Bu noktada vücutta çıkan kılların düzenli olarak alınıyor olması büyük önem taşıyor. Bununla beraber vücutta özellikle kuyruk sokumu ya da makat (popo) bölgesinde biriken kılların temizlenmesi de bu rahatsızlığın önüne geçilmesi açısından büyük bir etkiye sahiptir.
Kuyruk sokumu bölgesinde oluşmasının başlıca sebebi bu bölgenin kıllı bir yapıya sahip olmasıdır. Yine dar pantolonların giyilmesi de kıl dönmesinde oldukça büyük bir etkendir. Kılın kalçaların arasında yönünü değiştirip içeri doğru batmasına ve bu bölgede yer etmesine neden olur.
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Makat kıllarını keserken hayli dikkatli olmak gerekir zira kıl köklerinin iltihaplanması ile kıl dönmesi, anal kriptit veya makat apsesi gibibir sorun yaşayabilirsiniz. Bu bölgede kızarıklık varsa, kıl temizliği için bu sorunun bitmesini beklemeniz yararlı olur.
Eğer kıl dönmesi sorunundan kalıcı olarak kurtulmak isterseniz bunun tek yolu lazer epilasyondur. Lazer epilasyon uygulamaları sırasında lazer ışınları kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve kıl kökünde kalıcı hasara neden olur. Böylece işlem yapılan bölgelerde bir daha kıl uzamaz.
İlgili 17 soru bulundu
alın elinize sabunu köpürtün bi güzel makatla çevresini sabunla ovun sonra jileti alın önce üst tarafı gel gitle tertemiz yapın ardından başını yukarı kaldırıp aşağıdan yapın. sonra yıkayın kıllar dökülsün sonra gene elinizi sabunla köpürtetip ovun sonra da geri kalan kılları temizleyin.
Popo üstündeki kılların işlemden 3 gün önce bir jilet yardımı ile kısaltılarak lezar epilasyon seansına gelinmesi istenmektedir. Kılların yeterli oranda kısa olmaması halinde popo üzerindeki kıllar tıraş makinesi ile kısaltılarak seansa uygun hale getirilmektedir.
Kuyruk Sokumu Kıl Temizliği Nasıl Yapılmalı? Kıl dönmesine yatkınlığı olan veya bu nedenle tedavi edilmiş olan hastalarımıza lazer epilasyon yöntemiyle kıl temizliği önermekteyiz. Bunun dışında zeytin yağlı sabunlarla kuyruk sokumu bölgesinin günlük duşlarda temizlenmesi yeterlidir.
2. Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Jilet veya traş makinesi kullanıldığında, hoyrat davranıldığında, makat etrafındaki deride yaralanma oluşarak kolaylıkla kıl dönmesi ve anal kriptit gibi sorunlara yol açabilir ve makat apsesi veya makat fistülü ile sonlanabilir.
Duşta yumuşayan cilt ve tüyler, yapılan peeling yöntemi ile epilasyona oldukça uygun hale gelir. Bu sayede epilasyon işlemi sırasında batık oluşumu en az seviyeye iner ve işlem sonrası daha pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmak mümkün olur.
Merhabalar, göbek bölgesinde tüylenme hamilelik döneminde görülebildiği gibi diğer bazı hormon düzensizlikleri sonucu ve/veya genetik nedenlerle de oluşabilir. Eğer kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa, tüm diğer vücut bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesindeki tüylerden de lazer epilasyon ile kurtulmak mümkündür.
Erkek tipi kıl bölgeleri:üst dudak,çene,yanaklar,göğüs üstü,göbek çevresi,meme ucu çevresi,göbek bölgesinin orta hattı,bacakların iç kısımları,sırt,kalça gibi bölgeler de kıllanma oluşursa kadın da kıllanma artışı yani hirsutismus'tan söz edilir.
Kıl dönmesi belirtileri kuyruk sokumunda veya anüsün arka yukarı tarafında hassas küçük şişlikler kaşıntı, akıntılı veya akıntısız, kıllı, kılsız, milimetrik delikler ve bazen de abse oluşmasıdır.
Jiletle tıraş olan erkeklerin yüzlerinde, boyunlarında ve yanaklarda, kafasını jiletle tıraş edenlerin kafa derilerinde kıl dönmesi riski görülme olasılığı yüksektir. Kadınlarda da genel olarak koltuk altı, kasık bölgesi ve bacaklarda kıl dönmesine rastlanır.
Makat bölgesindeki kıl tipi ve yoğunluğu da alexandrite lazer için uygundur. Erkeklerdeki kıl yoğunluğu ve tipi fazladır. Yapılan lazer uygulamaları ile istenmeyen tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olur.
Ergenlik, yetişkinlik gibi her yaştan kişinin kullanımına uygundur. Tüylerin incelmesini destekleyerek düzenli kullanımda etkilerini gösterebilir. Acısız, zahmetsiz, ağrısız ve hızlı bir şekilde tüylerden kurtulmak için tüy dökücü krem ideal bir seçenektir.
Tüy dökücü krem kullanımı oldukça kolaydır ve Veet Tüy Dökücü Krem'lerin etkisi tıraş bıçağından farklı olarak 1 haftaya kadar sürer.
Kıl dönmesi için birçok farklı tedavi mevcuttur: Cımbızla alınabilir (ancak bu acı verici olabilir) veya döndürülebilir bir tıbbi cihazla yerinden çıkarılabilir. Kronik olarak kıl dönmesi yaşayan bazı kişiler, kıl büyümesini tamamen önlemek için lazer tedavisi veya elektroliz kullanmaktadırlar.
Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisinin ana prensibi, normal dokuya dokunmayarak, kıl keseciğinin alınarak ortadan kaldırılmasıdır. Tıpta buna drenaj tedavileri de denir. Ameliyatsız tedavilerde pilonidal sinüs kesesi, lokal anestezi ile uyuşturulur ve ilgili bölge, kıl kesesinden temizlenir.
Kıl dönmesinde kalçada özellikle oturma ile birlikte artan ağrı, bölgenin çevresinde kızarıklık, oluşan kist ya da apsede irin ya da kanama olması yaygın belirtilerdir. Söz konusu akıntı aynı zamanda kötü bir koku yayabilir. Çok sık olmasa da mide bulantısı, ateş ve yorgunluk gibi belirtilerde görülebilir.
Kremin vücuttaki bazı bölgelere temas etmesi, istenmeyen durumlara neden olabilir. İstenmeyen tüylerden kurtulurken vücut sağlığına zarar vermemek için ürünü genital bölgenin içine, yüze ve göğüs ucuna sürmemeniz gerekir.
Kıl dönmesi sorunundan uzak durmak istiyorsanız mutlaka kişisel hijyene önem vermelisiniz. Özellikle bu rahatsızlığın ortaya çıkacağı bölgelerdeki kıllar lazer epilasyon ya da tüy dökücü krem gibi etkenlerle ortadan kaldırılmalıdır.
Merhabalar, genital bölge istenmeyen kıl ve tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenlerin lazer epilasyon işlemi yaptırması önerilir. Buz Lazer, son dönemin en etkili ve en acısız lazer epilasyon yöntemi olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri