Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi. Şimdi bu İstanbul, İzmir ve Ankara ile sınırlandırılıyor.
Polisler belli şartları taşımaları durumunda mazeret atamalarından tayin olabilirler. Mayıs ve Haziran aylarında açıklanan genel atama dönemi dışında her sene Şubat ve Eylül ayları olmak üzere yılda iki kez mazeret atamaları yapılıyor.
Grup: Dört yıl görev süreli Ağrı, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Kars, Muş ve Siirt. Üç yıl görev süreli Ardahan, Hakkari, Şırnak ve Tunceli. Sosyal medyada tepkiler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) bir polis memuruna dört kez tayin çıkabileceğini açıkladı.
Peki, polis tayinleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2023 POLİS TAYİNLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak olan polis tayin sonuçları için bekleyiş sürüyor. Her yıl belirli tarihlerde yapılan polis tayinleri genelde Mayıs-Haziran döneminde gerçekleştiriliyor.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
İlgili 38 soru bulundu
Soru - Devlet Memuru 30 gün yıllık izni ne zaman hak eder? CEVAP: Devlet Memuru Memuriyette 10 hizmet yılını doldurduğunda 30 gün yıllık izni hak eder.
Bu değişiklikle birlikte, polis artık kendi memleketine tayin isteyebilecek. Memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek.. Değişiklikle, Yönetmeliğin “Memurun Yer Değiştirme Suretiyle Atanamayacağı Hizmet Yerleri” başlıklı maddesi kaldırıldı.
BBC Türkçe'ye konuşan polisler, yeni yapılacak bir kanun ile polislerin çalışma saatlerinin haftalık 40 saat olarak kanunda açıkça belirtilmesini ve seferberlik harici hiçbir inisiyatif ile bu hakkın kısıtlanmamasını talep ediyor.
2023 Genel Atama Tercih İşlemleri 15 Mayıs - 21 Mayıs tarihleri arasında PBS.Ben portalı üzerinden yapılacaktır.
1- Asayiş gerekleri ve hizmet branşındaki ihtiyaca göre. 2- Personelin teknik bilgisi ve mesleki uzmanlığından yararlanacak birim var ise, 3- İhtiyaç doğrultusuna göre Polis Merkezlerinde (karakollarda) boşluk varsa, 4- Öncelikli birim olarak çevik kuvvet, karakol veya devriye hizmetlerine atama gerçekleştirilir.
Yönetmelik kapsamında düzenlenen atamaya dair genel çerçeve şu şekildedir: Polislerin ilk atamaya hak kazandığı dönemden itibaren eş tayini isteme hakkına sahiptir. Polis atama dönemleri standart olarak yılda iki kere olmakla birlikte Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirilir.
Bu nedenle bir polis memuru istediği yerde çalışamaz. Çalışmak istediği yer konusunda talepte bulunabilir ve ancak idarenin uygun görmesi halinde buraya ataması yapılabilir. Öncelikle bir polis memuru nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Aynı şey kadın polis memurları içinde geçerlidir.
25 senelik hizmet süresini doldurmuş olan polisler eğer bu tarihten önce göreve başladıysa 3 senelik yıpranma payı hakkını kullanarak 55 olan yaşı 52 yaşına çekerek emekli olabiliyor.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.
1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu? Eşi devlet memuru olan ya da olmayan eşler de eş durumundan tayin talebinde bulunabilirler. Ancak bu tür durumlarda tayin isteyen kişiler için son iki yıllık bir süre içinde en az 360 prim gün sayısının doldurmuş olması şartı vardır.
Polis kaç puan istiyor 2023? TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80'i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.
2022 Önlisans Polis Alımında KPSS Puanı Kaç Olmalı? KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)
LİSE MEZUNU POLİS ALIMI BAŞVURU 2023
Polis Akademisi Başkanlığından gelen duyuruya göre Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için;2000 Erkek, 500 Kadın, olmak üzere toplamda 2500 Öğrenci alımı yapılacak.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor. Bundan daha beteri ise 12-12 mesaisi olarak ifade edilen 12 saat çalışma 12 saat dinlenme düzeni.
Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu hizmet vermemektedir.
Haftalık 2 gün tatilleri kesin. Yıllık izin sayısı 20 gün 10 yılı doldurduktan sonra yıllık izin sayısı 30 gün.
MADDE 7- Genel Müdürlük merkez, taşra ve merkeze doğrudan bağlı taşra kuruluşlarının kadrolarında geçerli olmak üzere personelin atanamayacağı yerlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Personel, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Bayan personel için evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu yer esas alınır.
En İyi Cevaplar. 12-12 çalışma sistemi, 12 saat çalışma 12 saat dinlenme şeklindedir. Yani Sabah 8'de göreve başlayan polis akşam 8'de 12 saatlik görevi biter. 12 saat dinlenerek sabah 8'de tekrar göreve gelir.
Bu konuda herhangi bir polis memuru bulunduğu birim itibarıyla farklı bir yerde sivil polis olarak mesleğine devam edebilir. Sivil polis olmak için herhangi bir rekabet ve şart bulunmaz. Buradaki temel unsur emniyet teşkilatı bünyesinde polis görevini gerçekleştirmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri