Kolesterolünüzü Yükselmesine Sebep Olur Sadece poğaçalar değil neredeyse tüm unlu mamulleri insan sağlığı açısından ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor.Poğaçanın hazırlanışı sırasında kullanılan margarinin başlıca insan sağlığına zararı açık ara öndedir. Koroner kalp hastalığına yakalanma olasılığını artırmaktadır.
Alışkanlık haline getirilmediği sürece normal beslenmede arada bir poğaça yemenin bir zararı olmaz. Diyet esnasında hamur işlerini sevenler poğaça tüketmek isteyebilir. Fakat diyette poğaça yemek oldukça risklidir. Kalorisi yüksek olduğu için diyet yaparken tüketilmesi tavsiye edilmez.
Poğaça diğer besinlere göre daha az vitamin, mineral ve lif içerir. Bu duruma rağmen poğaçanın faydaları şu şekildedir; - Hazmı kolaylaştırır. - Vücutta oluşan alerjileri engeller.
2 poğaça kaç dilim ekmek? Bir adet poğaçanın içermiş olduğu kalori değeri ise yaklaşık olarak 360 kalori değeri kadardır. Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda 1 adet poğaça yaklaşık olarak 1.5 ekmek yerine geçmektedir.
Sabahları kahvaltıda aç karna 1 adet poğaça yemek vücut için oldukça sağlıksız alacağı gibi kilo açısından baktığımızda anca 7 bin 500 adım atarak yenen 1 poğaçanın kalorisini yakmış olursunuz.
İlgili 33 soru bulundu
Sporcular, poğaça, börek, kurabiye, baklava gibi tatlılar başta olmak üzere yoğun miktarda un ve şeker barındıran hamur işi, unlu mamül ve şerbetli tatlılardan uzak durmalıdır. Kilo almayı ve yağ depolamayı hızlandıran bu ürünler kilo artışına ve buna bağlı birçok hastalığa sebep olabilir.
1 simit kaç dilim ekmek? Simit de kilo aldırır Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir.
- Açma hamurunu yaparken hamurun içerisine yumurta konmaz ancak poğaçanın üzerine kızarık olması için yumurta sürülür. - Açma hamuruna karbonat konulma zorunluluğu yoktur ancak poğaçanın içerisine karbonat konulmalıdır. Üzerinin kabarması açısından önemli bir malzemedir.
Yediğiniz bir poğaçayı vücudunuzun yakması için ise tempolu 7 bin 500 adım atmanız gerekiyor. Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, "Eğer 2 ay boyunca her sabah poğaça yerseniz tam 2 buçuk kilo yağ kütlesini vücudunuza eklemiş olacaksınız.
Kolesterolünüzü Yükselmesine Sebep Olur Sadece poğaçalar değil neredeyse tüm unlu mamulleri insan sağlığı açısından ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor.Poğaçanın hazırlanışı sırasında kullanılan margarinin başlıca insan sağlığına zararı açık ara öndedir. Koroner kalp hastalığına yakalanma olasılığını artırmaktadır.
Hava almayacak şekilde kapattıktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Poğaçalar, buzdolabında 1 haftaya kadar saklanabilir.
Yoğururken hamurun kıvamı cıvık kaldı denilerek sürekli un ilave ediliyor, bu da poğaçaların kıvamlarının sert olmasının başlıca sebeplerinden biri oluyor. Fırınınızın ısı dengesizlikleri, fırın kapağını sürekli açarak poğaçanın kabarıp kabarmadığını kontrol etmek poğaçanızın sert olmasına neden olabilir.
Poğaça içerdiği malzemeler ile yüksek kalorili hamur işlerindendir. Orta boy 60 gramlık bir adet sade poğaça içinde 225 kalori bulunur. 90 gramlık bir adet sade büyük boy poğaçada 360 kalori vardır. 1 adet 45 gramlık sade poğaçada ise 180 kalori bulunur.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Simit mi daha az kalorili poğaça mı? Bu da fark etmeden ayda en az 1 kilo kaybetmek anlamına gelir” diyerek şunları öneriyor: - Kahvaltıda 1 poğaça veya 1 porsiyon börek yerine, sokak simidi tercih etmeniz 100-200 kalori arasında eksik almanıza yardımcı olur.
Çünkü örneğin tuzlu kurabiyeler ve poğaçalarda da aynı oranda yağ vardır ama tuzlu kurabiyeler mide yakmazken poğaçalar bazı durumlarda mideyi rahatsız edebilir. Bunun nedeni hamurun içine giren maya ve yanlış fermantasyondur.
Ancak evde süt kalmadı diye yumuşacık poğaçalardan vazgeçeceğiz diye bir kaide de yok. Zira yoğurt sayesinde de yumuşacık poğaça tariflerine imza atabilirsiniz. Bu yoğurtlu poğaçalar kıvamıyla, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak. Afiyet olsun.
Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.
Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor. Kahvaltı ve ana öğünler için ekmek tüketmek isteyenler tam buğday ekmeğini tercih edebilir. Sandviç ve hamburger ekmeklerinde de tam buğday ekmeği tercih edilirse; alınacak kalori bir nebze düşer.
Tercihen haftada 1-2 kez, 2 dilim ekmek hakkı yerine yarım simit olarak kahvaltı veya ara öğünde yenebilir. Simidi yerken susamdan alacağınız yağı da düşünerek aynı öğünde yağ grubundan besinlerin kısıtlamasına gitmeniz önemlidir.
1 yemek kaşığı bal ortalama 63 kaloridir ve 17 gram şeker içermektedir. Balı diğer tatlandırıcılardan ayıran şey, çok çeşitli sağlık yararları sunması ve metabolizmayı hızlandırarak kilo yönetimine yardımcı olmasıdır. Bu nedenle, porsiyon kontrolüne dikkat ederek diyetteyken de tüketilebilir.
Sporcu diyetinin de en önemli bileşenidir. Pilav, makarna, ekmek, sebze ve kurubaklagil gibi kompleks karbonhidrat kaynakları sporcuların beslenme programında mutlaka bulunmalıdır. Karbonhidratlar kas ve karaciğerde glikojen olarak depolanır. Glikojen kas aktivitesi için 'hızlı enerji kaynağı'dır.
Sade Poğaça % 58,14 karbonhidrat, % 10,18 protein, % 29,15 yağdan oluşur.
İdeal bir sporcu kahvaltısı yulaf, yumurta, peynir, ve süt gibi protein kaynakları olmadan düşünülemez. Yulaf, yüksek oranda protein barındırmasının yanı sıra, lifli bir besin olduğu için tokluk hissinin daha uzun sürmesini sağlar. Yumurtanın beyazı saf protein kaynağı, sarısı ise sağlıklı yağ deposudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri