Plastik Borudaki Kireç Temizliğinde Kireç Sökücü Kullanımı Boruda birkaç saat boyunca bırakılır. Sonra su ile durulanarak kirecin tamamen sökülmesi sağlanır. Borulardaki kireç tabakasını temizleyerek borulardaki su akışının hızlandırılmasına yardımcı olur.
Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor. Uygulama adımlarını tarif etmek gerekirse, ilk aşamada fırça üzerine karbon dökülüyor. Musluğun fırça ile ovalanmasının ardından soğuk su ile durulanması gerekiyor.
Karbonat ve beyaz sirkenin karışımı da etkili bir kireç temizleyici olabilir. Musluğun üzerine karbonat serpin, ardından üstüne beyaz sirke dökün. Karbonat ve sirkenin reaksiyonu kirecin çözülmesine yardımcı olur. Bir süre bekledikten sonra musluğu durulayın.
Kimyasal Kullanarak Tıkanıklık Açma
Su borularında kireç birikmesi gibi nedenlerle meydana gelen tıkanıklıkları kimyasal madde kullanarak açmak mümkündür. Yalnız bunun için kullanılan kimyasal madde kesinlikle lavabo açıcı gibi asidik bir madde değildir.
İlgili 42 soru bulundu
Plastik Borudaki Kireç Temizliğinde Kireç Sökücü Kullanımı
Boruda birkaç saat boyunca bırakılır. Sonra su ile durulanarak kirecin tamamen sökülmesi sağlanır. Borulardaki kireç tabakasını temizleyerek borulardaki su akışının hızlandırılmasına yardımcı olur.
1 su bardağı sirke ve 1 su bardağı karbonat tıkalı lavabo giderine dökülür. 1 litre kaynar su 5 dakika sonra tıkanmış lavabo giderini açma amaçlı gidere dökülür. 15-20 dakika sonra musluktan soğuk su açılır ve boruların açılıp açılmadığı kontrol edilir.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Kirecin temel yapısı kalsiyum karbonat olduğu için, asidik maddelerle karşılaştığında çözünür ve temizlenir. En yaygın kullanılan asidik maddeler arasında limon suyu, sirke ve limon tuzu yer alır. Limon suyu ve sirke, kireci çözme yetenekleri nedeniyle evlerde sıklıkla kullanılır.
Evlerde karşılaşılan kireç sorunu ile başa çıkmak için ev hanımlarının sıklıkla uyguladığı yöntem, sirke uygulamasıdır. Sirkenin kireci çözücü etkisi vardır.
Kimyasal birleşim olarak %5 oranında asetik asit içermektedir. Tamamen doğaldır. Bu nedenle de cevreye zarar vermez. Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz.
Su tesisatı temizliği hizmeti su deposundan hidrofor vasıtasıyla uygulanmaktadır. Su deposu temizliği sonrası depoya Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan ürünler ilave edilir. Dezenfektan haline getirilen su, hidroforlar vasıtasıyla tüm su tesisatına basılır ve çeşmelerden tahliye edilir.
Güneş enerjisi borusunda kireci çıkarmak için; Güneş enerjili su ısıtıcının giriş valfi açılır. Bu, temizlik işlemi için suyun panel sistemine giriş yapmasını sağlar. Depolama tankına özel bir güneş enerjili temizlik solüsyonu eklenir.
Çaydanlığın içerisine birkaç parça limon tuzu atılarak üzerine bir miktar su konulur. Limon tuzu ve suyun bulunduğu çaydanlık ocağın üzerine alınarak bir kısık ateşte suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başladıktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz.
Çaydanlık, kettle gibi aletlerde kirecin sökülmesinde kullanılır. 1 çay kaşığı limon tuzunu çaydanlıkta sıcak su çözdürün. Kireç birikintileri hızlıca kaybolacaktır. Bulaşık makinesi temizliğinde ayda bir kez, 2 yemek kaşığı ürünü makinenin tabanına serpiştirip 70 derecede boş bir şekilde çalıştırın.
Bir spreyli şişeye 1 çay bardağı sirkeyi, 2 yemek kaşığı karbonatı ve yarım limonun suyunu döküp karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyip iyice çalkalayın. Hazırladığınız karışımı direk kireçli yüzeye sıkıp 15 dakika bekletin. Ardından durulayabilirsiniz.
Asidik özelliği sayesinde kirecin çözünmesini sağlayan sirke, kısa sürece bu sorundan kurtulmanızı sağlar. Çaydanlık kireci için başta elma sirkesi olmak üzere üzüm sirkesi ve beyaz sirkeyi de kullanabilirsiniz. Çaydanlık kirecinden kurtulmak için bir çay bardağı sirkeyi çaydanlığa dökün.
Çaydanlık kireci nasıl temizlenir? Bu yöntemler tamamen evde bulunan ürünlerle uygulanabilir ve ağır kimyasal bulunan ürünler gerektirmez. Bu yöntemler; limon tuzu, kabartma tozu, karbonat ve sirke ile uygulanabilen temizlik yöntemleridir.
Sirkenin asit etkisi sayesinde kireç temizleme de yardımcı olmaktadır. Bunun yanında kullanılan bir başka ürün ise tuzdur. Tuz veya karbonat sirke ile birlikte kullanıldığı zaman tepkimeye girer ve çok daha fazla etki sağlar. Elma ya da üzüm sirkesi mutfaklarda kullanılan ürünlerdir.
Lavabo Açıcılar Pimaş Borularınıza Herhangi bir zarar vermez yani borunuzu delmez parçalamaz patlatmaz.
Toz lavabo açıcıyı kullanmadan önce suyu iyice kaynatın. Nalburdan veya marketten aldığınız lavabo açıcının paketini makas yardımıyla kesin, ardından gider borusuna tozu dökün. Kaynattığınız suyu dikkatli ve yavaş bir şekilde gidere dökün bol su göndererek pompayla takviye edin ve tıkanıklığınız açılmış olacaktır.
Plastik boruların yaklaşık 35 yıllık ortalama çalışma ömrü mevcuttur ve yılda % 3'lük bir teknik amortisman payı vardır. Bu durum dikkate alındığında, boru imalatında plastik kullanımının, kaynakların verimli kullanılması açısından son derece ekonomik olduğu görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri