7- Her türlü siyasi ve ideolojik kitap, dergi vs. ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır. 8- Sigara, tütün vb. mamüller getirilmeyecektir.
1- Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır. 6- Adayların saat ve alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır.
g) Mazeret İzni: Öğrencilerin mazeretlerinden dolayı doktor raporuna, idarece kabul edilebilir inandırıcı bir belgeye veya bilgiye dayanarak POMEM Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim süresince en fazla yirmi (20) ders gününe kadar verilen izindir.
Polis Meslek Yüksekokulumuzda tablet, kameralı telefon, bilgisayar, ses-video kayıt cihazı, vb. elektronik aletler yasaktır. Bu nedenle okula cihaz getirilmeyecektir.
Onsekiz yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma haklarına sahiptir. Bu hakların kullanılması kanunla düzenlenir. Silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler, taksirli suçlardan hüküm giyenler hariç ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler oy kullanamazlar.
İlgili 42 soru bulundu
MADDE 24 – (1) Öğretim elemanları POMEM çalışma takviminde belirlenen sömestr tatillerinde izinli sayılırlar. Ancak, POMEM Müdürü tatil günlerinde dahi ihtiyaç duyacağı öğretim elemanlarını çağırarak görev verebilir. Çeşitli araştırma, inceleme ve çalıştırmalar yaptırabilir.
Oy kullanma yaşı kaçtır? Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir.
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar ise kapalı, temiz ve boyalı olmalıdır. n) Bayan amir ve memurlar tırnak uzatamaz, (Değişik ibare:RG-25/8/2022-31934) makyaj, saç modelleri ve renklerinde abartıya kaçamaz, ziynet eşyası ve benzeri takılar takamazlar.
Polis Okulu Öğrencilerine verilecek parka, montgomer, kazak, pantolon, kep ve kravat koyu lacivert renkte, gömlek açık mavi, ayakkabı ve uzun konçlu bot ise siyah renktedir.
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
POMEM eğitimleri sırasında 4 yıllık lisans mezunları, aldıkları 5 aylık eğitim süresince PAEM' de olduğu gibi Ocak 2020 tarihi itibarı ile öğrenci maaşı olarak ortalama 420 tl alabilmektedirler.
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun gereğince eğitim ve öğretim kurumlarında silah taşınmasına izin verilmediğinden, yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarında silah bilgisi alanında verilen eğitimler sadece teorik olarak sürdürülmektedir.
Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu hizmet vermemektedir.
Arkadaşlar bayan öğrenciler sınıflara dağıtılmış durumda oluyorlar yani bir sınıfta 10 tane bayan ve 30 erkek olabiliyor. Eğitimleri ve dersleri de gene Bay - Bayam karışık şekilde alıyorlar. Yatakhaneler ise bayan ve erkek olarak ayrılmış durumdadır.
4-Öğrenci adaylarının; saçı uzun olanların omuz hizasını, saçı kısa olanlarında kulak memesini geçmeyecek şekilde saçlarını kestirmeleri, başörtüsü kullanacakların lacivert ve desensiz başörtüsü getirmeleri, saçları sarı, kızıl vb. renkte boyalı olanlar koyu renge boyatarak gelmeleri.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
Polis Saç Sakal Yönetmeliği
Favoriler kulak deliği hizasını geçmemelidir. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir. Kadın amir ve memurlar tırnak uzatamaz, makyaj, saç modelleri ve renklerinde abartıya kaçamaz, ziynet eşyası ve benzeri takılar takamazlar.
Favoriler kulak deliği hizasını geçemez. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir. ı) Üniforma ile birlikte bu Yönetmelikte belirtilen teçhizat ve işaretler dışında kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon, rozet ve benzerleri takılamaz.
POMEM ön sağlık aşamasında kişilerin yüzlerinde beş metreden bakıldığında belli olacak şekilde kalıcı izi olanlar elenmektedir. Seyrek veya çok açık olmayan saçlar kabul görmektedir. Ancak kellik durumunda adaylar elenmektedir. Kısmi veya tam renk körlüğü olanlar ön sağlık kısmında geçemez.
1- Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar dışındaki diğer cep telefonları getirilebilecektir) dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.
POMEM PARKURU. Adayların başarılı sayılabilmeleri için parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede tamamlamaları gerekiyor.
Örneğin 5.Nisan.1989'te doğan bir kişi, 5.Nisan.1989+18= 5.Nisan.2007 tarihinde ergin olmuştur. Halk arasında 18 yaşından gün alma olarak adlandırılan durum, yasal anlamda 17 yaşını doldurmuş olmak anlamına geldiğinden, 18 yaşından gün alan bir kişi henüz reşit (ergin) olmamıştır.
Görüldüğü üzere yasa, 17 yaşında ya da 18 yaşında dememekte, doldurulan yaşı kullanmaktadır. Kişinin doldurduğu yaşın hesabı için, bugünün tarihinden, kişinin doğum tarihi çıkartılır. Ortaya çıkan yıl, kişinin doldurduğu yaşı belirtir. Basit hesapla, doğum gününüzde yaşınızı doldurmuş olursunuz.
Yukarıda da belirtildiği üzere erginlik 18 yaşın doldurulması ile başlar. Dolayısıyla fiil ehliyetine sahip olmak için 18 yaşın doldurulmuş olması zaruridir. 18 yaşına girmek, 18 yaşından gün almak evlenebilmek için tek başına yeterli olmaz. 18 yaşından gün almak kanuna göre 17 yaşını doldurmak anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri