Oturma iznine doğrudan Almanya'da başvurabilirler. Önemli: Ancak sadece başvurulan oturum izni statüsü buna izin vermesi durumunda bir işte çalışabilirsiniz.
Polonya çalışma vizesi ile Almanya'da çalışmak mümkün değildir. Polonya çalışma vizesi, sadece ülke sınırları içinde çalışılması için verilir.¹⁰ Çalışma izni verilen şirketten ayrılmak isterseniz yeni çalışma izni için başvurmanız gerekir.
Polonya çalışma vizesi ile hangi ülkelere gidilir? Almanya, Polonya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Polonya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Polonya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Oturum hakkı Polonya'da öğrenim görmek için yerine getirilmesi gereken bir başka koşul, Polonya Cumhuriyeti'nde kalışınızı yasallaştırmaktır. Eğer AB vatandaşıysanız ve 3 aydan uzun süre Polonya'da kalmak istiyorsanız (ama eğitiminiz biraz daha uzun sürüyorsa), ikametinizi Polonya topraklarında kayda geçirmelisiniz.
Polonya Vizesi
Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.
İlgili 44 soru bulundu
Polonya'da verilen daimî oturma izni size Polonya dışında bir ülkede çalışma hakkı vermez. Daimî oturma izni (kalıcı oturma kartı) yabancılara Schengen bölgesinde ki diğer ülkelere seyahat etme hakkı verir. Ancak, bir yabancının bu esasa göre kalış süresi 180 günlük süre içinde 90 günü aşamaz.
Örneğin; Polonya vizesiyle Almanya'ya iltica ettiğiniz takdirde Almanya, başvuru tarihinden 3 ay içerisinde Polonya'ya sizi iade etme ve kabul etmesi için talep yazısını göndermesi gerekir.
Polonya'da , yabancı için Oturum Kartı tüm resmi dairelerde, bankalarda ve diğer kurumlarda kimlik yerine gecer. Polonya Oturum Kartı, Yabancı' ya, Schengen ülkelerinde 6 ay içinde 90 günden fazla olmamak kaydıyla dolaşım hakkı sağlar.
Polonya Oturum Izni'ni ( Oturum Kartı) kesintisiz olarak 5 yıl arka arkaya alan Yabancı , Polonya ve Avrupa Birliği Daimi Yerleşim Izni başvuru hakkı kazanabilir.Yalnız bu 5 yıl süre zarfında , Yabancı' nın, Polonya sınırları dışındaki mutelif kalışlarının toplamı 10 ayı (305 gün) aşmamalıdır.
ABD Başkanı Donald Trump, Polonya'yı Vize Muafiyet Programına resmen eklediklerini açıkladı. Polonya vatandaşları 90 güne kadar iş veya turistik amaçla ABD'ye yapacakları seyahatlerde, vizeye ihtiyaç duymayacak.
Polonya'da Kalıcı Oturum İzni 10 yıl boyunca verilir ve her 10 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Polonya'da daimi ikamet izni verilmesi size başka bir ülkede çalışma izni vermez.
Amerika ve İngiltereye gidemezsiniz schengen ile ayrıca vize başvurusu yapmanız gerekiyor.
Bu zincirin dışında çalışamazsınız. Örneğin Polonyalı bir şirket sizi kiralayıp Polonya'da oturma izni verdiyse bu şirket sizi Hollanda'ya gönderebilir. Hollanda'da çalıştığınız sürece sizi gönderen şirkete bağlı kalacaksınız.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
İkamet tezkeresi geçerli pasaport veya pasaport yerine geçerli seyahat belgesi ile birlikte ibraz edilmesi halinde yabancılara Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı tanımaktadır.
Almanya oturum izni sayesinde Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, İtalya, Danimarka Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, GKRY, Estonya, Finlandiya, İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İsveç, Letonya, Litvanya, Romanya Lüksemburg, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya ve ...
Schengen bölgesindeki ülkeler şunlardır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, İspanya, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre.
8 Banka Hesap Dökümü:
Polonya oturum izni için gereken belgeler'i eksiksiz tamamlayabilmek için, herhangi bir Polonya bankasında hesabınız olması gerektiğini belirtmem gerekiyor. Polonya'da 1 yıl boyunca yaşam giderlerinizi karşılamanız için yeterli/gerekli miktar, ortalama 2.500 Euro şeklinde hesaplanır.
Bunların tümü Avrupa ülkeleri olarak dikkat çekmektedir. Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İzlanda, Almanya, Yunanistan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Malta, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Polonya, Lihtenştayn gibi ülkelere gidilebilir.
Polonya kalıcı oturum izni ne kadar sürede çıkar ? Polonya'da kalıcı oturum kartı başvurusunun sonuçlanma süresi başvuru yapılan Voyvodalık Ofisinin Yabancılar Dairesine göre değişkenlik göstermekle birlikte kararın verilmesi ve oturum kartının teslim edilmesi 6 ay sürmektedir.
Oturum izni seyahat edilecek ülkede, vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da 90 günden fazla kalacak kişilerin alması gereken bir izindir. Kişiler, sadece oturum amacıyla seyahat edecekleri ülkede bulunacak ve bu süre zarfında çalışmayacaklarsa oturum iznine başvurmalıdır.
A1 TRANSFER KAĞIDI
Bu, işverenin net karı artırmasına ve düzenleyici makamlara karşı sorumluluğu en aza indirmesine ve çalışanın 3 ay boyunca Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yasal olarak kalmasına ve çalışmasına ve ücret ödeme garantisi ile çalışmasına izin veren bir belgedir.
İltica başvurunuz reddedilirse, veya ikincil koruma statüsü tanınmasına rağmen siz mülteci statüsü hakkınızın olduğunu düşünüyorsanız, İtiraz Mercii nezdinde (2. derece) bu karara itiraz etme hakkına sahipsiniz.
Ulusal Vize (D Tipi) ile Almanya'ya girebilir ve ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. İltica başvurunuzun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı, kendi ülkenizdeki koşullara bağlıdır. İltica etme olasılığı olan kişilere genellikle ilk etapta vize verilmez.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek. Mültecilik başvurusu tamamlanmış ve reddedilmiş kişilere ise aylık 800 Euro ve 12 yaş altı çocuklarına da 400 Euro verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri