Polonya'ya yapacağınız 3-5 gün konaklama süreli turistik vize başvuruları için otel ve uçak biletinizi satın almışsanız banka hesabınızda en az 25-30 bin TL para olmalıdır. 2024 yılında yapacağınız Polonya turistik vizesi için bankanızda göstereceğiniz bu para yeterlidir.
Polonya vizesi için 3 güne kadar konaklamalar için toplam 67,76 Euro, 3 günden uzun konaklamalar için ise günlük 22,59 Euro bulunması gerekir. Eğer konaklama masrafları 3. bir şahıs tarafından veya seyahat öncesinde karşılanıyorsa günlük olarak hesapta bulunması gereken miktar 4,52 Eurodur.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Güncel tarihte minimum 11.000 TL bakiyesi bulunan, geriye dönük son 6 aylık hesap hareketli banka hesap dökümü. Hesap dökümünde her sayfanın ıslak imza ve kaşeli olması gereklidir ve imzalayan banka memurunun imza sirküsü de olmalıdır.
Polonya Vize Ücreti Ne Kadardır? Kısa süreli seyahatler için Polonya vize ücreti 223 TL'dir.
İlgili 36 soru bulundu
Polonya çalışma vizesi için gerekli evraklar
Vize ücreti olarak 91 USD ödenir.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Özellikle aile ziyareti ve turistik amaçlı seyahatler için geçerli olan bu durum 5 yıllık Schengen vizesi almanın yolunu orta vade ve uzun vadede açabilir. Türkiye'de bağlı çalıştığınız şirket, vize başvurusu yaptığınız ülke menşeili ise ticari vize başvurularında 5 yıllık Schengen vizesi almanız mümkün olabilir.
Düzenli olarak para girişinin olduğu ve aktif kullanılan banka hesap dökümlerinin sunulması önerilir. Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır. Banka yetkilileri tarafından imzalanan ve kaşelenen hesap dökümleri geçerli kabul edilmektedir.
Konsolosluk sizin banka hesabınızı göremez.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2024 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
Polonya vize istiyor mu? Polonya, Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşları ile vize muafiyet tanınanlar dışında ülkeye giriş yapacak kişilerden vize istemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir.
Vize red gerekçeniz ile Ligarba Turizm Vize Ekibimize ulaşmanız halinde itiraz dilekçenizi danışmanlarımız ile birlikte yazabilirsiniz. Polonya vize reddine itiraz ücretsizdir ve bu süreç 3 ay kadar sürebilmektedir.
Banka kayıtları, bir kişinin sahip olduğu banka hesaplarının bilgisi, kredi kartı ekstreleri, vadeli/vadesiz altın, döviz, tl vb. tüm hesap dökümlerini ifade etmektedir.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
- Her başvuru sahibi için evrakların tamamı ayrı hazırlanmalıdır. - Tüm banka hesap dökümlerinin ıslak imzalı, kaşeli ve imza sirküleri ile sunulması gerekmektedir. Banka hesapları 15 günden eski olmamalıdır.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir.
Çoklu giriş Schengen vizesinin başvurusu, en uzun süre kalacağınız ülkenin konsolosluğuna yapılmalıdır. Yetişkinler için standart ücret 80 avrodur. 6-12 yaş arasındaki çocuklardan 40 avro alınır. Başvuran bazı kişiler (çoğu öğrenciler, 6 yaşından küçük çocuklar) her türlü vize ücretinden muaftır.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Polonya vize red maddeleri kapsamında kişilerin verdikleri belgelerde eksikliklerin olması en temel sorunlar arasında yer almaktadır. Polonya vize reddi 10. Madde kapsamında ülkeye giriş için belirtilen neden ile sunulan belgelerin resmi birimler tarafından inandırıcı bulunmaması anlamına gelmektedir.
Polonya Vize Başvuru Şartları
Öncelikle Polonya'nın bordo pasaporta sahip Türkiye vatandaşlarından vize talep ettiğini bilmelisiniz. T.C. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu olan vatandaşlar ise 180 günde maksimum 90 gün konaklama şartı ile Polonya vizesinden muaftır.
d) Çalışma vizesi: Türkiye'ye 29/8/2003 tarihli ve 25214 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 55 inci maddesi kapsamındaki yabancılar ile bu kapsamda olmayan ve çalışma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri