Sınıfta ve koridorlarda elektronik cihazlar kullanılmaz, derste cep telefonu bulunan öğrenciler telefonlarını kapalı bir vaziyette bulundururlar. Sınıflarda bulunan elektronik aletler, sorumlu öğrenci nezaretinde kullanılır.
Aksi halde POMEM'le ilişikleri kesilir. Ancak, bu adaylar müracaat şartlarını taşımaları halinde yeniden POMEM öğrenci adaylığına müracaat edebilirler. Madde 12 - Öğrencilere; resmi tatil, sömestr, evci, günü birlik, gece yatısı, hafta sonu ve mazeret izni olmak üzere yedi türlü izin verilir.
Polis Okulu Öğrencilerine verilecek parka, montgomer, kazak, pantolon, kep ve kravat koyu lacivert renkte, gömlek açık mavi, ayakkabı ve uzun konçlu bot ise siyah renktedir.
8. İntibak eğitimi süresince akıllı telefon kullanımı yasak olacaktır. İletişim için ankesörlü telefonlar ve kayıt özelliği olmayan tuşlu telefon kullanımına izin verilecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Bu şekilde ara verme, bir haftada üç gün veya daha fazla olacak olursa ara verilen süre yarıyıla eklenir. Bu durumda eğitim-öğretimine ara verilen yüksekokulun çalışma takvimi yeniden düzenlenir. MADDE 10 – (1) Öğrencilerin yüksekokula yatılı olarak devam etmeleri zorunludur.
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle bayan polisler abartıya kaçmadan makyaj ve saç modeli yapabilecekler. Ziynet eşyası ve takı kullanılması yine yasak.
Polis Saç Sakal Yönetmeliği
Polisler, hiçbir şekilde sakal ve bıyık bırakamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilmelidir. Favoriler kulak deliği hizasını geçmemelidir. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.
POMEM Öğrencileri Ne Kadar Maaş Alır? Polis Meslek Eğitim Merkezi 4 yıllık lisans eğitimine denk bir eğitim verir. POMEM bünyesinde öğrenim gören öğrencilere aylık 430 TL harçlık verilmektedir.
Uygulama çalışmaları, öğretim elemanlarının gözetiminde; sınıf, laboratuvar, ilgili birim veya örnek polis merkezinde yaptırılır ve uygulamalar öğrenciye açıklanır. MADDE 7 – (1) POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az (Değişik ibare:RG-6/1/2017-29940) dört aydır.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Öncelikle gerek polisliğe girişte aranılan şartlar arasında, gerekse de Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde otelde kalmak polisliğe engel olarak geçmemektedir.
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür.
MADDE 9 – (1) POMEM'lerde haftada en çok otuz saat ders yapılır. Ders saatleri günlere eşit olarak dağıtılır; ancak, öğrencilerin sportif, sosyal ve kültürel etkinlikleri için Çarşamba günü öğleden sonra ders yapılmaz. Ders saatlerinin günlük dağılımı ihtiyaçlar doğrultusunda POMEM Müdürlüklerince belirlenir.
Kol bölümünde jilet izi, ciddi kesik olanlar da elenir. Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir.
Bakanın aktardığı bilgiye göre polisler artık "Kılık Kıyafet Yönetmeliği"ne uygun şekilde resmi kıyafet giyerken bıyık bırakabilecek.
n) Bayan amir ve memurlar tırnak uzatamaz, makyaj ve saç modellerinde abartıya kaçamaz, ziynet eşyası ve benzeri takılar takamazlar. Uzun saç bırakan bayanlar saçlarını toplar, dağınık bırakamazlar. Kısa saç bırakan bayanların saç uzunlukları omuz hizasını geçemez ve dağınık olamaz.
Bu madde 2012 yılında değiştirilerek ”Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır” şeklinde düzenlenmiştir. Bu madde ile lazer tedavisi sonrasında polis olma önünde engel kalmamıştır. Adaylar lazer tedavisi sonrasında gerekli şartları karşılayıp polis olabilirler. Lazer tedavisi tüm polis adayları için serbestir.
Saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta, favoriler kulak deliği hizasında ve yere paralel olacaktır. Saç bakımına özen gösterilecek, taranmamış, toplanmamış, kirli veya abartılı saçla görev ifa edilmeyecek ve tırnak uzatılmayacaktır.
POMEM, PMYO ve PAEM için gereken göz şartları; Görme ve diskromatopsi muayenesine kesinlikle kontakt lens veya gözlük kullanılmadan girilmelidir. Bu durum sağlık şartları yönetmeliğinde açık şekilde belirtilmiştir. Renk körlüğü polisliğe engeldir.
15 ağustosta hem normal maaş hem de 23 temmuz 15 ağustos arasında çalıştığınız günlerin maaşı yatar. Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..
Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri