzanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur. Kaşarlar eriyen kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Pizza taşını fırın ızgara telinin üzerine yerleştirin ve 200 °C'de yaklaşık 60 dakika ısıtın. Pizza taşın ardından tamamen soğumasını bekleyin. Artık pizza taşını kullanabilirsiniz.
Pizza yapımında en çok kullanılan malzemeler kaşar peyniri, mozzarella peyniri, kırmızı biber, domates, mantar, siyah zeytin, sosis, sucuk, tane mısır ve kekiktir. İsteğe göre sarı biber, brokoli, karnabahar gibi sebzeler veya tavuk ve kuşbaşı et çeşitleri de eklenebilir.
Hamurun yapışmaması için özel tasarlanan teflon pizza tepsisi, ek bir yağ kullanımı olmadan pişen ürünün kolayca çıkmasına olanak sağlar. Fazladan yağlı kağıt kullanmaya da gerek kalmaz. Teflon kaplama özel bakım isteyen hassas bir yapıya sahiptir. Yıkanırken telli bulaşık süngeri kullanılmadan temizlenmesi önerilir.
Tepsiye zeytinyağı dökülerek elle iyice yağlanır. Pizza hamuru tepsiye yerleştirildikten sonra yağlı parmak uçlarıyla ve avuç içiyle dışa doğru biraz esnetilir. Üstü naylonla örtülerek 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra açmaya devam edilerek istendiği kadar büyüdüğünde, 2-3-4 cm. kalınlıkta olmalıdır.
Pizza kare kutuya konulduğunda boşluklar meydana gelir ve bu sayede dilimleri almak daha rahat olacaktır. Yuvarlak kutuya yerleştirilen pizza kalıp gibi tam oturacağından rahat bir yemek yeme biçimi olmaz. Aynı zamanda pizzacılar genellikle bu boşluklara pizza sosları ve baharatlar koyarak değerlendirirler.
“Gerçek pizzanın kalitesi margaritadan anlaşılır. Çok kaliteli buğdaydan elde edilmiş un, asla ince olmayan, doğru ısıda pişirilmiş bir hamur; çok lezzetli domates, kekik, kaliteli zeytinyağından sos ve iyi bir mozzarella peyniri.
Pizza Tepsisi Sıkça Sorulan Sorular
%16 indirimle Dr. Oetker 1495 Tradition 20 cm Emaye Pizza Tepsisi 304 TL'ye, %5 indirimle Altınbaşak Granit 18 cm Delikli Sac Pizza Tavası 115 TL'ye, %5 indirimle Altınbaşak Granit 36 cm Delikli Sac Pizza Tavası 319 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Sadece Alt Pişirme: Altı Çıtır, Üstü Yumuşak
Çıtır çıtır pizza hamuru için hazırladığınız pizzayı bir de bu programda pişirmeyi deneyin, pişman olmayacağınıza eminiz! Eğer pizzayı fansız programda pişirirseniz her tarafı aynı anda pişeceğinden üzerindeki malzemeler daha hızlı pişip yanabilir.
Üstü genellikle yuvarlak, düz bir mayalı buğday bazlı hamur tabanından oluşan İtalyan kökenli bir yemektir.
Evde yaptığınız pizzaları 25 dk – 30 dakikada pişirebilirsiniz. Bu süre pizzanın hem hamurunun, hem de üst malzemelerinin pişmesi için yeterlidir.
Fırında pişirmenin veya pizza taşında ekmek pişirmenin tadı çok güzel olduğu için ekmek yapımının bir çok seçeneği vardır, ekmeklerinizi ocakta da yapma imkanınız olduğu gibi pizza taşında da taş fırın lezzetinde ekmek pişirmeniz mümkündür.
Hamur 24 saat mayalanmalı. Bir derin kaba unu eleyin ve tuzla karıştırın. Ilık suda şeker ile mayayı eritin ve una döküp elinizle ya da mikserle karıştırarak yapışkan bir hamur yapın. Kabının üstünü streç filmle kapatıp oda ısısında 24 saat mayalandırın.
Ortalama 1 kase sos için 5 adet domates, damak zevkinize bağlı olarak birkaç dal kekik, fesleğen, 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker yeterli olacaktır. Şeker koyduğumuza göre en son sahneye tuzu da alıyor, güzelce karıştırın.
Pizzada kullanılan kaşar peyniri eridikten sonra daha hızlı şekilde donar ve katılaşır. Bunun aksine mozzarella peyniri akışkan kıvamını daha uzun süre korumaktadır. Sonu itibariyle hem tadı hem de kıvamı göz önüne alındığında pizzalarda kaşar yerine mozzarella peyniri kullanılmalıdır.
Pizza hamurunun içindeki malzemeleri özetlemek gerekirse şöyledir: un, maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve su. Ev yapımı pizza malzemeleri arasında temel olarak bu malzemeler sayılabilir.
Sosunuz hazırdır. Pizza hamurlarının üzerine hazırladığınız sostan sürün. Sos sürdüğünüz hamurun üzerlerine de küçük küçük doğranmış biberleri, sucuğu, ortasında yumurta kırmak için boş kalacak şekilde yerleştirin. Yumurtayı bu boşlukların içine dikkatlice kırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri