Aralarından seçim yapabileceğiniz uzun bir un listesi olmasına rağmen, pizza yapmak için herkesin hemfikir olduğu tek bir tane var: Caputo tipo 00 unu.
Ayrıca pizza hamuru hazırlarken seçilen unlar da oldukça önemli. Pizza unu, eğer pizza ununuz yoksa baklavalık veya ekmeklik un kullanmanızı öneririz. Klasik ve tadına doyum olmaz bir pizza hamuru yapmak istiyorsanız hamuruna süt ya da yoğurt ilave etmeyin.
Buğday unu çeşitlerinden biri olan pizza unu, pizza yapmak için hazırlanmış ideal bir undur. Pizza hamurunun pürüzsüz ve elastik olmasını sağlar. Pizzanın içerisinde kendine has bir şekilde koku ve lezzeti sağlamaktadır. Hamuru için kullanılan un normal ekmek yapımı için kullanılan undan daha fazla proteine sahiptir.
Pizza unu kac numara? Çift sıfır yada tek sıfır buğday unu esnek, gevrek ve hazmı kolay bir pizza için şart. Pizza yapımı için özel pizza unları internette mevcut .00 un bulamıyorsanız eğer ve beyaz ekmek unu kullanacaksanız protein oranı %11-12 civarında olmalı.
bugdayin, besin acisindan degerli butun kisimlari yok edilerek elde edilen en rafine un cesitidir. besin degeri son derece dusuktur.
İlgili 19 soru bulundu
Aralarından seçim yapabileceğiniz uzun bir un listesi olmasına rağmen, pizza yapmak için herkesin hemfikir olduğu tek bir tane var: Caputo tipo 00 unu. Diğer un türlerini kullanarak başarılı bir şekilde lezzetli bir pizza yapabileceğinize şüphe yok.
Buğdaydan Doğal Lezzet!
Yüksek elastikiyete sahip, kuvvetli ve dirençli hamur elde edilir. Yufka kolay açılır ve yırtılmaz. Pişirme esnasında kenar yapmaz. Yüksek şerbet ve yağ emme özelliğine sahiptir.
Genel Amaçlı (Tip 550/baklava/börek/kek) Unlar: Yaz ya da kış buğdayından beyazlatılmış ya da beyazlatılmamış olabilir, %9-%12.5 oranında protein içerir. Gevrek bir ekmek dokusu sağlar.
Genetiği değiştirilmiş buğdaylar, (tip 405-550 gibi) yüksek miktarda yapışkan albümin içerdiği için, hazmı ağırdır (bilhassa kan gurubu "O" olanlar için). Bu tür buğday ürünlerini yalnızca bütün tahılları çok iyi hazmedebilen kan grubu "A" ve "AB" olanlar hazmedebilirler.
Pizza hamurunun kalınlığını da yine kendinize göre ayarlayın, kalın pizza da yapabilirsiniz incecik açıp az hamur bol malzeme de yapabilirsiniz. ***Pizza hamurunu pişireceğiniz zaman tabanına mısır unu serperseniz, hem yapışmasını önlersiniz hem de piştiğinde o mısır ununun pütür pütür oluşu ek lezzet sağlar.
Tarifte ılık süt kullanmanız hamurun daha iyi mayalanmasını sağlar. Sütü el yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtmanız yeterli olacaktır. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmalısınız. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam yakaladığınızda un ilavesi yeterli olacaktır.
Çift sıfır yada tek sıfır buğday unu esnek, gevrek ve hazmı kolay bir pizza için şart. Pizza yapımı için özel pizza unları internette mevcut .00 un bulamıyorsanız eğer ve beyaz ekmek unu kullanacaksanız protein oranı %11-12 civarında olmalı. Alacağınız unun etiketindeki protein oranını (gluten) kontrol edin.
Pizza hamuru için:
1su bardağıılık süt. 1/2tatlı kaşığıkuru maya. 1/2tatlı kaşığıtoz şeker. 1çay kaşığıtuz.
Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum.
Pizza hamurunun içindeki malzemeleri özetlemek gerekirse şöyledir: un, maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve su. Ev yapımı pizza malzemeleri arasında temel olarak bu malzemeler sayılabilir.
Pizza yapımında en çok kullanılan malzemeler kaşar peyniri, mozzarella peyniri, kırmızı biber, domates, mantar, siyah zeytin, sosis, sucuk, tane mısır ve kekiktir. İsteğe göre sarı biber, brokoli, karnabahar gibi sebzeler veya tavuk ve kuşbaşı et çeşitleri de eklenebilir.
Bu un aynı zamanda beyaz ekmek yapmak için de kullanılır. 550 numaralı buğday unu çeşitli şekillerde ve ince gözenekli hamur işlerinde kullanılabilir. Dinkel (genetiği en değiştirilmemiş kızıl buğday) unu çeşitleri içerisinde 630 tipi, yaygın olarak kullanılan 405 tipi buğday ununa tekabül eder.
Buğdaydan Doğal Lezzet!
Her çeşit ekmek ve pide yapımında kullanılır. Su kaldırma oranının yüksek olmasına bağlı olarak daha fazla ürün elde edilir. Hamur içi gözenekleri küçük ve düzenlidir. Elastik yapıda ve kuvvetli hamur elde edilir.
Unların rengi, protein miktarı, protein kalitesi, üniformitesi, su absorpsiyonu, yoğurma ve fermantasyon toleransı, hamurun gaz meydana getirme kabiliyeti, glutenin gaz tutma kapasitesi ve diastatik aktivitesi ekmeklik unların kalitesini gösteren başlıca kriterlerdir.
Profesyonel fırıncıların çoğu, ne pişirdiklerine bağlı olarak ekmek unu, kek unu veya pasta unu kullanır. Ekmek unu güçlü bir undur, yani nispeten yüksek bir glüten içeriği vardır - genellikle yüzde 13 - 14 civarındadır. Bir avuç ekmek unu kaba hissedecek ve hafif beyaz görünecektir.
Sarı Un ürünümüz, kendine özgü sarımsı rengi ve özellikle mantıya, erişteye, halep ekmeği başta olmak üzere birçok ekmek çeşidine, pastalara ve diğer tüm hamur işlerine lezzet katmasıyla adeta altın değerindedir. Çok sert ve yüksek proteinli buğdaylardan üretilir.
T150 un nedir? Söke Tam Buğday Unu, kepek ve rüşeym gibi buğdayın vitamin ve minarelce zengin olan kısımlarının buğdaydan ayrıştırılmadan dış kabuğu ile birlikte öğütülmesiyle elde edilir.
Çavdar, siyez, yulaf gibi diğer tohumlardan elde edilen unlar, tohumun veya tahılın ismiyle anılır. Renkleri, un topaklarının büyüklükleri ve içerdiği yararlı maddeler değişiklik gösterse de en sağlıklı unlar arasında yer alırlar.
Karakılçık unu %12,3 protein, 18 g/Kg gluten içerir. Genetiği değişmemiş diğer buğday unları gibi karakılçık buğdayı unu da kendine has aroması olan, enfes lezzete sahip, tam kepekli, hazmı kolay daha geç pişen ve kolay bayatlamayan ve bununla birlikte kolay kabarmayan bir yapı sergiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri