Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Polonya Schengen Bölgesi üyesi olduğu için Polonya C tipi vizeye sahip kişi, seyahatini Polonya'dan başlatmak kaydıyla vize süresi dahilinde diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilir.
Polonya çalışma vizesi ile Almanya'da çalışmak mümkün değildir. Polonya çalışma vizesi, sadece ülke sınırları içinde çalışılması için verilir.¹⁰ Çalışma izni verilen şirketten ayrılmak isterseniz yeni çalışma izni için başvurmanız gerekir.
Örneğin; Polonya vizesiyle Almanya'ya iltica ettiğiniz takdirde Almanya, başvuru tarihinden 3 ay içerisinde Polonya'ya sizi iade etme ve kabul etmesi için talep yazısını göndermesi gerekir.
Merhaba, Schengen vizenizi aldığınız ülkeye ilk girişi yaptıktan sonra eğer vizeniz multi ise değer schengen ülkerine giriş çıkış yapmanız ile ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ancak schengen vizesi aldığınız ülkeye giriş yapmadan diğer ülkere giriş yaparsanız bir sonraki vizenizde sorun yaşayabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Schengen bölgesine girişte sorun yaşamazsınız ama Schengen vizenizi doğru kullanmamış olursunuz çünkü Hollanda vizesi ile ilk önce Almanya'ya giriş yapmış olacaksınız. Sonraki Schengen vize başvurunuzu olumsuz yönde etkilememesi açısından Amsterdam'dan giriş yapmanız daha doğru olur.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Ulusal Vize (D Tipi) ile Almanya'ya girebilir ve ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. İltica başvurunuzun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı, kendi ülkenizdeki koşullara bağlıdır. İltica etme olasılığı olan kişilere genellikle ilk etapta vize verilmez.
İltica başvurunuz reddedilirse, veya ikincil koruma statüsü tanınmasına rağmen siz mülteci statüsü hakkınızın olduğunu düşünüyorsanız, İtiraz Mercii nezdinde (2. derece) bu karara itiraz etme hakkına sahipsiniz.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek. Mültecilik başvurusu tamamlanmış ve reddedilmiş kişilere ise aylık 800 Euro ve 12 yaş altı çocuklarına da 400 Euro verilecek.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Polonya'da verilen daimî oturma izni size Polonya dışında bir ülkede çalışma hakkı vermez. Daimî oturma izni (kalıcı oturma kartı) yabancılara Schengen bölgesinde ki diğer ülkelere seyahat etme hakkı verir. Ancak, bir yabancının bu esasa göre kalış süresi 180 günlük süre içinde 90 günü aşamaz.
Polonya vatandaşları 90 güne kadar iş veya turistik amaçla ABD'ye yapacakları seyahatlerde, vizeye ihtiyaç duymayacak.
Schengen'e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2024 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
İltica başvurunuzun incelenip karara bağlanma süreci en fazla 6 ay sürer.
İltica eden Türk vatandaşları, eğer talepleri kabul edilirse sığınacakları ülkede kalabilirler. Ancak, talepleri reddedilirse geri dönmek zorunda kalabilirler. Bu durumda Türkiye'ye geri dönüşleri mümkün olabilir. Ancak, iltica eden kişilerin geri dönüşleri hukuki süreçlere bağlı olup, herhangi bir garantisi yoktur.
Avrupa Birliği Adalet Divanı (ECJ) sorumlu Başsavcısı Jean Richard de la Tour'a göre, sığınma başvurusu reddedilen bir kişinin, bu arada dinini değiştirmesi ve bu nedenle de geldiği ülkede kovuşturulma tehlikesi ortaya çıkması halinde mülteci olarak tanınma hakkı bulunmaktadır.
İlticanın anlamı şudur: kendi ülkelerinde güvende olmayan ve kendi ülkelerinde onlara koruma sağlayamayan insanlar için başka bir ülkede koruma. İltica başvurusunda bulunduğunuzda, Hollanda devletinden resmen oturma izni talep etmiş olursunuz. Hollanda'da yaşamanıza izin verilmesi için bu izne ihtiyacınız vardır.
Oturum kartı için başvurduğunuz süreçte vizeniz biterse bu durumu belgeleyerek oturum kartınız çıkana kadar ikamet etmeye devam edebilirsiniz ancak Polonya'dan başka bir ülkede bulunamazsınız. Oturum kartınız resmi belge niteliği taşıdığı için kimlik yerine kullanabilirsiniz.
Schengen Vizesinin Alındığı Ülke Dışında Bir Ülkeye İltica Edilebilir Mi? Schengen vizesinin alındığı ülke dışında başka bir ülkeye iltica edemez. Schengen vizesi sahibi olan kişinin iltica talebi, vizeyi veren Schengen ülkesine yönlendirilir ve başvuru sahibinin ilgili ülkeye geçişi sağlanır.
Yani akrabalarınızı, tanıdıklarınızı veya iş yapacağınız kişileri davet etmek istiyorsanız, davetiyeyi yazıp davet edilen kişiye gönderirsiniz. Davet edilen kişi daha sonra vize başvurusunda bulunurken davet mektubunu Alman Büyükelçiliğine sunar.
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Yunanistan, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Almanya, İtalya, Letonya, İzlanda, Hollanda, Finlandiya, Macaristan, Lüksemburg, Litvanya, Estonya, Avusturya, Norveç, Malta, Belçika, Fransa ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler de yine Schengen ile gidilebilecek belli başlı ülkeler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri