POMEM'e gerçekleştirilecek olan başvurularda ise, üst yaş sınırı ise, 30 olarak belirlendi. Herhangi bir lisans ya da ön lisans programından mezun olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise, 30 yaşından gün almamak şartıyla POMEM'e başvuru yapma hakkına sahip olur.
Pomem de “Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak” ibaresi bulunmakta ve bu yıl 23.Dönem Pomem Alımlarına 31 aralık 1989 ve sonrası doğanlar yani 1990 ve sonrası başvurabilmiştir.
PMYO'ya başvuracak olan ve askerliğini tamamlamış olan erkek adayların, sınavın gerçekleşeceği yılda 18 yaşını doldurması ve 24 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Askerliğini tamamlamış olan polis adaylarında ise 26 yaşından gün almamış olması aranmaktadır.
Polislik Şartları 2023
Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi. KPSS baraj puanını geçmek. Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek.
Söz konusu değişiklikle son müracaat tarihi 19 Mayıs 2023 olan 30. Dönem POMEM Giriş Sınavına 01 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğmuş olan ve diğer şartları taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir.
İlgili 28 soru bulundu
POMEM YAŞ SINIRI VAR MI? Polis olabilmek için belirlenmiş olan bir yaş sınırı vardır. Bu sınır ise, reşit olmak yani 18 yaşına girmiş olmak ve 30 yaşını geçmemek şartıdır.
Adayların Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvurmaları için yaş şartı, sınavın yapıldığı yılın, ekim ayının ilk günü itibari ile askerliğini yapmayan erkek adaylar ile kadın adaylar için 18 yaşının tamamlanmış ve 24 yaşından gün alınmamış, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün alınmamış ...
Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak eğitim veren bir polislik kurumdur. Burada adaylar, polis memuru olmak için eğitim alırlar. PMYO'nun eğitim süresi 2 yıldır.
KPSS 2023 POLİSLİK ATAMA PUAN TÜRÜ
Lisans mezunlarının Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olarak görev alabilmesi için KPSS puan şartı aranır. Polislik başvuruları için KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. KPSS P3 puanı ile POMEM ve PAEM'e başvuru yapılabilir.
2023 YILI PMYO GİRİŞ SINAVI SONUÇLARI
6. Dönem PAEM Lisans Mezunu Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 18-22 Eylül .2023 tarihleri arasında tamamlanmıştır. 1780 erkek ve 788 kadın olmak üzere toplamda 2568 Aday başvuruda bulunmuştur. Bakanlık Makamı...
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.
Polis olmak isteyenler POMEM KPSS de geçerli olan B grubundan sınav puanı almalıdır. Polislik için KPSS lisans sınavında P3 türünden başvuru yapılmaktadır.
Polis Meslek Yüksekokulları ise sadece ön lisans mezunlarına yöneliktir. Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
Polis Meslek Eğitim Merkezi başvurularında 30 yaş olarak belirlenen ve 1 Ocak 1994 tarihi ve sonrasında doğanlara tanınan müracaat hakkı genişletildi.
Tabii sivil polis olabilmek için ilk olarak lisans veya lisansüstü eğitimlerin ardından polislik sınavını kazanmak gerektiği bilinmelidir. Bu bağlamda polis olan kişiler atama yöntemi ile sivil polis olma hakkını kazanır. Yani doğrudan sivil polis olma gibi bir durum söz konusu değildir.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
POLİSLİK KPSS PUANI KAÇ? Polis alımına başvuruda bulunacak adaylar, polislik KPSS taban puanlarını araştırmaya başladı. Polislik KPSS başvurusunda bulunmak için baraj puanı 60 olarak belirlenmiş durumda.
Polis Meslek Yüksekokulları'na 2023-2024 eğitim döneminde 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Meslek Yüksekokulları'na (PMYO) öğrenci alımına ilişkin ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Polis olmak için temel düzeyde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen derslerinin iyi olması gerekmektedir. Bu dersleri iyi yaparak taban puanı geçen kişiler polislik için başvuru yapabilmektedir. Polis Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekli? Polis olmanın ülkemizde birden fazla yolu vardır.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
PMYO'ya başvuru için ve lise mezunu polis olma şartları ise şunlardır; En az lise mezunu olmanız gerekir. Eğer yaşınız tutuyorsa lisans ve önlisans mezunu olanlar da TYT ile belirlenen taban puanı aldıkları zaman başvuru yapabilirler.
Yunus polis olmak isteyen bir kişi, 28 yaşını aşmamış olması gerekir. Erkeklerde, 1.75, kadınlarda 1.70 boy şartı aranır. Motosiklet sürüşü için de yeterli bazı fiziksel özelliklere sahip olmak ve sağlık bakımından herhangi bir engelin bulunmaması gerekir.
DÖNEM POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN? 30. Dönem POMEM alımları kapsamında, 01 - 19 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresinden başvurular alındı.
Buna göre: 5 metreden bakmakla eşkal belirleyici olan lezyonlar öğrenciliğe teşkil oluşturmaktadır. Yazlık üniforma giyildiği zaman vücudun açık olan alanlarında kalan her çeşit dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engel olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri