Poliüretan mastik, zemin döşemelerinde tercih edilen, karo, fayans ve mermer derzlerinde kullanılmakta bunun yanında duvar ve doğrama birleşme noktalarında, boru geçişlerinin bulunduğu yerlerde ve buna benzer birçok bölgede tercih edilmektedir.
Yüzeye eşit olarak sürünüz. Yapıştırılan yüzeyleri sertleşme sağlanana kadar sabitleyiniz. Yaklaşık 45 dakika sonra yüzey kuruması başlar. Tam kuruma süresi 24 saattir.
Mastik ile duşakabin, küvet, lavabo kenarları sızdırmazlık için doldurulabilir. Su, hava veya böceklerin geçmesi mümkün olan boşlukların olduğu her yerde mastik kullanılabilir. Kontrplak paneller, tavan, duvar ve yer karolarının yapıştırılmasında da mastik tercih edilebilir.
İkisi de antibakteriyel olan bu ürünlerin kullanım süreleri ve kuruma süreleri de farklıdır. Silikon 6 saatte kururken mastik 12 ile 24 saat arasında kuruyabilir. Silikon maddi açıdan daha değerlidir ve mastik silikona göre daha uygun bir üründür.
Tek komponentli, hava nemi ile kürleşen, poliüretan esaslı bir sızdırmazlık malzemesidir. Tek bileşenlidir. Tabanca ile kolay uygulanır. Boyanabilir, hiçbir hacim değişikliğine uğramaz.
İlgili 33 soru bulundu
Hızla kür alan, elastik, düşük modüllü, boyanabilen, tek komponentli poliüretan dolgu malzemesidir. Ahşap, beton, alüminyum, plastik, seramik, metal, doğal ve suni taş vb. gibi birçok yüzeye su geçirmez şekilde yapışma sağlar.
Neme, kimyasallara ve dış hava şartlarına dayanıklı bir bir ürün olan silikon mastik, yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esneklik özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Sıcaklık değişikliklerine ve suya karşı dayanıklıdır.
Dolgu ve İzolasyonda Silikon ve Mastik
Dolgu ve izolasyon amacıyla kullanım silikon ve mastiği birbirinden ayırır. Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Her türlü doğramanın sıva, denizlik ve diğer yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Eternit ve alüminyum çatı ve cephe plakalarının ve her türlü yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılır.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Gerekli durumlarda düz bir yüzey için zımparalama yapılabilir. Daha iyi bir yapışma elde etmek için zımparalama gerekmeyebilir, oluşacak yapışmanın bağ kuvvetini olumsuz etkileyebilir.
Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
Kutu basınçla doldurulmuş olduğundan, 50°C'nin üzerindeki ısıdan korunmalıdır. Kullanma esnasında eldiven giyilmelidir. Malzeme ele bulaştıktan sonra derhal Sista PU Köpük Temizleyici ve aseton ile temizlenebilir. Kuruyan köpük, tenden sadece mekanik olarak (zamanla) temizlenir.
Dayson silikonlar, 4 ila 8 saat arasında ideal bir kurumaya ulaşır.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Dış cephe silikonu olarak bilinen ürünler binaların dış cephelerinde kullanılan hava şartlarına dayanıklı, yüksek mukavemetli silikon mastiklerdir. Bu yazımızda size dış cephe silikonlarının özelliklerinden bahsedeceğiz. Dış cephe silikonları kompozit derz silikonu olarak da bilinir.
Silikon, evlerde su ve nem kaçağının önlenmesi için en çok kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Özellikle banyo duşakabin kenarları, küvet ve duş teknesi kenarları, lavabo kenarları, pencere altları ve bağlantı yerlerinde oluşan boşlukların kapatılmasında yoğun olarak kullanılmaktadır.
Asetoksi ve akrilik esaslı mastikler oldukça iyi renk kararlılıklarına sahiptirler. Nötr esaslı silikonlar ise kimyasal sıvılar veya buharları ile temasın olduğu birçok durumda sararmalara karşı daha hassas yapıdadırlar.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Beyaz çekomastik daha çok derz, duş, seramik, cam gibi yüzeylerde tercih edilirken siyah çekomastik daha çok dış cepheler için uygundur.
Derzlerin diğer yapı elemanları ile etkileşimlerinden ve hareket etme eğilimlerinden dolayı mastiklerin özellikle esnek olmaları gereksinimi doğmuştur. Sert ve mastik gibi elastik olmayan boyaların kullanılması sonucu mastik ile aynı hareket kabiliyetinde olmayan boyalarda çatlamalar oluşabilir.
Baskı çıtası ile duvar yüzeyi arasında kalan boşluğu doldurmak için kullanılır. Güneşten ve Ultraviyole ışınlarından kesinlikle etkilenmez.
Silikon Mastik Avantajları:
Genel olarak pvc ve alüminyum doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, kapı-pencerelerde, akvaryum cam birleşme yerlerinde genel amaçlı kullanılır. Sıvı sızdırmazlığı PU gibi çok iyidir. Pencere, duşakabin ve teraslar gibi ıslak zeminler için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri