Polonya Vizesi Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Örneğin; Polonya vizesiyle Almanya'ya iltica ettiğiniz takdirde Almanya, başvuru tarihinden 3 ay içerisinde Polonya'ya sizi iade etme ve kabul etmesi için talep yazısını göndermesi gerekir.
Polonya turistik vizesine sahip olan kişiler Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan'da vize süresi dahilinde serbest dolaşım hakkına ...
Polonya vize ücreti 2023 yılı için 86 USD olarak belirlenmişken, 6-12 yaş arası çocuklar için ise bu tutar 43 USD'dir. 0-6 yaş grubu için Polonya vize başvuru ücreti ödenmesine gerek yoktur.
İlgili 37 soru bulundu
Polonya çalışma vizesi ile Almanya'da çalışmak mümkün değildir. Polonya çalışma vizesi, sadece ülke sınırları içinde çalışılması için verilir.¹⁰ Çalışma izni verilen şirketten ayrılmak isterseniz yeni çalışma izni için başvurmanız gerekir. ³ Detaylı bilgi için yetkili makamlarla iletişime geçmeniz yararınıza olacaktır.
Polonya vizesi başvurusu, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 15 iş günü içinde sonuçlanır. Ancak yoğunluk, resmi tatiller ya da ek evrak talebi gibi durumlar söz konusuysa, başvuru süresi 30 güne kadar uzayabilir.
Banka Hesap Özeti: Son 3 aylık maaş hesap hareketliliğini içeren en az 25.000 TL bakiyesi bulunan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir.
Polonya vize red maddeleri kapsamında kişilerin verdikleri belgelerde eksikliklerin olması en temel sorunlar arasında yer almaktadır. Polonya vize reddi 10. Madde kapsamında ülkeye giriş için belirtilen neden ile sunulan belgelerin resmi birimler tarafından inandırıcı bulunmaması anlamına gelmektedir.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek.
Ulusal Vize (D Tipi) ile iltica başvurusunda bulunabilir miyim? Ulusal Vize (D Tipi) ile Almanya'ya girebilir ve ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilirsiniz.
Almanya, iltica edenlere kişi başı 1500 Euro'ya kadar ödeme yapıyor. 4 kişilik bir aileye verilen 'ilticacı harçlığı' ise, yan ödemelerle birlikte 2000 Euro'yu aşıyor. Bu da Almanya'yı ilticacıların gözdesi yapıyor.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla vizeden muaftırlar. Pasaport türü ne olursa olsun pasaportun geçerlilik süresi seyahat sonrası en az 3 ay olmalıdır.
6-Polonya vizesi başvurusunda bulunan kişilerin Polonya vize sürelerinin sona ermesi ile birlikte ülkelerine geri döneceklerini kanıtlayan belgeler sınması gereklidir. Kişilerin Polonya vize süresi sonunda ülkeden ayrılma niyetinde olmadığı anlaşıldığı takdirde kişilerin Polonya vize başvurusu reddedilir.
Schengen vizesi almak için ihtiyaç duyulan süre, başvuru gerçekleştirilen Avrupa ülkesine göre 2 ilâ 15 gün aralığında sürebilmektedir. Bu noktada verdiğimiz 2 gün sayısını sağlayan ülke ise İtalya'dır.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Bahsi geçtiği üzere Polonya D tipi Ulusal vize, Schengen vizesi başvuru tipi olarak benzese de tamamen birbirinden ayrıdır. Schengen Avrupa Birliği ve Schengen, üye devletler arasında sınır serbestliği sunarken Ulusal D tipi vizelerde sadece başvuru yaptığınız ülkenin vizesi verilir.
Polonya çalışma vizesi alma işlemleri, konsolosluk tarafından yapılmaktadır. Schengen vizesine göre daha zor alınabilen ve işlemleri daha karışık olan bir sisteme sahip olduğunu belirtmek gerekir.
Hayır, vize reddi pasaportlarınıza işlenmez. Fakat almış olduğunuz vize reddi varsa başvuru yaptığınız ülke tarafından nedenleriyle birlikte kayıt altına alınmaktadır. Eğer Schengen ülkesi vize başvurusu yaptıysanız ortak veritabanından tüm schengen ülkeleri reddildiğinizi sebepleriyle görebilmektedir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Ulusal Vize (D tipi vize): Polonya'da 90 günden fazla kalınmasına imkan tanır. Havaalanı Transit Vizesi (A tipi vize): Schengen Bölgesindeki bir havalimanı transit geçiş için kullanılacaksa alınması gereken vizedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri