Popo derinizde yağ bezleri bulunsa da genelde sivilce yapmaya yetecek kadar yağ üretmezler. Onun yerine size nur topu gibi popo kızarıkları ve pütürcükleri olarak geri dönerler. Ağda, aşırı sıkı ve nemli kıyafetler, sürtünme ve terleme bu durumun sebebi olabilir.
1- İlk olarak dar kıyafetler giymeye kısa bir sürede olsa ara verin. 2- Terlediğiniz anda duş alın ve terli durmamaya özen gösterin. 3- Haftada en az bir kez kalça cildinizin pul pul dökülmesini sağlayın. Gözenekleri tıkamayacak bir lif ve krem kullanın.
Kalça bölgesinde görülen sivilceler, yine B vitaminleri. E vitamini ve yağ asitleri azlığını gösterir. Saçın az uzaması, demir ve çinko eksikliğinin göstergesi. Gözlerde kırmızı damarların ortaya çıkması, A ve B2 vitamini eksikliğinin habercisi.
Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.
Cilt hastalıklarının çoğu küçük olsa da bazıları ciddi problemlere neden olabilir. Bu sebeple akne ve sivilce problemi yaşayan kişilerin hastanelerde Dermatoloji ve Cildiye doktorlarına görünmesi gerekmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Makatta sivilce benzeri şişlik oluşumu genellikle basur yani hemoroid hastalığı sonucu görülmektedir. Proktoloji ve genel cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilen basur tedavisi sayesinde hem bu şişliklerden hem de şişliklere eşlik eden diğer şikayetlerden kurtulmak mümkündür.
Sırt bölgesinde çıkan sivilcelerin nedeni bakterilerin cilt yüzeyini tıkamasıdır. Yüz bölgesinde olduğu gibi sırt bölgesinde sivilcelerin oluşmasının asıl sebebi yağlanmalardır. Cildin yağlanması sivilce oluşumunu arttırmakta ve ölü deri hücreleri bakteriler ile birleştiğinde gözenekleri tıkamaktadır.
Kör Sivilce Üzerine Sıcak Kompres
Kör sivilce üzerine sıcak uygulama yapmak, “Yüzdeki kör sivilce nasıl geçer?” sorusuna cevap olabilir. Isı, cilt gözeneklerini açarak sivilce içindeki iltihabın cilt yüzeyine yaklaşmasını sağlar ve bir uç oluşturarak sebum, ölü hücreler ve bakterilerin dışarı çıkmasına destek olabilir.
Sivilce çeşitleri nelerdir? Sivilceler tek tip olmamakla beraber çeşit çeşit türü görülmektedir. Ergen sivilcesi, yetişkin sivilcesi, iltihaplı/iltihapsız sivilce, nodül/kist, papül/ pistül, beyaz nokta ve siyah nokta sivilce çeşitlerindendir.
Sivilce (akne) oluşmasına sebep olan başlıca faktörler; genetik, adet döngüsü, anksiyete, stres, düzensiz beslenme, güneş, çevresel faktörler (hava kirliliği, iklim değişikliği), ilaç kullanımı, cilt tipine uygun olmayan yağ bazlı kozmetik ürünlerin kullanımı gibi elimizde veya elimizde olmayan birçok farklı etken ...
Popo derinizde yağ bezleri bulunsa da genelde sivilce yapmaya yetecek kadar yağ üretmezler. Onun yerine size nur topu gibi popo kızarıkları ve pütürcükleri olarak geri dönerler. Ağda, aşırı sıkı ve nemli kıyafetler, sürtünme ve terleme bu durumun sebebi olabilir.
Yapılan araştırmalar B12 vitaminin cilt üzerinde bulunan bakterilerin davranışlarını değiştirdiğini ortaya koymaktadır. Bu durum sivilce başta olmak üzere farklı cilt sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
D vitamini eksikliği;
Artan iltihaplanma; sivilce, egzama gibi durumları kötüleştirebilir.
Düzenli peeling yapmak etkilidir ancak daha sonrasında laktik asit içeren losyonlarla cildinizi besleyerek kalçada çıkan sivilcelerden çok daha hızlı kurtulabilirsiniz. Sivilcelerinizi tedavi etmek ve görünümünü azaltmak için laktik asit içeren bir losyon kullanabilirsiniz.
İltihaplı sivilcelerin patlatılması ile birlikte o bölgede bulunan sinirler de zarar görebilir. Bu sinirlerin zarar görmesinin ardından iyileşme süreci de çok uzun olacaktır. Kişilerdeki sivilcelerin patlatılması sonucunda kalıcı izler kalabilir. Bu izlerin giderilmesi ise cerrahi müdahale gerektirir.
Bundan dolayı, yüzün orta hattındaki özellikle ağız kenarlarınızdan burun köprünüze kadar olan bölgeyi kapsayan 'ölümcül üçgen' olarak bilinen bölgeye yerleşen sivilceler asla sıkılmamalıdır.
Bu iltihapların oluşumuna sebep olan bakteriler tüm insanların cildinde bulunmaktadır. Bakterilerin artmasına neden olan yağın içinde bulunan değişiklikler ve yağ salgısının fazlalığıdır. Sivilce En Sık Hangi Yaş Döneminde Görülür? Daha çok 14-16 yaşlar aralığında görülmektedir.
Çok sık karşılaşılan cilt hastalıklarından birisi olan sivilce (akne vulgaris), genelde ergenlik çağında başlar ve tedavi edilmediği takdirde kalıcı izler bırakır.
Özetle. Sonuç olarak, sivilce ve akne tedavisinde diş macunu gibi ürünler cildin temizliği veya sebum üretiminin düzenlenmesi için uygun değildir ve kullanılmamalıdır.
Deri altı sivilcelerin temelde tıpkı diğerleri gibi gözeneklerin dolması sonucunda meydana geldiğini söyleyebiliriz. Gözeneklerdeki ölü deri, yağ ve kir zamanla yumru haline gelerek deri altı sivilceye dönüşebiliyor. Hatta kimi zaman bu sivilceler kızarıklık ve şişlik görünümüyle beraber ağrılara da neden oluyor.
Sivilceyi patlattıktan sonra içerisindeki sıvının tamamının çıkması için sivilcenin etrafına nazik hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Sivilcede bulunan sıvı tamamen boşaldıktan sonra sıktığınız bölgeyi mikrop kapmaması için antibakteriyel ürünlerle temizlemeniz faydalı olur.
Hormonlarınız çoğunlukla çene ve çene hattında akneye neden olur. Bir araştırma, hormonal aknenin esas olarak yüzün alt kısmında, yani çene ve çene hattınız yoğunlaştığını söylüyor. Başka bir deyişle, yüzünüzün bu kısmındaki sivilce, hormon üretimini düzenleyen endokrin sisteminizle ilgilidir.
Özetle; stres, sivilce çıkmasını tetikleyebilir. Fakat sivilce oluşumu yalnızca stresli dönemlerde değil, çoğu zaman karşılaşılan bir problemdir ve sebebi fiziksel veya çevresel birçok faktörden bir veya birkaçı olabilir.
HAYIR. Sivilcenin karaciğer hastalıkları ile ilgisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri