Polis Meslek Yüksekokulları Fiziksel Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını değerlendirmek üzere uygulamalı olarak yapılan sınavdır. Bu sınavda başarılı olmak için adayların yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almaları zorunludur.
Polislik sınavları ayrı ayrı üç adet sınavdan oluşuyor. Bu sınavlar sözlü, yazılı ve fiziksel sınavlardır. Polislik sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylar polis olmak için eğitim almaya hak kazanmaktadır. Polislik sınavlarına başvurmak isteyen adayların en lise mezunu olmaları gerekmektedir.
Polis olmak isteyenler POMEM KPSS de geçerli olan B grubundan sınav puanı almalıdır. Polislik için KPSS lisans sınavında P3 türünden başvuru yapılmaktadır.
Polis Akademisi sınavı fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı olmak üzere iki bölümden oluşur. İlk olarak ön sağlık kontrolünden geçersin. Ön sağlık komisyonu, değerlendirmesi sonucunda meslek yüksekokulu öğrencisi olmak üzere aday olup, olamayacağın yönünde karar verir.
Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi. KPSS baraj puanını geçmek. Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek.
İlgili 25 soru bulundu
Polis Meslek Yüksekokulları
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir. (Taban puan yıldan yıla değişiklik gösterebilmektedir.) TYT puan türünden en az 260,00 puan (PMYO kılavuzuna göre taban puanı) aldıktan sonra PMYO'ya başvuru yapacaksınız.
Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.
Şurada Paylaş! POLİS OLMAK İÇİN TYT'DEN EN AZ KAÇ ALMAK GEREKİR? Bildiğiniz gibi PMYO Lise Mezunu Polis alımı YKS-TYT puanı üzerinden yapılmaktadır. Bu kapsamda, 2023 yılında yapılan YKS den TYT de en az 250 ham taban puanına sahip olmak gereklidir.
PMYO Giriş Sınavı fiziki yeterlilik parkuru zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir.
31 Temmuz 2023. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.
Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar.
Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar ile 43 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.
PMYO giriş sınavlarında sorulan soru sayısı 100 olup bunun %65'ini sözel, %35'inidesayısal sorular kapsamaktadır.
Öncelikle YKS'ye girmeniz ve yıldan yıla değişmekle birlikte TYT'den en az 260 puan almanız gerekmektedir. Bu puan şartını tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksek Okuluna (PMYO) başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu noktadan sonra ön sağlık sınavı, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat aşamaları bulunuyor.
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
YKS tercihlerinin başlamasıyla beraber gözler PMYO alımlarına çevrildi. Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim alarak polis memuru olmak isteyen adaylar başvuru tarihlerine odaklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü her yıl belirlenen kontenjanlara göre polis alımı gerçekleştiriliyor.
2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 31 Temmuz - 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında tamamlanmıştır. 258 Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları kapsamında olmak üzere 35.914 erkek ve 18.634 kadın olmak üzere toplam 54.548 aday başvuruda bulunmuştur.
Her sene olduğu gibi bu sene de aynı kural geçerli PMYO taban puanları 2023 için alınırken adayların üniversite puanları yazılı sınav olarak kullanılır. Adayların istenen puan türü ise TYT puanıdır. Ancak, unutulmaması gereken önemli bir ayrıntı var: başvuru puanlarında okul puanının etkisi yoktur.
Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmüne istinaden (20.000) erkek ile (5.000) kadın aday olmak üzere toplam (25.000) aday sınav aşamalarına katılmak üzere çağrılacaktır.
Polis Meslek Yüksekokullarına, Ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında başvuruda bulunabilmektedirler. Ön lisans mezunlarına diğer lise mezunlarından farklı bir ayrıcalık tanınmamaktadır.
b) Not yükseltme sınavları sonucunda yılsonu not ortalaması ağırlık katsayısı 2.00'nin altında kalan öğrenciler sınıfta kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri