Pizzanın üstüne hangi baharatlar konur? İtalyan Pizza Baharat Karışımı, soğan granül, sarımsak granül, tuz, kurutulmuş maydanoz, pul biber, kurutulmuş fesleğen, kereviz, kekik, şeker, tatlı kırmızı biber, mercanköşk, karabiber, nane, öğütülmüş karabiber ve sumak gibi farklı baharat barındırıyor.
Çeşitli baharatların kombinasyonundan oluşan bir besindir. İtalya'nın ünlü lezzetlerinden biri olan pizzanın lezzetinin artmasına yardımcı olur. Ürünü pizza hamurunun içerisine koyabilirsiniz. Ayrıca, besini pişmiş pizzaların üzerine serperek de tüketebilirsiniz.
Son olarak baharatların yanında kendi damak zevkinize uygun bir pizza sosu hazırlamak istiyorsanız, küçük bir kapta 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı mayonezi karıştırın. Küçük bir parça tereyağını tavada eritin. İçerisine kekik, sarımsak tozu, toz biber, nane ve pul biber ekleyin.
Her pizzaya yakışacak, dilerseniz çeşit çeşit et ve tavuk yemeğinde de kullanabileceğiniz pratik bir pizza baharatı yaparak işe başlıyoruz. Yapılışı: Tüm baharatları kapaklı bir baharatlığın içine aktarın ve kapağını kapatın. Güzelce karıştırarak baharatların harmanlanmasını sağlayın ve ardından kullanmaya başlayın.
Karışık pizza malzemeleri genel olarak mantar, kaşar peyniri, domates, sucuk, salam ve sosis gibi malzemelerden oluşur. Ancak pizzanızı daha da çeşitlendirmek isterseniz sevdiğiniz birçok malzemeye pizzanızda yer verebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Pizzaya kekik konur mu? pizza sosunda kekik kullanılır ve olmazsa olmaz, fesleğen margarita ve türevlerinde kullanılır tazesi makbuldür.
Pizza yapımında en çok kullanılan malzemeler kaşar peyniri, mozzarella peyniri, kırmızı biber, domates, mantar, siyah zeytin, sosis, sucuk, tane mısır ve kekiktir. İsteğe göre sarı biber, brokoli, karnabahar gibi sebzeler veya tavuk ve kuşbaşı et çeşitleri de eklenebilir.
Ortalama 1 kase sos için 5 adet domates, damak zevkinize bağlı olarak birkaç dal kekik, fesleğen, 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker yeterli olacaktır.
İlk olarak domatesleri rendeleyin veya bir rondodan geçirin. Püre kıvamında olması gerekiyor. İnce ince kesilmiş veya ezilmiş sarımsakları ekleyip 15 20 saniye soteleyin. Son olarak Ezilmiş veya rondodan geçirdiğiniz domatesleri, kekik, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
Pişen pizzanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur. Kaşarlar eriyen kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Dilimler arasından aşağı sarkan uzadıkça uzayan mozzarella peyniri ve kızarmış sucuk dilimleri altında kendini gösteren kekik kokulu domates sosu. Sucuklu pizzanın güzelliğini anlatmak için yeter de artar.
Pizzanın kenarları kabarık ve hafif yanık olmalı. Hamurda gözenekler bulunmalı ve bunlar farklı büyüklükte olmalı. Pizza ne hamur gibi olmalı ne de fazla ince ve çıtır... Elinize alıp dikey hale getirirseniz malzemeler tabağa dökülmemeli.
Tarifte ılık süt kullanmanız hamurun daha iyi mayalanmasını sağlar. Sütü el yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtmanız yeterli olacaktır. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmalısınız. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam yakaladığınızda un ilavesi yeterli olacaktır.
Biberiyenin kurusunu pizza yapımında da kullanılır. Bunun için pizzayı fırına vermeden önce 1 çay kaşığı kadar üstüne serpilmesi gerekir. Biberiyenin kurusu tatlılara da yakışan bir lezzettir. Bunun için bir çay kaşığı biberiye kurusu yeterli olur.
Sos için doğranmış domates, yağ, ketçap ve salça karıştırılır. Hamur mayalandıktan sonra yağlanmış orta boy tepsiye göre elle ya da oklavayla açıp yerleştirin. Çok kabarmasını istemiyorsanız çatalla 8-10 yerine batırın. Üstüne hazırladığınız sosu sürün.
Pizzanın olmazsa olması, özellikle de margarita pizza için taze domatesli pizza sosudur. Ama evde yapılmış, tazecik domates sosu yerine salça ya da ketçap kullanırsanız o lezzeti asla yakalayamazsanız. Tarla domatesleriyle yaptığım nefis domatesli pizza sosu lezzetiyle, emeklerinizin karşılığını kat kat verecek.
Pizza hamurunu elinizle 20 cm çapında açın. Üzerine domates sosunu kepçe yardımıyla yayın. Önceden ısıtılmış 200-250 °C fırında 10-12 dakika pişirdikten sonra İçim Kaşar Peyniri'ni, İçim Dil Peyniri'ni ve fesleğen yapraklarını pizzanıza yerleştirip üzerinde zeytinyağı gezdirin.
Genel olarak pizza fırında 180 ile 200 derece arasında değişkenlik gösteren miktar üzerinden pişirilir. Bu şekilde pizzayı pişirmeyi suretiyle rahatlıkla servis etmek mümkündür.
Not: Sos için ev salçası da ilave ettim ya da hazır satılan domates soslarından da kullanabilirsiniz. Sarımsak tozu da ayrı bir lezzet katacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri