Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır. Bunun yanında boy kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.
Sınav yapıldığı tarihte 26 yaşından büyük olanlar lise mezunu polislik için başvuramaz. Yaş düzeltmeleri sınav başvurusu sırasında geçerli sayılmaz. Sınava başvuru yapabilmek için erkeklerin en az 167 cm, kadınların ise 162 cm olması gerekir. Beden kitle indeksi en az 18 en fazla 27 olmalıdır.
Uygun aralıktaki boy kilo endeksi polis olma koşulları arasında yer alır çünkü polis olacak kişinin fiziki olarak sağlıklı ve fit olması gerekir. Polis boy kilo endeksi de 18-27 aralığıdır. Yani; boy kilo endeksi 18 – 27 değerleri arasında olanlar polislik için başvuru yapabilir. Peki bu ne demek oluyor?
(Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00 BMI -27.00 BMI aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)
Bu konuda gerekli yerler çok dikkatlidir. Kadınlar da boy ortalaması 162 cm ve üzeri olarak kabul etmektedirler. Sisteme göre maalesef boy konusunda polislik alanında ilerleme imkanınız yoktur...
İlgili 17 soru bulundu
Polis Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır.
Örneğin -1.50 miyop ve -0.75 astigmatı olan bir kişide toplam derece -2.25 olacaktır. +0,75 hipermetrop, +0.75 astigmat olan bir kişide de toplamda +1,50 hipermetropi olacağından bu kişi de yönetmeliğe göre polis okuluna giremeyecektir.
Buna göre, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programlarına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak öğrencilerin boy şartı erkeklerde değişmezken, kadınlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.
1.65 boy kilo kaç olmalı? 165 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 61 kg iken kadınlarda bu değer 57 kilogramdır.
Yunus polis olmak isteyen bir kişi, 28 yaşını aşmamış olması gerekir. Erkeklerde, 1.75, kadınlarda 1.70 boy şartı aranır. Motosiklet sürüşü için de yeterli bazı fiziksel özelliklere sahip olmak ve sağlık bakımından herhangi bir engelin bulunmaması gerekir.
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
Özel Harekat Polisi Olmak İçin Gereken Şartlar
PÖH olmak için boy kilo şartları şu şekilde: Kadınlarda boy 1.62, erkeklerde de 1,67 üzerinde olmalıdır. Bu boylara uygun da vücut kitle endeksiniz olmalı. Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde bulunan bütün şartları taşıyor olmalısınız.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Bu değer önce 19 ile daha sonra 24 ile çarpılarak ideal kilo aralığı tespit edilebilir. Yani 20 yaşında, 1.65 boyunda biri için 51,7-65,2 kilo aralığı ideal kabul edilir. Daha net bir değer için bu iki sonucun ortalaması olan 58,5 kg ideal olarak kabul edilebilir.
Bu bağlamda 1,65 kadın boyu 50-55 kilo 38 beden olarak tanımlanmakta 60-65 kilo 40 beden 70-75 kilo 42 beden 75-80 kilo 44 beden 80-85 kilo 46 beden 85-90 ise 48 beden olarak tanımlanabilir.
Polislik için aranan erkekler için 167, kadınlar için 165 cm boy şartı kaldırıldı. Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Yapılan değişiklik sırasında yönetmeliklerde yer alan boy şart kaldırılmış ancak boy şartı yönünden sağlık yönetmeliğinde yer alan hükümlerin uygulanacağı belirtilmiştir.
Öncelikle polislik okuyan öğrencilerin neredeyse hepsi (100 öğrenciden en az 95'i denebilir) torpilli. Çoğunun babası polis, babası değilse amcası polis, o da yoksa komşusu şunu bunu kesinlikle bir yerlerde emniyet müdürü tanıyor. Okulda torpilliyim demekten kimse gocunmuyor.
Polis olabilmek için hipermetropide göz numarasının 1 derece, miyoplarda ise 2 derecenin üzerinde olmaması gerekmektedir.
Bir göz en az 0.7 görüyorsa diğer göz 0.1 görme seviyesine sahip olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi 0.7, diğer gözün görme seviyesi 0.8 ise toplamda 5. maddeye göre 15/20 olur. Bu durum polisliğe engeldir.
Gözlükle ya da kontakt lens kullanırken yapılacak bir muayenede her iki gözün görme seviyelerinin toplamı en az 16/20 olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi 7/10, diğer gözün görme seviyesi 8/10 ise, toplamda 15/20 elde edilir ve bu kişinin okula girmeye polislik göz şartları açısından uygun olmadığı değerlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri