Her plastik yüzey boyanmaya uygun değildir. Örneğin: plastik/laminat parkeler, küvetler/duş kabinleri ve tezgâhlar. Boyayacağın nesneyi zararsız bir bulaşık deterjanı ve ılık suyla yıka. Bu, yüzeydeki kirleri sökecek ve sonraki adımlarda yapman gerekenleri azaltacaktır.
Plastik boyamak için astarlama işlemini bitirdikten sonra su bazlı akrilik boyalar ile yüzeylerinizi kolayca boyayabilirsiniz. Plastik boya renkleri arasından istediğiniz rengi seçerek hemen satın alabilirsiniz. Su bazlı akrilik boya veya Handy lake boyaları tercih edebilirsiniz.
Plastik sandalyeyi direkt olarak akrilik boya ile boyayabilir veya boyamadan önce parlak yüzey astarı uygulayabilirsiniz. Bize kalırsa astar ile boyamanızı öneririz. Bu şekilde akrilik boya plastik sandalyeye daha iyi yapışacaktır.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Parça yıkanır ve boya kalıntısı varsa tekrar zımparalanır. ASTAR AŞAMASI: Suyu alınmış temiz yüzeye uzaktan toz toz aralarında 15 dk olmak üzere iki kat astar atılır . Plastik astar sonrası zımparaya gerek yoktur. BOYA AŞAMASI: İlk kat boya uzaktan baskı yapmadan toz toz her yerine atılır.Her kat arası 15 dk beklenir .
İlgili 16 soru bulundu
Su bazlı boyalar, yapıları gereği kendi içlerinde silinebilir olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayrılmaktadır. 1) Su bazlı boyalardan halk dilinde plastik boya olarak adlandırılan boya grubu, ucuzluğu nedeniyle tercih edilmekle birlikte silinebilirlik özelliği olmayan ürün grubundandır.
Plastik Boya, Tavan Boyası, Amerikan Panel kapı boyası, Dış Cephe boyası ve Silikonlu iç cephe boyalarına su konur. Yukarıda da ölçeği sizle paylaşılan bu boyalar genellikle 1/10 su boya oranı ölçeği ile inceltilir.
Stella ile banyonuz nasıl boyanır? Bianca Stella ile banyo fayanslarınızı, seramiklerinizi, banyo dolaplarınızı yenileyebilirsiniz.
Su bazlı boyaların kullanım alanları oldukça geniştir. İç mekanlarda sıklıkla kullanılan bu boyalar, duvarlar, tavanlar, ahşap yüzeyler, metal yüzeyler, beton gibi farklı malzemeler üzerine uygulanabilir. Aynı zamanda dış cephe boyamalarında da tercih edilen bir seçenektir.
Karbonat ile temizlik:En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Kullanacağınız boya su bazlı bir boya ise su ile, sentetik bir boya ise tiner ile inceltilmelidir. Bazı boyalarda ise inceltme önerilmemektedir.
MDF ve benzeri malzemelerden üretilip lake işlemi görmüş mobilyalara lake mobilya denir. Lake mobilya kullanışlı mı? Lake mobilyaların birçok avantajı vardır. Bunlardan ilki, lake mobilya renkleri sınırsızdır, istenilen renkte üretilebilir ya da düşük bir maliyetle yeniden boyanabilir, renk değişikliği yapılabilir.
Genellikle plastik objelerin nasıl boyanacağı merak edilen bir konudur sprey boya ile plastik sandalye boyama da bunlardan biri. Bildiğiniz gibi bir çok farklı plastik türü var. Siz Akçalı sprey boya ile güvenle korkmadan en sert plastik objeleri bile boyayabilirsiniz.
Cadence akrilik boya çeşitlerinin tamamı plastik, mdf, ahşap, metal, seramik, mermer, kumaş gibi yüzeylerin yüksek tutunabilirlikte boyanabilmesi için üretilmiştir.
Plastik aksamların boyanması için geliştirilmiş sprey boya. Plastiğe mükemmel yapışma ve tutunma sağlar. Sert plastik yüzeyler, plastik bahçe mobilyaları, oto tamponları, pencere çerçeveleri vb. yüzeylerde uygulama imkanı sunar. Ürün sert yüzeyli plastiklere uygulanabilir.
Plastik zımparalanırken, daha kaba zımparalama için 80 veya 120 numaralı zımpara kağıdı kullanılabilir. Daha ince zımparalama için 220 numaralı zımpara kağıdı kullanılabilir. Plastik yüzeyin cilalanması gerekiyorsa, 400 numaralı zımpara kağıdı kullanılabilir.
Akrilik boya; su bazlı, çabuk kuruyan, toksik çözücüler içermeyen ve çeşitli yüzeylere uygulanabilen bir boya çeşididir. Renkleri ışığa dayanıklı ve kalıcıdır. Sadece su ve sabun ile yüzeylerden temizlenebilir.
Her iki boya türünün de özelliklerine bakarak tercihinizi belirleyebilirsiniz. Şöyle ki; temelde istediğiniz daha parlak ve temizlenebilir duvarlar ise silikonlu boya sizin için en doğru tercih olacaktır. Ekonomi önemli ise daha mat yapıdaki ve silinme özellikleri olmayan plastik boyalar tercih edilebilir.
Banyonuz için Pastel Yarı Mat gibi dayanıklı bir boya türü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu, yüzeylerinizde küf oluşumunun önlenmesine ve su, buhar ve nemin etkilerine karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Duvarlar ve tavanın boyanması için bir rulo fırçaya, rötuş ve kestirme için küçük bir fırçaya ihtiyacınız olacak.
Bianca Stella, her türlü ahşap, mobilya, parke, laminant, seramik, fayans, mermer, cam, plastik, metal, alüminyum, galvaniz, çinko, porselen, kumaş, duvar, taş, kâğıt, karton gibi yüzeylerde uygulanabilir.
Mükemmel su dayanımı vardır. Su dayanımı çok iyi olduğu için, su yalıtım amaçlı kullanılabilir. Yüksek kimyasal dirence sahiptir (sabun, bulaşık deterjanı, şampuan vb). Yayılması çok iyi olduğu için fırça ve rulo izi bırakmaz, gerekli düzeltmeler için kullanıcıya istenen süreyi tanır.
Kıvamı yağlı boyaya benzer fakat bu boya aslında su bazlı bir boya çeşididir. Yağlı boyaya benzese de onun gibi ağır kokmaz ve tam aksine kokusuz bir boyadır. Akrilik boya çabuk kuruma özelliğine sahip bir boyadır.
Mat bir boya türü olan plastik boya üzerine silikonlu boya yapılır mı sorusunun cevabı Su bazlı ürün çeşidinden olan Plastik boya üzerine yine su bazlı silikonlu boya vurulabilir.
10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmanız gerekebilir. Hatta yanınızda aynı ebatta bir kova daha varsa birbirine boşaltabilir ve böylece daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.
Boyaların soyulmasının ana nedeni alt zemin hazırlığının doğru bir şekilde yapılmamış olmasıdır. Silikonlu boyalarda zar gibi soyulmalar olurken plastik boyalarda yüzeyden atma şeklinde gerçekleşecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri