1-2 bardak sade beyaz sirke ekleyin. Elmaları karışımda 5-10 dakika bekletin. Temiz ellerle, balmumunun her taraftan çözülmesine yardımcı olmak için elmaları ovalayın. Ardından elmaları temiz suyla iyice durulayın.
Tuzlu suda bekletin
Ardından dilimleri hazırladığınız tuzlu suda 10 dakika bekletin, çalkalayın ve buzdolabında hava geçirmez kaplara koyun. Sonrası mucize! Tuzlu suya yatırdığınız elmalar beş gün sonra bile, ilk kesildiği andaki rengini ve tazeliğini korumuş olacaktır.
Karbonat veya limon suyu kullanın
Amerika'daki Çevre Koruma Ajansı mumlama yapılmış gıda ürünlerinin temizliğinde karbonat kullanılmasını öneriyor. Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), limon suyu kullanımının da güvenli ve etkili bir temizleme yöntemi olduğu belirtiyor.
Parafinli elmayı anlamak için muhakkak bıçak kullanın. Parlak, kıpkırmızı ve göz alıcı elmaların kabuğunu bıçakla kazıyın, eğer elmanın kabuğunda beyaz tortular görürseniz o elmada parafin var demektir. Bu durumda parafinli elmayı yemek yerine çöpe atın.
İlgili 26 soru bulundu
Manavdan, pazardan alışveriş yaparken fark etmişsinizdir, mesela elmalar artık daha parlak. Bu parlaklığı veren, yağlı yapısı nedeniyle sebze-meyvelerin üzerini kaplayan ve raf ömrünü uzatan parafin.
Petrolün bir yan ürünüdür. Ayrıca ham petrolün, parafininin giderilmesi gerekir. Ham petrolün rafinasyonunda yan ürün olarak elde edilen yağlı parafin önce sıcakta eritilir, sonra da soğutularak yalnız parafinin donması sağlanır ve donan posa şeklindeki parafin yağlı kısımlarından süzülerek ayrılır.
Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre; meyvelerin en dış katmanında yer alan hücrelerin yüzeyi su ve hava geçirgenliği düşük bir yağsı madde ile kaplı durumdadır. Bu madde hücreler tarafından salgılanarak hücrelerin dış hava ile olan temasını engelliyor.
Kabartma tozunu çözmek için suyu karıştırın, ardından elmalarınızı çözeltide 15 dakika bekletin. Elmaları temiz suyla iyice durulayın ve tadını çıkarın! Elmaları tuzlu suyla yıkayın.
Meyve ve sebzelerinizi her zaman tüketeceğiniz zaman yıkayın. Bu sayede buzdolabındaki nemin, ürünleri çürütmesini engellemiş olursunuz. Saklama kabı olarak delikli kapları tercih edebilirsiniz. Meyve ve sebzelerinizi bir arada tutmamaya özen gösterin.
Bir elma yaralandığında veya parçalara ayrıldığında, parçalanan kısım oksijene maruz kalır. Bu, elmanın etindeki polifenolleri oksitlemek için polifenol oksidaz (PPO) olarak bilinen bir enzimi tetikler. Enzim + oksijen + polifenol kombinasyonu elmadaki kararmaya sebebiyet verir.
Kararmış meyveleri aşırı tüketmekten kaçınmanızda fayda olacaktır. Meyveler kararmaya başladıklarında besin değerlerini de kaybetmeye başlarlar. Yani meyvede bulunan vitamin ve mineralleri olduğu gibi alamazsınız. Kararmaya başlayan meyve ilk dakikalarda çürümese de belirli bir saat içinde bozulmaya başlayacaktır.
Özellikle taze ve fresh bir tat isteyen kişiler elmaları iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra elmaları dilimlerler. Elma dilimleri katı meyve sıkacağına atılarak sularının çıkması amaçlanır. Çıkan elma suyu bir bardağa konularak servis edilir. En kolay elma suyu yapımı budur.
Elmaların serin, karanlık ve yeterince nem alan bir yerde saklanması çok önemlidir. Havalandırması olan bir kiler bu iş için çok uygundur: eğer elmalarınızı saklayacağınız mekanın nem oranı yeterli değilse bu sorunu odaya su dolu kaplar koyarak çözebilirsiniz.
Bir Persil deterjan ve leke çıkarıcı seçin. Lekeyi kurumaya bırakın. Kurumuş pastel veya parafin lekesini kaşıkla veya kör bir bıçakla kazıyın. Bölgeyi Persil deterjanla ön işleme tutun.
Türkiye'de altı çeşidinin kullanımına izin veriliyor. Mumlama yapılabilen ürünler; Meyveler: Turunçgiller (limon, mandarin, portakal, greyfurt), elma, armut, şeftali, ananas, nar, mango, avokado, papaya.
Sebze ve meyveleri yıkarken deterjan veya sabun kesinlikle kullanılmamalıdır.
Öyle ki bilim insanları karbonatlı su ile 12-15 dakika arası fırçalanarak temizlenen elmaların %96 gibi ciddi bir oranla zirai ilaçlardan temizlendiği sonucuna vardılar. Sözün kısası, bundan böyle evinizde sürekli karbonat bulundurun ve meyve-sebzeleri karbonatlı su karışımı ile fırçalayarak yıkayın.
Dilimlediğiniz elmaları arada hafif boşluk kalacak şekilde dizin. Ortalama 6-7 gün içinde elmalar kuruyacaktır. Ancak her gün ters yüz etmeyi unutmayın. Bu sayede 2 tarafta eşit bir şekilde kurur.
Elmadaki (polifenol oksidaz adı verilen) enzimin havanın oksijeni ile birleşmesi ile bir renk değişimi olayı görülür, elma da kararmaya neden olur. Meyvenin kararan kısmına limon dökerseniz, içindeki C vitamini, oksijen ile temasını önler ve kararma hızını azaltır...
Yetersiz kalsiyum elmada acı benek olarak adlandırı- lan hastalığa sebep olmakta ve meyve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir [5,14]. Aynı zamanda meyvenin Pazar değerini düşürmektedir. Ayrıca kalsiyum bir çok paraziter hastalık etmenine karşı bitki dokularının daya- nıklılığını artırmaktadır.
Aralarına birkaç tane elma koyun. Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde kaplayın. Buzdolabınıza koyun ve 4-5 gün bu şekilde bekletin.
Vazelinin likit formu “parafin” veya “mineral oil” olarak adlandırılır. Birçok kozmetik markası #krem bazı olarak vazelin kullanmaktadır. Çünkü #vazelin çok #ucuz bir hammadde olduğu için büyük kar marjı bırakmaktadır.
Hazır Parafin 1 Kg - 63.47 TL + KDV.
Parafin mumu, petrolden elde edilen renksiz, kokusuz bir mum çeşidi. Parafin mumu ilk defa 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından; daha sonra bütümlü tabakalardan; 1867'den sonra da petrolden elde edildi. 1947'de de sentetik parafin mumu yapıldı. Petrolün bir yan ürünüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri