Reçete Geçerlilik Süresi 2023 Doktorun yazdığı reçeteyi 4 gün içerisinde kullanmanız gerekecektir. Reçete yazıldıktan itibaren 4 gün içerisinde eczaneye başvurarak, ilaçları alabilirsiniz. Dördüncü günün sonundan itibaren reçetenin geçerlilik süresi dolacağı için yeniden doktora gidip yazdırmanız gerekecektir.
Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir. Hafta sonu günleri Cumartesi, Pazar bu 4 günün içinde sayılmaz. Yani Cuma günü reçete edilen bir ilacı Çarşamba gününe kadar alabilirsiniz.
Reçete sadece kaydeden eczacı tarafından değiştirilebilir. Reçetedeki bilgilere Ceza İnfaz Kurumundan müdahale mümkün değildir. Reçete tarihinin giriş yapıldığı tarih ile arasında en fazla 30 gün olabilir. Reçete tarihinden itibaren 30 gün geçmiş reçeteler sisteme girilememektedir.
SUT'un 4.5.2 - Reçetelerin geçerli olduğu süre maddesinin 1.fıkrasındaki “(1) İlaçlar reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 işgünü içinde sözleşme yapılan eczanelerden temin edilecektir.
İki uygulama arası en çok 45 gün olabilir (iki reçete tarihi arası). İlk rapor 3 aylık çıkmasına rağmen ilaçlar birer kutu olacak şekilde 3 ay boyunca ayrı ayrı yazılır.
İlgili 25 soru bulundu
Reçete yazıldıktan itibaren 4 gün içerisinde eczaneye başvurarak, ilaçları alabilirsiniz. Dördüncü günün sonundan itibaren reçetenin geçerlilik süresi dolacağı için yeniden doktora gidip yazdırmanız gerekecektir.
Silinecek reçetenin tekrar giriş tarihi ile reçete tarihi arasında 30 gün veya daha az gün olmalı.Aksi halde tekrar reçete girişi yapılmamaktadır. Fatura isteği gönderilmiş reçetelerde Fatura Süreci "İşlem Görmemiş" - "Onaylanmış" durumda ise reçete silinmesi mümkün değildir.
Hafta sonu günleri Cumartesi, Pazar bu 4 günün içinde sayılmaz. Süresi geçmiş reçeteleri tekrar reçete yazdırılması veya yazdırılmış olan ilaçların ücreti ödenerek alınması gerekir. (1) İlaçlar reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 işgünü içinde sözleşme yapılan eczanelerden temin edilecektir.
Sosyal Güvenlik Kurumu, karar üzerine SUT'ta yaptığı değişiklikle 6 Nisan'dan itibaren reçetede 4 ilaç sınırlamasını kaldırdı. Artık hekim tanısı doğrultusunda reçeteye istediği kadar ilaç yazabilecek.
"Eczane eczacıları olarak her türlü kontrolünü, denetimini yaptığımız ilaçlarımızı, vatandaşlarımıza verdikten sonra, halk sağlığını ve eczanelerimizdeki ilaç kalitesini korumak açısından geri almamız mümkün değildir.
Bütün bu bilgilerden sonra okuyucunun aklına şu sorunun gelmesi muhtemeldir: Süresi geçmiş bir reçete nasıl uzatılabilir? Aslında teknik olarak reçete uzatma diye bir işlem yoktur. Bu reçete ya yeniden doktora gidilerek baştan yazdırılmalı ya da reçetedeki ilacın bedeli tamamen ödenerek ilaç temin edilmelidir.
2) Özel Hastaneler sadece (ssk.gov.tr) adresinde yayınlanan branşlarda SSK ile anlaşmalıdırlar. 3) Bazı Özel Hastaneler anlaşmaları olmadığı branşlarda da SSK hastalarına reçete yazmaktadırlar. Bu reçeteler SSK tarafından geri ödenmeyecektir.
Hastalanırsak. Kronik hastalığı olanlar için belli süreli ilaç kullanım raporları çıkarılıyor. Hasta ilaç raporunun süresi boyunca kullandığı bu ilacı aile hekimine yazdırabiliyor.
30 Nisan 2022 tarihine kadar raporlarını yenilemeyen kişilerin raporları geçersiz sayılacak ve raporlu ilaçlar alınamayacak.
Kırmızı reçete, sağlık bakanlığı tarafından belirlenmiş, ilaçların kategorize edildiği 5 çeşit reçeteden bir tanesidir. Genellikle uyuşturucu madde özelliği taşıyan ilaçlar için kulanılmaktadır.
Meslektaşlarımızın yeşil reçetelerde raporsuz olarak en fazla 2 kutu, raporlu reçetelerde 3 aylık doz verilebilmesi; kırmızı reçetelerde ise T.C. Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen maksimum dozların raporlu dahi olsa aşılmaması önemle rica olunur.
Aile Hekimlerinin ilaç yazma yetkileri nedir? Aile Hekimleri, SUT'ta Aile Hekimi uzmanının ve uzman hekimin yazabilecekleri tüm ilaçları reçete edebilirler. Ancak SUT'ta ilgili uzmanın (göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı gibi) yazabilecekleri ilaçları yazamazlar.
MADDESİ GEREĞİ; AİLE HEKİMLERİ, AİLE HEKİMİ UZMANININ YAZABİLECEĞİ TÜM İLAÇLARI REÇETE EDEBİLİRLER.
Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişikliğe göre aile hekimlerinin yazdığı reçeteye de 3 lira ödenecek. Daha önce sadece devlet, üniversite ve özel hastanelerdeki doktorlara ilaç yazdırılması halinde verilen ücret, aile hekimleri için de geçerli olacak.
Kişisel e-nabız sisteminize giriş sağladığınızda, reçetelerinizden birçok kategoriye kadar sağlık çerçevesinde bilgilerinize erişebileceksiniz. Dolayısıyla e-nabız sisteminizde reçeteleriniz görüntülenmektedir.
Covid-19 Pandemisi Önelmeleri kapsamında kronik hastalık raporu bulunan hastaların hekim reçetesi olmaksızın ilaçlarını eczanelerden almaları ile ilgili uygulama (418 - Devam Reçetesi) bildiğiniz üzere 01 Haziran 2022 itibarı ile sonlandırılmıştı.
Eczaneye raporlu ilacını almaya giden bir kişi, Sosyal Güvenlik Kurumunun belirttiği gibi hiçbir para ödemesi gerekmemektedir. Sağlık raporu ile bir hastalık belgelendiği takdirde ilaca para ödenmesi gerekmemektedir. Aynı zamanda sağlık raporu ile belgelenen hastalığın ücret bakımından farkı da yoktur.
Eğer mümkünse reçeteyi yazan doktordan yeniden e-reçete numaranızı alabilirsiniz. Eğer uzak bir yerde iseniz ya da tekrar doktora gitme durumu yoksa online olarak da görüntüleme yapabilirsiniz. E-reçete kodunun görüntüleme işlemini Sağlık Bakanlığı e-nabız uygulaması üzerinden yapabilirsiniz.
Raporlu olarak girilmeyen 8 haneli reçete numarası ve hastanın TC kimlik nosuyla başvurmanız durumunda İl veya İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından düzeltme yapılarak hasta 15 gün önceden ilacını alabilecektir.
Serbest eczacılarımızın reçete arka yüzünü, ilacı alan hasta veya 1. derece yakınına mutlaka imzalatmaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri