Öğrenciler amir, üst ve öğretim elemanlarının yanında cep telefonu ile görüşme yapamaz, cep telefonu ile konuşurken üstleri, amirleri ve öğretim elemanları ile karşılaşmaları halinde konuşmalarına ara verirler.
a) Resmi tatil izni: Cumartesi, Pazar ve diğer resmi tatillerde gündüz verilen izindir. Görevli ve hafta sonu cezası almış olanlar hariç bütün öğrenciler izinli sayılır. Evci izni almamış olan öğrenciler akşam emredilen saatte yüksekokula dönerler. b) Yarıyıl izni: İki dönem arasında verilen iki haftalık izindir.
i) Bayan öğrenciler, tırnak uzatamaz, makyaj ve saç modeli yapamaz, ziynet ve benzerlerini takamazlar. Saçlar kısa kesilir ve kakül bırakılmaz veya sade topuz şeklinde toplanır. Saçların omuzlara dökülecek şekilde serbest bırakılması yasaktır.
– Öncelikle adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü akıllı cep telefon ve saat (belirtilen özeliklerin dışındaki tuşlu cep telefonu getirilebilir.), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları (elektrikli tıraş makinesi hariç) okula getirmeleri yasaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
(2) Harçlıklar her aybaşında (ayın 15'inde) peşin olarak PAEM'de okuyan öğrencilere Başkanlıkça, POMEM ve PMYO'da okuyan öğrencilere ise bağlı bulundukları Müdürlüklerce ödenir. (3) Sınıfını geçen öğrenciler sınıf geçme listelerinin ilanını takip eden aydan itibaren üst sınıfın harçlığını alırlar.
f) Hafta Sonu İzni: Evci olmayan öğrencilere, mazeretlerinden dolayı POMEM Müdürlüğü tarafından uygun görülen hallerde, hafta sonu için iki (2) güne kadar verilen izindir.
1- Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.
Çarşı izinleri okul idaresince öğrencilerinde görüşleri alınarak hafta sonu cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00- 17.00 saatleri arası ve hafta için Çarşamba günü saat 16.00 – 17.00 saatleri arası çarşı izinleri kullandırılır.
7- Her türlü siyasi ve ideolojik kitap, dergi vs. ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır. 8- Sigara, tütün vb. mamüller getirilmeyecektir.
Miyoplarda (sferik +silendirik) -2 diyoptriyi geçemez. Açıklama : Miyopisi olanlarda yani gözlük derecesi eksi (-) olan hastalarda astigmat derecesi eklendikten sonra -2 dereceyi geçmemelidir. Hipermetroplarda(sferik +silendirik)+1 diyoptriyi geçemez.
Polislik sınavları ayrı ayrı üç adet sınavdan oluşuyor. Bu sınavlar sözlü, yazılı ve fiziksel sınavlardır. Polislik sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylar polis olmak için eğitim almaya hak kazanmaktadır. Polislik sınavlarına başvurmak isteyen adayların en lise mezunu olmaları gerekmektedir.
Haftasonları evci izni ve mazeret izni olmadan çıkamazsın, yatılı zorunlu.
Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), iki yıllık eğitim- öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır. PMYO okullarından mezun olduğunuzda önlisans mezunu statüsünde olmuş olursunuz. Bu okulu kazandığınız taktirde, yatılı olarak eğitiminize başlayacaksınız.
Polis Yüksek Öğretim Kanunu'na göre Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri parasız yatılı ve resmi üniformalı eğitim görmekte olup, öğrencilerin beslenme, barınma ve sağlık giderleri ile diğer hakları Devletçe karşılandığından burs verilmesi söz konusu değildir.
Polis Saç Sakal Yönetmeliği
Polisler, hiçbir şekilde sakal ve bıyık bırakamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilmelidir. Favoriler kulak deliği hizasını geçmemelidir. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.
Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.
Polis Meslek Yüksekokulları
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
Karma eğitim özellikle bayan adaylar tarafından çok sorulan sorulardan biri. PMYO ve POMEM'lerde karma yani kadın ve erkek birlikte eğitim veren okullar mevcuttur.
Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve polislik kadrosunda çalışan kişiler PÖH olmak için başvuru yapabilmektedir. Ancak her iki grup adaydan da başvuru için bazı şartları sağlaması beklenmektedir. Bu kapsamda PÖH adaylarında aranan ilk şart yaş sınırıdır.
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
(2) PMYO'da öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın; a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir.
PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru 18 Ağustos 2023 Cuma günü saat 17.00'de sona eriyor. PMYO başvurusu yapmak isteyen adaylar 700 liralık başvuru ücretini “2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırması gerekiyor.
PMYO, ön lisans niteliğinde bir eğitim verir. Başvuruda bulunan öğrenciler KYK'dan burs veya kredi alabilme hakkına sahiptir. Bunun dışında öğrenciler eğitim gördükleri süre zarfında aylık 304 TL ödeme almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri