7- Her türlü siyasi ve ideolojik kitap, dergi vs. ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır. 8- Sigara, tütün vb. mamüller getirilmeyecektir.
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
mesela polisin vatandaşı dövmesi de yasak. bu yeni bir şey değil. sadece polislere değil, resmi bütün araçlar içinde içilmesi yasak olan uygulama. türk polisine işlemeyen yasaklardır. sigara içen biri olarak gerçekten tasvip etmediğim bir durumdur.
h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.
Karma eğitim özellikle bayan adaylar tarafından çok sorulan sorulardan biri. PMYO ve POMEM'lerde karma yani kadın ve erkek birlikte eğitim veren okullar mevcuttur.
İlgili 20 soru bulundu
Kadın polis olma şartları ile erkek polis olma şartları aynıdır. Tek fark kadınlardaki boy, kilo ve diğer fiziksel şartlardır. Örnekler olarak; kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak veya buna uygun boy kilo endeksine sahip olmaktır.
7) (Değişik:RG-14/12/2012-28497) Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır.
i) Bayan öğrenciler, tırnak uzatamaz, makyaj ve saç modeli yapamaz, ziynet ve benzerlerini takamazlar. Saçlar kısa kesilir ve kakül bırakılmaz veya sade topuz şeklinde toplanır. Saçların omuzlara dökülecek şekilde serbest bırakılması yasaktır.
a) Not yükseltme ve bütünleme sınavları sonucunda bütün dersler yılsonu toplam not ortalaması ağırlık katsayısının 2.00 veya üzerine çıkartan öğrenciler, F notu bulunmamak kaydıyla sınıf geçer. b) Not yükseltme sınavları sonucunda yılsonu not ortalaması ağırlık katsayısı 2.00'nin altında kalan öğrenciler sınıfta kalır.
Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle bayan polisler abartıya kaçmadan makyaj ve saç modeli yapabilecekler. Ziynet eşyası ve takı kullanılması yine yasak. Kısa saç bırakan bayanların saç uzunlukları omuz hizasını geçemeyecek ve dağınık olmayacak.
İçilen her sigara insan hayatından 12 dakika çalmaktadır. Sigara içenlerde 15-20 kat daha fazla kanser görülmektedir. Sigara sadece kansere neden olmaz. KOAH denilen hastalığın da %90'dan fazla nedeni sigaradır.
Birçok yerde tütün ürünlerinin tüketilmesini yasaklayan kanuna göre; lokanta, kahve, kafe, kafeterya, bar, disko, kulüp, gazino vs. gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler de yasak kapsamında.
Sigara tüketimi tüm dünyada önlenebilir özellikte olan ve bulaşıcı olmayan hastalıkların ve bu hastalıklara bağlı ölümlerin birinci nedenidir. Sigara dumanında 7000'den fazla kimyasal bulunur ve bunların yüzlercesi zehirli, 70'den fazlası ise doğrudan kanser yapıcı özelliktedir.
MADDE 11 – (1) Öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar. Mazeretsiz olarak eğitim-öğretim süresince toplam beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencinin notlarına bakılmaksızın Yönetim Kurulunun teklifi Başkanın onayı ile POMEM'le ilişiği kesilir.
Aksi halde POMEM'le ilişikleri kesilir. Ancak, bu adaylar müracaat şartlarını taşımaları halinde yeniden POMEM öğrenci adaylığına müracaat edebilirler. Madde 12 - Öğrencilere; resmi tatil, sömestr, evci, günü birlik, gece yatısı, hafta sonu ve mazeret izni olmak üzere yedi türlü izin verilir.
PMYO, Polis Meslek Yüksek Okulu ise lise ve dengi okullardan mezun olan ve başvuruda bulunarak kurum bünyesinde eğitim görmeye başlayan 18-26 yaş arasındaki öğrencilere 2 yıl eğitim verilmektedir.
MADDE 6- (1) (Değişik: 1/11/2017 Bakan Onayı) Öğrenciler, okulda öğrenime başladıkları tarihi takip eden aybaşından (ayın 15'i) itibaren harçlık almaya hak kazanırlar.
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.
1- Görme ve diskromatopsi (renk körlüğü) muayenesine gelirken, gözlük veya kontakt lens kullanılmasına izin verilmemektedir. Bu konu yönetmelikte açık olarak belirtilmiştir. 2- Adaylarda parsiyel (kısmi) veya total (tam) renk körlüğü olmamalıdır.
PMYO fiziksel yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 51 saniyede tamamlamaları gerekmektedir.
Kısaca açıklamak gerekir ise PÖH, PAEM, PMYO, POMEM adayları için görünen yara, dövme ve silinmesine rağmen dövme kalıntısı engel teşkil eder. Fakat bu şekilde olmayan ve çeşitli bir duruma ilişkin olarak elenmeniz halinde altmış günlük zamanı geçirmeden evvel bir avukattan destek almanız önem arz etmektedir.
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği kapsamında adayların polis memuru veya komiser yardımcısı olarak atanmaları için yeterli sağlık şartlarına sahip olup olmadıkları hususa bakılır.
Yunus polis olmak isteyen bir kişi, 28 yaşını aşmamış olması gerekir. Erkeklerde, 1.75, kadınlarda 1.70 boy şartı aranır. Motosiklet sürüşü için de yeterli bazı fiziksel özelliklere sahip olmak ve sağlık bakımından herhangi bir engelin bulunmaması gerekir.
Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır. Bunun yanında boy kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri