Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Puanlama sonucunda adayın puanı alım sayısına yetecek kadar değilse adayda "SIRALAMAYA GİREMEDİNİZ" yazısı geliyor. Anlamı ise: Asil veya yedek listeye giremeyen kişilerin mülakatta 70 üstü alarak kaçıncı sırada olduğunu gösteren sıradır.
Sıralamaya giremedinin diğer adı "Sıradasınız" dır. Anlamı ise; asil veya yedek listeye giremeyen kişilerin mülakatta 70 üstü alarak kaçıncı sırada olduğunu gösteren sıradır. Başarısız ise; Mülakatta 70 altı alan kişilerdir.
POMEM sıralamaya giremedi demek sıralamadasınız anlamını taşıyor. Eğer aday yüz üzerinden 70 puanı geçmiş ise adaylar arasında alım yapılacak aday için yüksekten başlayarak Sporun %25, KPSS %25 ve Mülakatın %50 etkisi alınıp sıralama oluşturuluyor.
PMYO giriş puanı nasıl hesaplanır? Adayın TYT ham puanının % 25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25'i ve mülakat sınavı puanının % 50'sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; TYT'de, mülakatta ve fiziki yeterlilikteki puanının yüksekliği esas alınır.
İşte detaylar... Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
İlgili 25 soru bulundu
YKS sonuçlarının açıklanmasıyla bu yıl Polis Meslek Yüksekokuluna (PMYO) kaç öğrenci yapılacağı merak ediliyordu. Bu yıl 2000 erkek 500'ü kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı gerçekleştirilecek. PMYO başvurusunda bulunabilmek için en önemli belirleyici kriter ise taban puan oldu.
a) Not yükseltme ve bütünleme sınavları sonucunda bütün dersler yılsonu toplam not ortalaması ağırlık katsayısının 2.00 veya üzerine çıkartan öğrenciler, F notu bulunmamak kaydıyla sınıf geçer. b) Not yükseltme sınavları sonucunda yılsonu not ortalaması ağırlık katsayısı 2.00'nin altında kalan öğrenciler sınıfta kalır.
Polislik sınavında gereken puan; lise mezunu adaylar için 250.000 YKS puanı şeklindedir. Dört yıllık üniversite mezunu adaylar P3 puan türünden en az 60 almalıdır. İki yıllık mezunu adaylar ise P93 puan türünden en az 65 alması halinde polisliğe başvuru yapabilir.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir. (Taban puan yıldan yıla değişiklik gösterebilmektedir.) TYT puan türünden en az 260,00 puan (PMYO kılavuzuna göre taban puanı) aldıktan sonra PMYO'ya başvuru yapacaksınız.
PMYO mezunu hangi rütbeyle mezun olunur? Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezunları, Polis Memuru rütbesiyle mezun olurlar. PMYO'dan mezun olan bir kişi, ilk olarak Polis Memuru olarak göreve başlar. Daha sonra hizmet süresi, performansı ve alacağı ek eğitimlerle birlikte rütbesi yükselebilir.
Buna göre sınav sonucu “başarısız” olarak ilan edilen adayların asil veya yedek sıralamasına giremeyip fiziksel yeterlilik sınavından 60 puanın altında veya mülakat sınavından 70 puanın altında aldığı anlaşılır.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
TYT puan türünden en az 260,00 puan (PMYO kılavuzuna göre taban puanı) aldıktan sonra PMYO'ya başvuru yapacaksınız.
YEDEK olan aday ise ASİL adaylardan okula kayıt olmayan, Sağlık durumu sebebi ile elenenler ve ya güvelik soruşturması olumsuz gelenlerin yerine YEDEK adaylardan alım yapılır. YEDEK aday kesin olarak kazanmış değildir. YEDEK sırası gelmeyen adayların YEDEK işlemleri bir süre sonra sonlandırılır.
Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.
Değerlendirmede adayın; a) Konu hakkında bilgi düzeyi, b) Kendisinden istenileni kavrama, c) Özgüveni, ç) İfade etme yeteneği, d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır.
Polis olmak isteyen öğrenciler de, tercih listesine PMYO'yu ekliyor.
Polis Meslek Yüksekokulları Mülakat Sınavında adayın başarılı olabilmesi için toplam yetmiş puan veya üzerinde alması gerekmektedir.
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
(1) Öğrencilere, harp okullarında bulunan askeri öğrencilerin sınıflarına göre almış oldukları miktarda harçlık ödenir. (2) PMYO'da öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın; a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir.
Polis alımına başvuruda bulunacak adaylar, polislik KPSS taban puanlarını araştırmaya başladı. Polislik KPSS başvurusunda bulunmak için baraj puanı 60 olarak belirlenmiş durumda.
Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri