PMYO, lise ve dengi okullardan mezun olan ve polislik başvurusunda bulunarak PMYO bünyesinde eğitim görmeye başlayan 18-26 yaş arasındaki öğrencilere 2 yıl eğitim verilmektedir. Bu eğitim sonucunda başarılı olan öğrenciler PMYO'dan mezun olarak polis memuru olarak görevlerine atanmaktadır.
Polislik eğitimi farklı okullarda verilmektedir. Bu okullar lise, ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunlarını farklı farklı almaktadır. Buna bağlı olarak 6 ay ila 2 yıl arasında farklı süreler doğrultusunda polislik eğitimi verilmektedir.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1994 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)” olarak ...
Polis Meslek Yüksekokulları, 2001 yılında polis okullarının dönüştürülmesiyle kurulan, öğrenci kaynağını lise ve dengi okul mezunlarının oluşturduğu, 2 yıllık ön lisans eğitimi veren, Polis Akademisine bağlı bir eğitim kurumudur.
İlgili 24 soru bulundu
Madde 7 - POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az altı (6) aydır. Her öğretim süresi iki (2) dönem, her dönem ise en az oniki (12) haftadan oluşur. Eğitim-öğretim Başkanlıkça belirlenecek tarihte başlar. Dönemler arasında bir (1) haftalık sömestr izni verilir.
Genelde düz lise ile beraber meslek lisesi kapsamında polis olma şansı bulunmaktadır. Yani bu lise bölümlerini bitiren kişiler KPSS ya da üniversite kapsamında polis olma şansını elde edebilir. Özellikle günümüzde birçok kişi polis olmak için bu konuda bilgi almaya çalışıyor.
Polis okulları başvurusu için sınavın yapıldığı yıl Ekim ayının ilk günü itibariyle askerliğini yapmayan erkek adaylar ile bayan adaylar için 18 yaşını tamamlaması ve 24 yaşından gün almamış olması, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olması şartı aranmaktadır.
Polis olabilmek için adayların boy uzunluğu belirli kriterlere uymalıdır. Erkek adaylar için minimum boy 1.67 cm, kadın adaylar için ise 1.62 cm'den kısa olmamalıdır.
Polis okullarına alınacak ya da bekçilik başvuru yapacak erkek adayların en az 167 cm, kadın adayların ise en az 162 cm boy uzunluğuna sahip olması şarttır.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
PMYO, Polis Meslek Yüksek Okulu ise lise ve dengi okullardan mezun olan ve başvuruda bulunarak kurum bünyesinde eğitim görmeye başlayan 18-26 yaş arasındaki öğrencilere 2 yıl eğitim verilmektedir.
PMYO'ya girebilmek için, öncelikle Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girilmesi gerekir. TYT'den en az 260 puan alınması gerekir. Polislik başvurusu yapmış olan aday, TYT'den yeterli puanı alırsa, fiziksel yeterlilik testine girmesi gerekir. Bu sınav, adayın fiziksel olarak polis olup olamayacağını ölçen bir sınavdır.
PMYO'ya başvuracak olan ve askerliğini tamamlamış olan erkek adayların, sınavın gerçekleşeceği yılda 18 yaşını doldurması ve 24 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Askerliğini tamamlamış olan polis adaylarında ise 26 yaşından gün almamış olması aranmaktadır.
2024 zamlı polis maaşı... Memur maaşları enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olurken, polis maaşı da zamlandı. Geçtiğimiz yılın ikinci altı ayında 29 bin 525 lira olan polis maaşı 2024 yılında 44 bin 292 lira olarak ödenecek.
Adayların Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvurmaları için yaş şartı, sınavın yapıldığı yılın, ekim ayının ilk günü itibari ile askerliğini yapmayan erkek adaylar ile kadın adaylar için 18 yaşının tamamlanmış ve 24 yaşından gün alınmamış, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün alınmamış ...
Kadına şiddetle mücadele başta olmak üzere farklı alanlarda çalışmalar yürüten Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri ise okulları ziyaret ederek çocuklara bilgilendirici etkinlikler düzenliyor. Kadın trafik polisleri ise araç yoğunluğunun yaşandığı ana yollarda trafik düzenini sağlamak için görev yapıyor.
Polis Akademisi sınavı fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı olmak üzere iki bölümden oluşur. İlk olarak ön sağlık kontrolünden geçersin. Ön sağlık komisyonu, değerlendirmesi sonucunda meslek yüksekokulu öğrencisi olmak üzere aday olup, olamayacağın yönünde karar verir.
Bunun için de temel matematik, Türkçe, fen ve sosyal bilgiler derslerinin iyi olması gerekir. Polis olmak isteyenlerin hangi derslerinin daha iyi olması gerekmektedir sizler için ayrıntıları ile derledik. Polis olmak için temel düzeyde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen derslerinin iyi olması gerekmektedir.
Seyrek veya çok açık olmayan saçlar kabul görmektedir. Ancak kellik durumunda adaylar elenmektedir. Kısmi veya tam renk körlüğü olanlar ön sağlık kısmında geçemez. Buna ek olarak şaşı olmak, göz kapaklığı düşüklüğü, göz kapağında ameliyat izi, gözlerin farklı renkte olması gibi durumlar polis olmaya engel durumlardır.
POMEM'e gerçekleştirilecek olan başvurularda ise, üst yaş sınırı ise, 30 olarak belirlendi. Herhangi bir lisans ya da ön lisans programından mezun olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise, 30 yaşından gün almamak şartıyla POMEM'e başvuru yapma hakkına sahip olur.
“Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği, 15 Şubat 2024 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde PMYO mezunları için saat: 09.30'da, POMEM mezunları için saat: 11.00'de ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri