HB: Basma yüksekliği, pompanın giriş ekseninden akışkanın transfer edildiği en üst noktaya olan dikey yönlü mesafeyi ifade eder. Kaynak yüksekliği pompa ekseninin altındaysa total statik emme basma yüksekliği; Hs = Hb + He biçimindedir. Üstündeyse; Hs= Hb-He formülüne başvurulur.
Basitçe ifade etmek gerekirse basma yüksekliği, pompanın sıvıyı çıkarabileceği yüksekliktir ve metre veya fit cinsinden ölçülür. Bu değeri santrifüj pompaları belirtirken kullanırız çünkü pompalama özellikleri, sıvının özgül ağırlığından (genelde bağıl yoğunluk olarak adlandırılır) bağımsız olma eğilimindedir.
Pompanın mil gücü P ≤ 15kW olduğundan nominal gücü bulmak için 1,1 katsayısı ile çarpılır. Pnominal= 4,32kW x 1,1= 4,75 kW'dır. Seçilecek motor 5,5kW'lık bir motordur. Pompanın mil gücü P ≤ 15kW olduğundan nominal gücü bulmak için 1,1 katsayısı ile çarpılır.
H=h+TDP+ PA formülü ile bulunur. h-basılacak sıvının serbest sıvı yüzeyi ile basıldığı yer arasındaki statik yükseklik farkıdır. TDP-tüm basınç kayıplarının toplamıdır.
Aynı basma yüksekliği ve aynı devir sayısına sahip iki pompadan özgül hızı yüksek olanın debisi daha büyüktür. Genel kural olarak pompanın özgül hızı ve debisi arttıkça verimi artar.
İlgili 19 soru bulundu
Kişilerin kendi elleriyle kazıp açtıkları kuyulardan su çıkarmak için santrifüj pompası kullanılır. Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır.
Hız (ve debi) düştükçe basınç da düşer. Bu, pompa sistem eğrisini taklit etmek içindir. Debi düşük olduğunda, basınca yönelik talep de düşük olur.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Bu grafik incelendiğinde Dalgıç pompaların hangi derinlikte saatte kaç ton su verebilecekleri bulunabilir. Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
1 Beygir Dalgıç Pompa Saatte Kaç Ton Su Çeker? 1 beygir gücüne sahip olan dalgıç pompa ürünleri, ev elektriği veya jeneratör üniteleriyle birlikte çalışabilmektedir. 40 metreden ortalama 4,8 ton su çekebilen 1 hp dalgıç pompalar, kolay kullanımı ve zahmetsiz sökülüp takılmasıyla tercih sebebi olmaktadır.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
105 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Suyun pH Değeri Ve Kimyasal Bileşeni
Derin kuyu dalgıç pompa seçimi ve diğer pompa seçimleri yapılırken pompalanacak suyun kimyasal bileşenleri ve pH değeri dikkate alınmalıdır. Yüksek pH değerleri pompa arızalarına neden olabilir ve bu yüzden titanyum veya paslanmaz çelik dalgıç pompa seçimi yapılmalıdır.
Yapılan teknik araştırmalar ve incelemeler neticesinde belli bir aralıkta su çekme kapasitesine sahip olan 3 HP dalgıç pompaların saatte 6 ton su çekebilme kapasitesi söz konusu olmaktadır.
Dişli pompa; Testlerde kullanılan ve üzerinde çalışma yapılan pompa 12cc düz dişli hidrolik pompadır (Şekil 2).Dişli pompanın çalışma devri 700-3000 rpm, çalışma basıncı 0-210 bar arasında çalışmaktadır.
mekanik olarak çekilen gücü (hidrolik güç) gösterir. Toplam şebekeden çekilen güç P1 = P2 / ηmot (motor verimi) formülü ile hesap edilebilir.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
93 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Neden Dalgıç Pompa Neden Su Çekmiyor, Niçin Su Basmıyor ? Dalgıç pompa su çekmiyor ise; susuz kalıp hava yapabilir, emiş filtresi tıkalı olabilir, pompaya enerji gelmiyor veya pompa borusu delik tıkalı olabilir tüm bu kontrollerin yapılması için deneyimli dalgıç pompa servisinden destek almalısınız.
Güneş enerjisiyle çalışan, sınırsız enerjili pompa sistemi.
- 25 Hp Dalgıç pompa ile uyumlu çalışır. - 200 Metre derinliğe kadar su çeker. - Maximum panel ve sürücü inverter verimliliği ile çalışır. - Yer Altı suyunu tam tanzik ile çıkarır. - 25 yıl elektrik üretme garantilidir. - Bakım, Yenileme ve değiştirme maliyeti yoktur.
Tüm pompalar için azami hava tahrik basıncı 10 Bar'dır.
Debi arttıkça, kesitten geçen akışkanın toplam enerjisi ve toplam basıncı artar. Pitot probu yalnızca durma basıncını ölçmek için, pitot probu ile aynı radyal düzlemde bulunan boru cidarındaki basınç tıpası ise statik basıncı ölçmek için kullanılır (Şekil 2).
Boru boyutu ve su basıncı: Boru çapındaki değişiklikler statik basıncı etkilemeyecektir. Bağlantı açıkken su basıncı orta derecede düşer. Daha büyük boru, akışa minimum direnç sağlar ve bu nedenle su basıncı düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri