Buna göre; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, memurlara her gün sakal kesme zorunluluğu getiren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'in 5. maddesindeki “Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.” ibaresinin kaldırılmasına karar verdi.
Polisler, hiçbir şekilde sakal ve bıyık bırakamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilmelidir. Favoriler kulak deliği hizasını geçmemelidir. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.
Resmi üniforma ile büro hizmeti yapan personel, görev anında kışlık elbise ile bot yerine bu Yönetmelikte şekil ve özellikleri belirtilen ayakkabıyı giyebilirler. h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5/b maddesinden de anlaşılacağı üzere kamuda erkek memurlara sakal bırakma serbestliğine ilişkin Danıştay 12. Dairesinin iptal kararına Yönetmelik metninde yer verildi.
b) Ceket düğmeleri daima ilikli, montgomer ve parkanın fermuarı daima kapalı bulunur. c) Resmi görevlilerin, bina dışında görevin özelliğine göre şapka, kep, bere veya örgü başlık giymesi zorunludur.
İlgili 19 soru bulundu
"Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.
İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan genelge doğrultusunda artık jandarma dahil resmi ve sivil polis ekipleri, kurallara uymayan sürücülere trafik cezası yazabilecek.
Bir er/erbaş/erkek askeri öğrencinin günde bir defa tıraş olabileceği ve bir tıraş bıçağını 2 hafta süreyle kullanabileceği, tespit edilmiştir.
Bu hükme göre, ilgili mevzuatında düzenleme yer alan polisler, hakim ve savcılar ile askeri personel sakal tıraşı zorunluluğuna tabi olmaya devam edecektir.
Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve 2021/7000 2022/2247 K. sayılı kararı ile iptal edilerek kamu kurumlarında erkek memurların sakal kesme zorunluluğu ortadan kaldırılmış ve iptal kararı Yönetmelik metninde yer almıştır.
Kol bölümünde jilet izi, ciddi kesik olanlar da elenir. Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir.
a) Erkek öğrencilerin saçları şapka giyildiği zaman dışarı taşmayacak şekilde tıraş ettirilir. Baş kısmının üzerindeki saç uzunluğu taranabilecek kadar olacaktır. b) Bayan öğrencilerin saçları topuz veya küt kesilmiş olacak, siyah veya lacivert toka kullanılacaktır. c) Saçlar daima taranmış ve bakımlı olacaktır.
Bakanın aktardığı bilgiye göre polisler artık "Kılık Kıyafet Yönetmeliği"ne uygun şekilde resmi kıyafet giyerken bıyık bırakabilecek.
Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.
Saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta, favoriler kulak deliği hizasında ve yere paralel olacaktır. Saç bakımına özen gösterilecek, taranmamış, toplanmamış, kirli veya abartılı saçla görev ifa edilmeyecek ve tırnak uzatılmayacaktır.
Resmi üniforma ile büro hizmeti yapan personel, görev anında kışlık elbise ile bot yerine bu Yönetmelikte şekil ve özellikleri belirtilen ayakkabıyı giyebilirler. h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez.
Erkek subay, askeri memur, astsubay, askeri öğrenci, erbaş ve erlerin kaşlarını aldırmaları, manikür yaptırmaları, pomat ve fazla koku kullanmaları, favori, biş, sakal ve bıyık bırakmaları yasaktır.
Kılık, kıyafet ve görünüşe, teçhizatına ve üniformasına, gerekli özeni göstermelidir. Erkek güvenlik görevlisi, her gün göreve gelmeden önce sakal tıraşı olmalıdır. Saç kesimi şapka dışına çıkmayacak şekilde kesilmelidir.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Sakalını traş eden erkekler kadınlara benzemektedirler. Erkeklerin kadınlara benzemesi de dinen yasaklanmıştır. Ancak sakalı kesmenin haram olduğunu söyleyen bazı alimlerimiz, sakalın bırakıldıktan sonra kesilmesinin haram olduğunu kasdetmişlerdir. Yoksa sakalı bırakmadan tıraş olmak haram olmaz.
Çeşitli mesleklerden fakülte mezunlarını subay kadrosuna almak isteyen Kara Kuvvetleri Komutanlığı, subay olma özelliklerine yeni koşullar getirdi. Kel vatandaşlar, artık subaylık başvurusu yapamayacak.
Hiçbir polisin hiçbir ülke vatandaşına bağırma argo kelime kullanma yetkisi yoktur.
- Evdekilerden bir tanesi yardım isterse kolluk gücü o eve girebilir. Kabahatlar Kanunu'ndaki hiç bir hüküm için kolluk konuta giremez. Bir konuta girilmesi özel hayatın korunması anayasa korunması altındadır. Hukuka uygun bir hakim kararı olmadan kolluk bir kişinin özel hayatına müdahele edemez.
Kolluk, bir kişiye kimliğini ya durdurma yetkisinin doğduğu hallerde (m. 4/A3) ya da genel olarak kolluk görevini yerine getirirken (m. 4/A-8) sorabilir. Kimlik sorma işlemi sırasında kolluğun kendisinin kolluk mensubu olduğunu belirleyen belgeyi göstermesi m. 4/A-8 gereği zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri