Polyurea uygulanan teraslar yapının ömrü boyunca su izolasyonu sorunu yaşamayacaklardır. Yapılan karbon testleri sonucunda, saf poliürea ve hibrit poliürea malzemelerinin ömrünün 50 yıl olduğu görülmüştür.
Sprey Poliüretan köpüğün toplam ömrü 80-90 yıl olarak kabul edilmektedir. 2 - Uygulamanın yapıldığı çatı zeminin altında bulunan daire tavanlarında nemlenme, ıslanma, terleme ( yazın) olmakta mıdır ? Püskürtme yalıtım nem,rutubet,mantar oluşumunu önlemek amacıyla da uygulanan bir malzemedir.
Yaza, kışa, bahara sonbahara, UV ışınlarına dayanıklı
Beyler bu polyurea, son derece dayanıklı bir malzemedir; sıcaklık değişikliklerine, yaza, kışa, bahara sonbahara, UV ışınlarına ve kimyasallara dayanıklıdır.
Kapı ve pencere kasalarının sabitleştirilmesinde, monte edilmesinde, açıklık ve boşlukların doldurulmasında, bütün çatı konstrüksiyonlarında dolgu olarak, ses ve ısı izolasyon sistemlerinde kullanılır. +5ºC ile +25°C arasında depolandığında raf ömrü 15 aydır.
Sağlığa gelince, polyurea kaplamaların genel olarak güvenli ve sağlıklı olduğu söylenebilir. Ancak, kaplama işlemi sırasında ve sonrasında dikkatli olunması gereken bazı önemli noktalar vardır: Solunum Koruması: Polyurea kaplama işlemi sırasında, buharlar solunabilir ve cilt teması kaçınılmaz olabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Herhangi bir kanserojen madde içermez içme su depolarına rahatlıkla uygulanır. Polyurea izolasyon su deposu izolasyon işlemlerinde vazgeçilmez izolasyon olmaya devam ediyor su deposu uygulamasında tonlarca su basıncına karşı dayanıklıdır çatlamaz aşınma yapmaz.
Halk arasında cevaplayacak olursak , evet poliüretan sprey köpük yanmaz.
En dayanıklı polimer türü olan poliüretan, yangına karşı da oldukça dayanıklı kabul edilir. Güvenlik kabinleri ve bariyerlerinde de bu özelliği sayesinde poliüretan köpükler tercih edilmektedir. Bu dayanıklılık unsurları arasında kimyasal direnç de önemli bir yer tutar. Birçok kimyasal maddeye karşı dirençlidir.
Poliüretan taban en çok da esnek yapısıyla bilinir. Ultra yumuşak ve esnek olan poliüretan ayakkabılar, egzersiz yaparken üst düzey bir rahatlık ve konfor sunmaktadır. Özellikle de hafiflik ve yüksek darbelere karşı dayanıklılığı uzun süre kullanım olanağı sağlar.
Poliüretan köpüklerin yapıları 90°C ve üzeri sıcaklıklara uzun süre maruz kalmaları durumunda bozulur. 130°C ve üzeri sıcaklıklara ise ancak belli saatler dayanırlar.
Polyurea çift bileşenli (Polimer İzosiyanat - Amin Reçine) malzemenin karımı sonucu ortaya çıkan, zemin kaplama ve su izolasyon malzemesidir. Hammadde polyurea reaktör makineleri ile 1:1 oranda, 70°C - 80°C sıcaklıkları arasında, 2250psi basınçla sprey olarak uygulanır.
Polyurea Uygulama Alanları
Özellikle binalarda ve temellerde mükemmel hidroizolasyon sağlar. Bütün metal ve çelik konstrüksiyonlarda üstün antipas kaplama ve korozyona karşı koruma sağlar (köprülerin, tünellerin, havuzların ve boru hatlarının hidroizolasyonu).
Strafor Özellikleri
Uluslararası stadartlara uygun bir yalıtım malzemesidir. Geniş bir kullanım alanına sahiptir, duvar yalıtımından çatı ve teras yalıtımına, spor salonu yalıtımından bina çıkma yalıtımına kadar her yerde kullanılabilir. Uzun ömürlüdür, çürümez, koku yapmaz, böceklenmeye neden olmaz.
Poliüretan köpük tekrar kullanımı mümkündür. Özel pipetiyle hassas kullanım imkanı sunan ürün, sızdırmayan valfi elinde bulunduruyor. Bundan dolayı 2 aya kadar yeniden kullanımı söz konusudur. Kapı, soğuk su boruları, pencere, elektrik tesisatları gibi birçok alanda poliüretan köpüğün kullanımı söz konusudur.
Poliüretan Köpük Dayanıklı Mıdır? İki bileşenli bu malzeme oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Hafif olmasına karşın ısı ve ses yalıtımını çok güçlü bir şekilde sağlar. Darbelere karşı koruyucu özelliği sayesinde otomotiv ve ambalaj sektöründe yaygın olarak kullanılan poliüretan, zaman içerisinde çürüme yapmaz.
Mor ötesi ışınlar (Ultra Viole) önlenmelidir Mor ötesi ışınlar, birçok plastik malzemelerinde olduğu gibi, PUR köpüğünü de etkiler Işınım temasta bulunduğu yüzey zamanla sararır ve gevrekleşerek ufalanır.
Polyurea, garaj zeminlerini kaplamak ve mühürlemek için kullanılan dayanıklı bir malzemedir. Geleneksel kaplamalara oranda daha dayanıklı olduğundan diğer kaplama türlerine kıyasla daha çok tercih edilmektedir.
Poliüretan esaslı malzemeler dayanıklı, uzun ömürlü ve yüksek performanslı olduklarından su yalıtımında da sıkça tercih edilen yüksek performanslı ürünlerdir.
Diğer yalıtım malzemelerine göre ek yerlerinin olmaması ısı köprüsünün ortadan kalkmasına neden olur ve tercih nedenlerinde önemli bir faktördür. Poliüretan, bütün boru sistemlerinde -200°C ile +140°C arasında ve mineral yünlü olarak da +315°C ye kadar kullanılabilen, üstün bir ısı izolasyon malzemesidir.
(Polyurethane) Poliüretan kumaş veya PUL kumaş, genel olarak polyester olan su geçirmez bir kumaştır, ancak poliüretan bir tabakaya ısıyla lamine edilmiş bir pamuk veya poli-harman materyali olabilir. Hafif ve son derece dayanıklıdır.
Poliüretan köpüğün sıvı hali, bir sprey ile birleştirilerek yüzeylere püskürtülür ve hızla genişleyerek köpük haline gelir. Bu köpük, kapı ve pencere gibi boşlukları doldurmak için kullanılır. Sprey poliüretan köpük, çok iyi bir ses yalıtımı sağlar ve su geçirmez özelliklere sahiptir.
1.000 TL - 45.000 TL
En uygun Polyurea Su Yalıtımı fiyatları Armut'ta seni bekliyor. Profesyonel ve güvenilir Polyurea Su Yalıtımı hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Polyurea Su Yalıtımı fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Polyurea izosiyonat ve sentetik poliol sistemlerin karışımından oluşan iki bileşenli bir yüzey kaplama sistemi olarak tanımlanır. Sprey ile uygulanabilir bir sistem olan Polyurea hızlı kuruma özelliği ile çokça tercih edilir. Ayrıca yüksek performans ve sınırsız uygulama kalınlığı özelliklerine sahiptir.
Bu nedenle polyurea yalıtım daha fazla zemin alanlarında ve su yalıtımı işlemleri için tercih edilir. Köpük yalıtımı olarak adlandırılan poliüretan basınçlı tüplerle beraber ısı yalıtımı başta olmak üzere ses ve su yalıtımlarında da kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri