Polis olmak için öncelikle her sene Polis Akademisi tarafından düzenlenen polislik sınavlarına girmek gerekiyor. Polislik sınavları ayrı ayrı üç adet sınavdan oluşuyor. Bu sınavlar sözlü, yazılı ve fiziksel sınavlardır. Polislik sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylar polis olmak için eğitim almaya hak kazanmaktadır.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Yükseköğretim Kurumlar Sınavının sonuçları açıklandı. YKS TYT puanı ile polislik başvurusu yapacakların TYT'den en az 250 puan alması gerekiyor. 2022 yılında yapılan PMYO alımlarında 250 ham taban puan şartı aranmıştı.
Dört yıllık üniversite mezunu adaylar P3 puan türünden en az 60 almalıdır. İki yıllık mezunu adaylar ise P93 puan türünden en az 65 alması halinde polisliğe başvuru yapabilir. Şehit ve vazife malulü çocukları için polis olmanın şartlarına göre puanların %80'ini almak yeterlidir.
Lise mezunlarının polis olabilmesi için Polis Akademisi'nin kurmuş olduğu Polis Meslek Yüksek Okulu'na başvuru yapması, ardından gerekli olan sınavlara girerek başarılı olması ve okula giderek kayıt yaptırıp başarılı ile mezun olması gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Burada adaylar, polis memuru olmak için eğitim alırlar. PMYO'nun eğitim süresi 2 yıldır. Adaylar, lise veya dengi okullarını bitirmiş olmalı ve ÖSYM tarafından düzenlenen seçme ve yerleştirme sınavına girmiş olmalıdırlar. Kısacası, PMYO Polis Meslek Yüksekokulu'nun kısaltmasıdır.
Bu bağlamda düz lise veya meslek lisesi gibi bölümler bitirilerek KPSS üzerinden polis olmak mümkün. Aynı zamanda üniversite sınavı ile birlikte yine genel yetenek kapsamında polis olma şansı bulunmaktadır.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) 01 Mart 2023 tarihinde sınava tabi tutulmuştur.
2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için 2.000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı yapılacak olan polislik için taban puan TYT puan türünde en az 250.000 olarak belirlendi.
PMYO İstanbul, Ankara, Kastamonu, İzmir, Samsun ve Kırıkkale'de bulunmaktadır. İstanbul'da bulunan Adile Sadullah Mermerci pmyo uzun yıllardır faaliyet . Polis Meslek Yüksek Okulu hangi illerde var ( Güncel) İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Polis olmak için temel düzeyde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen derslerinin iyi olması gerekmektedir. Bu dersleri iyi yaparak taban puanı geçen kişiler polislik için başvuru yapabilmektedir.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
31 Temmuz 2023. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.
Adaylar, 14 - 25 Kasım 2022 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak son başvuru tarihi olan 25 Kasım 2022 saat 17.00' ye kadar Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabileceklerdir.
Karma eğitim özellikle bayan adaylar tarafından çok sorulan sorulardan biri. PMYO ve POMEM'lerde karma yani kadın ve erkek birlikte eğitim veren okullar mevcuttur.
2001'deki yeni bir yapılanmanın ardından Polis Akademisinin 4 yıllık lisans eğitimi işlevi, Güvenlik Bilimleri Fakültesine devredildi.
Sivil polis olabilmek için lise, ön lisans, lisans ya da yüksek lisans kapsamında bir eğitime sahip olmak gerekir. Böylece KPSS sınavı ile beraber gerekli sözlü, yazılı ve fiziki sınavlar geçilir. Aynı zamanda bu sınavlar içinde psikolojik test de yer almaktadır.
Polis alımı başvurularında kullanılacak puan türü P3 olacak. KPSS P3 PUAN TÜRÜ NEDİR? KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.
Bu meslek sınavlarına engel olan bir sebep de benler, özellikle yüzün görünür bölgesindeki benlerin “eşgal belirtmesi” gerekçesiyle beni olan kişiler mülakattan eleniyor. Ne yazık ki benini ameliyatla aldıranlarda da ameliyat izi kalması sebebiyle elenebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri