Ntrik asit içeren Por çöz çamaşır suyu ve benzeri baziklerle karıştırılırsa zehirli klor gazı çıkışına neden olur. Aynı durum çamaşır suyu tuzruhu kullanımında da meydana gelir. Klor gazı boğucu kokulu, yeşilimsi sarı renkte bir gazdır ve mukoza zarınızı, gözlerinizi, boğazınızı ve akciğerinizi etkiler.
DİKKAT: Çamaşır suyunu ASLA diğer temizleyiciler ile karıştırmayınız. Kireç sökücü ile çamaşır suyunun veya tuz ruhu ile çamaşır suyunun karıştırılmasından dolayı birçok insan hayatını kaybetmiştir. Deodorant, saç spreyi gibi aerosollerin içindeki kimyasallar çok kolay alevlenebilir!
Asidik içerikli temizlik malzemeleri çamaşır suyu ile karıştırıldığında zehirli klor gazı üretiyor.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çamaşır suyu veya herhangi bir temizlik ürünüyle kesinlikle karıştırmayın, birlikte kullanmayın. Mermer, doğal taş, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ile emaye, demir, bakır, pirinç ve çinko gibi metal malzemeler ve kaplamalar üzerinde Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü kullanmayın.
1 Litre Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü kireç ve sarı pas lekelerini saniyeler içerisinde temizler. KULLANIM ALANLARI: Çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet ve küvetler, fayans ve seramik banyo yüzeyleri, cam eşya ve yüzeyler.
İlgili 15 soru bulundu
Ntrik asit içeren Por çöz çamaşır suyu ve benzeri baziklerle karıştırılırsa zehirli klor gazı çıkışına neden olur. Aynı durum çamaşır suyu tuzruhu kullanımında da meydana gelir. Klor gazı boğucu kokulu, yeşilimsi sarı renkte bir gazdır ve mukoza zarınızı, gözlerinizi, boğazınızı ve akciğerinizi etkiler.
Porçöz Jel Lavabo Açıcı, kaynar su gerektirmeden lavaboların açılmasını sağlar. Ekstra güçlü açıcı, lavabo giderine dökülerek kullanılır. Gideri tıkayan birikintiler, kirler, jelle ve tazyikli su ile beraber sürüklenerek açılır. Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve PVC borularda kullanıma uygundur.
KULLANIM ŞEKLİ: Çocuk Kilitli Kapağı şekildeki gibi bastırarak saat yönü tersine çevirerek açınız. Ürünü klozetiniz veya alaturka tuvaletinizin temizlenecek kısmına uygulayınız ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyiniz. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz.
Çamaşır makinenizin deterjan bölmesini çıkarınız. 100 ml ürünü (bir çay bardağı), yarım kova (4 lt) su ile karıştırınız. Deterjan bölmesini karıştırdığınız suda 30 dakika kadar bekletiniz ve temizleyiniz.
Porçöz tuvalet açar mı sorusuna evet cevabı verilebilir.
Özellikle temiz hava alması amaçlı dışarı çıkarılması gerekir. Kimyasal bir yapısı olması ile beraber zehirlenen kişiye kusturmak tehlikeli olabilir. O yüzden kazazedenin kusturulmaya çalışılması yanlıştır. Bu sebepten dolayı tıbbi müdahale gerçekleştirilene kadar, kişi açık havada tutulmalı ve bol su verilmelidir.
Daha iyi temizleyeceği inancı ile çamaşır suyu, tuz ruhu, kireç sökücüler, lavabo açıcılar, sirke gibi maddelerin birbirleri ile karıştırılmaları veya aynı yüzeye art arda uygulanmaları, ölümcül derecede zehirli gazlar çıkarabilir, baygın halde aynı gazı solumaya devam edilirse ölüme bile neden olabilir.
Çamaşır suyu yerine kullanılabilecek maddelerin arasında karbonat, sirke, kaya tuzu, çamaşır sodası, oksijenli su, boraks ve arap sabununu sayabiliriz. Bu doğal malzemelerle çamaşır suyunun yaptığı temizliği sağlığımızdan ödün vermeden gönül rahatlığıyla yapabiliriz.
Porçöz Pas ve Kireç Sökücü Uygulama:
Sildikten sonra yüzeyi su ile durulayınız. Zor ve inatçı kirler için ürünü yüzey üzerinde 2-3 dakika bekletiniz.
Hidroklorik asit ile temizlik
Zahirli olmasına rağmen hidroklorik asit ( tuz ruhu ) kireç sökücü olarak kullanılan etkili yöntemlerden biridir.
Öncelikle temiz bir bez limon kolonyası ile nemlendirilir. Daha sonra temizlenen yerlerin üstlerinden hafifçe bu bez ile geçildiği takdirde çamaşır suyunun kötü kokusu geçmektedir. Ayrıca temizlik işleminden sonra da ellerde kalan kokuyu geçirmek için elleri limonla ovalamak olumlu sonuçlar vermektedir.
PORÇÖZ. Pamuklu, yünlü, sentetik kumaşlar, renkli ve beyaz çamaşırlar, halı, kilim, tül, perde ile koltuk ve kanepe döşemelerindeki leke ve kirlere karşı etkilidir.
Porçöz Leke Çıkarıcı Özellikleri
Çimen, mürekkep kahve, kan, çikolata, ketçap ve havuç gibi en zorlu lekeleri, kısa sürede tamamen çıkarabilen Porçöz leke çıkarıcı, tüm bu inatçı lekeleri 20 derece gibi soğuk su ile yapılan yıkamalarda dahi kolaylıkla çıkarır.
Mutfak tezgahları, mermer zeminler veya mermer lavabolar gibi farklı alanlarda inatçı lekeleri ortadan çıkarmak için hiçbir zaman asidik malzemeler kullanmamak gerekir. Özellikle porçöz gibi ürünler direkt olarak daha fazla leke oluşmasına, hatta mermerin çatlamasına dahi neden olabilir.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
Klozetin suyunu boşaltıyoruz kireçli bölgeye bol miktarda karbonat dökün ve 15 dakika dokunmayın. Daha sonra limon suyunu karbonatlı bölgelere dökün ve klozet fırçasıyla ovun ve sifonu çekin. Haftada 2 kez bu yöntemi uyguladığınızda klozetinizin pırıl olur. Ve yine klozetin suyunu boşaltıyoruz.
KULLANIM ALANLARI: Lavabo, Musluk, Duşakabin, Tuvalet ve Küvetler, Duş başlığı, Cam, Fayans ve Seramik Banyo yüzeyleri, Fayans araları (Derzler) KULLANIM ŞEKLİ: KÖPÜK Dik yüzeylerde kullanırken veya daha fazla köpük istediğinizde püskürtme mekanizmasının önündeki kapağı kapalı tutunuz.
Porçöz Lavabo Açıcı, banyo ve mutfak. lavaboları, evye, küvet, bide, tahliye boruları ve. giderlerindeki; yağ, saç, sabun ve benzeri artıklar. yüzünden oluşan tıkanıklıkların açılmasında etkilidir.
Porçöz Lavabo Açıcı'yı banyo ve mutfak lavaboları, evye, küvet, bide, tahliye boruları ve giderlerindeki; yağ, saç, sabun ve benzeri artıklar yüzünden oluşan tıkanıklıkların açılmasında etkilidir. Sudan ağır özel formülü sayesinde tıkanan noktaya kolayca ve hızlı bir şekilde ulaşır, etki eder.
Eğer giderde bir tıkanıklık varsa gidere karbonat serptikten sonra üzerine sirke dökebilirsiniz. Birkaç dakika bekledikten sonra kaynar su dökerek giderin açılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri