İkametgahınızı tanıdığınız bir kişinin yanına alacaksanız nüfus müdürlüklerine gitmeye gerek kalmadan adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için adreste oturan bir kişinin size muvafakat vermesi yani onaylaması gerekiyor. Muvafakat işlemini de e-Devlet'ten yapılabilirsiniz.
Bir Başkasının Yanında Kalacak Vatandaşlarımız Adres Beyanlarını e-Devlet Kapısı Üzerinden Yapabilirler. Paylaş: Çeşitli sebeplerle bir yakınının yanında kalacak olan yetişkin vatandaşlarımız artık adres beyanlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirler.
İstediğim kişiye yetki verebilir miyim? Yerleşim yeri ve diğer adresi aynı olan (işlem anında aynı adreste kayıtlı bulunan) ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres değişikliği bildiriminde bulunabilirler. Vekâletname ibraz edenler de kişilerin adresleri ile ilgili bildirimde bulunabilirler.
İKİ ADIMDA ADRES BİLDİRİMİ
Adrese kayıtlı olan vatandaşın "Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme" hizmeti üzerinden adres bildiriminde bulunacak kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini girerek e-imza, mobil imza ya da kısa mesaj doğrulamasıyla işlemi onaylaması gerekiyor.
Birbiri yanına adres kaydı yaptırmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden muvafakat/izin vermek şartı ile birbiri yanına adres kaydı yaptırabilirler.
İlgili 38 soru bulundu
Tanıdığı kişinin adresine kaydolmak isteyen kişinin e-Devlet hesabına girin. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturma İçin / Muvafakatlı)” hizmetini seçin. Adrese kaydolmanız için izin veren kişinin adres bilgileri görüntülenecek. Bu adres seçin.
-e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “adres değişikliği” yazılır. -Çıkan sonuçlardan “Adres Değişikliği Bildirimi” dijital hizmeti seçilir. -Adres değişikliğini, kendi adınıza ya da aynı konutu paylaştığınız aile fertleriniz adına yapabilirsiniz.
İkamet adresi değiştirme işlemi nüfus müdürlüklerinden yapılabilmektedir. İnternetten adres değişikliği için ise e-Devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılması gerekmektedir.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler.
Okul için misafir ikametgah belgesi almak isteyenlerin adreste ikamet eden kişiler ile Nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekir. Gerekli işlemler gerçekleştirildikten sonra belgeyi almak mümkündür.
Adres değişikliği bildirimleri;
Nüfus müdürlüklerine, Abonelik işlemleri ile sınırlı olmak üzere büyükşehir ve il belediyeleri su idarelerine, Dış temsilciliklere, taşınma tarihinden itibaren 20 iş günü içinde yapılır. Form-5 ve nakil ilmühaberi kaldırılmış olup ayrıca muhtara bildirimde bulunulmaz.
Adrese kayıtlı kişinin “Adres Beyanı için Muvafakat Verme” sayfası üzerinden adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgileri girerek onaylaması gerekir. İstenen bilgiler, bildirimde bulunacak kişilerin isim, soyisim ve kimlik numarasıdır. Onaylama işlemi e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile yapılır.
Yerleşim yeri ve/veya diğer adres seçimi için, "Adres Bul" düğmesine tıklayınız. Adres seçim ekranı açılacaktır. Açılan ekrandan bildirimde bulunacağınız adresi seçiniz. Bu işlemi de tamamladıktan sonra bildirim yöntemi olarak mobil imza, elektronik imza ve SMS ile doğrulama seçeneklerinden birisini seçiniz.
Muvafakat beyanı herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünce alınabilecektir.
E-Devlet üzerinden adres değişikliği için muvafakat verme onayı durdurulmuş. Şimdi bu işlem için iş yerinden izin alıp nüfus müdürlüğüne ® gitmemiz gerekecek.
E devlet sisteminde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 'Adres Bilgisi için Muvafakat Verme' hizmetine giriş yapın. Bu işlemin ardından ' Adres Beyanı için Muvafakat Verme' butonuna tıkladıktan sonra 'Adres Beyanı için Muvafakat Ver' seçeneğini seçip belgenizi alabilirsiniz.
Adres Beyanında Bulunmama Cezası
Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 285,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 5958,00 TL.
Aile ikamet izni, destekleyicinin yabancı eşine, kendisinin veya eşinin ergin olmayan yabancı çocuğuna, kendisinin veya eşinin bağımlı yabancı çocuğuna verilmektedir. Destekleyiciler; Türk vatandaşı, ikincil koruma altındaki yabancı, mülteci, mavi kartlı veya Türkiye'de ikamet izni ile ikamet eden yabancıdır.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
Yeni bir adrese taşınan kişiler, adreslerini İl Nüfus Müdürlüklerine bildirerek ya da yeni adres girişleri için e devlet sistemini kullanarak ikametgah değişikliği yapabiliyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar ise adres değişiklikleri için bulundukları yerin konsolosluğuna başvurabiliyor.
Depremzedeler Adres Değişikliklerini e-Devlet ve Nüfusmatiklerden de Yapabilecek.
Çocukların ikametgah değişikliği bildirimini ise veli, vasi ya da yetişkin kardeşleri yapabilir. İkametgah adresi olarak belirtilecek mülkte kimse yaşamıyorsa bireylerin kendilerinin bildirimde bulunmaları yeterlidir.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ikamet adresi dışında bir il veya ilçeye taşınan ya da konteyner, çadır kent, yurt gibi geçici barınma yerlerinde bulunan afetzede vatandaşlarımız, adres değişikliklerini e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilirler.
Evlilik sonrasında ikametgâh yani adres değişikliği için çiftlerin, oturacakları evin bağlı bulunduğu nüfus ve vatandaşlık işleri dairesine müracaat etmesi gerekir. Bu işlem için gerekli olacak evraklar; Nüfus cüzdanı Adına ve yeni adresine göre kesilmiş bir fatura veya kira sözleşmesi yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri