Fayans aralarındaki derz dolgusunun en büyük özelliği suyun fayans altına geçmesini önlemektir. Bu yüzden fayans aralarını temizlerken porçöz ve tuz ruhu gibi ağır kimyasallar içeren temizlik maddeleri zamanla derz dokusunu eritecek ve suyun fayansların altına kadar geçmesine neden olabilecektir.
zarar vermiyor. boş bir camsil şişesine doldurup fayanslara sıkmak suretiyle rahatlıkla kullanılabilir.
Çamaşır suyu-karbonat karışımı
Karışım macun kıvamında olmalıdır. Gerekirse biraz daha karbonat ilave edebilirsiniz. Derzleri hafif bir şekilde ıslattıktan sonra bir sünger ya da fırça yardımıyla karşımızı derz aralarına sürün. Yarım saat beklettikten sonra sünger ile ovalayarak temizleyin.
Benzer şekilde, kireç çözücüler fayans ve derze zarar verir. Duşakabin camlarınızı temizlemek için kireç çözücü kullandığınızda, camlarınızda kırılmalar ve çatlamalar meydana gelir. Çünkü bu camlar, kireç çözücülere dayanıklı değildir.
Karbonat, sirke ve limon suyu ile derz temizliği: Karbonatı su ile macun yapabilir, sirke ya da az miktarda çamaşır suyu ile karıştırarak derz aralarını beyazlatabilirsiniz. Beyaz temizlik sirkesini fısfıs şişesine doldurarak karbonatlı suyla yaptığınız macunun üzerine de sıkabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Saf sirke ve su eşit miktarlarda sprey özelliği bulunan bir şişenin içine dökülür. Derz ve dolgu olan kısımlardaki kir lekesi dikkate alınarak püskürtülür. Bu şekilde belli bir süre bekletilerek kir lekesi yumuşaması sağlanır. Derz temizliği için ardından diş fırçası ile fayans da dâhil olmak üzere ovalanır.
½ fincan beyaz sirke ile ¼ fincan ılık suyu kaseye dökün ve karıştırın. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu çözelti karışımı derz aralarına püskürtün ve 15-20 dakika bekleyin. Ardından fırça ya da bir sünger yardımıyla iyice ovun ve durulayın.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çamaşır suyu veya herhangi bir temizlik ürünüyle kesinlikle karıştırmayın, birlikte kullanmayın. Mermer, doğal taş, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ile emaye, demir, bakır, pirinç ve çinko gibi metal malzemeler ve kaplamalar üzerinde Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü kullanmayın.
1 Litre Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü kireç ve sarı pas lekelerini saniyeler içerisinde temizler. KULLANIM ALANLARI: Çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet ve küvetler, fayans ve seramik banyo yüzeyleri, cam eşya ve yüzeyler.
Tüm fayans aralarına sirke ve tuzlu suyu dökerek 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ilk dökülen yerden başlayarak tüm fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir.
Sirke ve Su: Eşit miktarda sirke ve suyu bir sprey şişesine koyun ve karıştırın. Karışımı derz aralarına püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Sonra bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanarak derz aralarını fırçalayın. Sıcak su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.
Sirke. Yeni yapılan fayansların üzerindeki kurumuş derz dolguyu temizlemek için su ve sirke karşımını kullanabilirsiniz. 4 ölçek sıcak su ve 1 ölçek elma sirkesini karıştırın. Bu karışıma batırılmış olan yumuşak bir bez ile fayansları silin.
Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın. Çünkü yoğun kimyasallar hem fayanslara zarar verir hem de zaman içerisinde derz dolgusunu eritir.
Kireç sökücünün içinde yaklaşık yüzde 25 oranında nitrik asidin bulunduğunu, nitrik asidin boğaz ve solunum yollarını, ayrıca mideyi tahriş edebileceği gibi metalle teması halinde zehirli nitrik gazların da oluştuğunu, bunların da akciğer embolisine, yani akciğerlerin su toplamasına neden olabileceğini kaydetti.
Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinere son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.
Porçöz Jel Lavabo Açıcı, kaynar su gerektirmeden lavaboların açılmasını sağlar. Ekstra güçlü açıcı, lavabo giderine dökülerek kullanılır. Gideri tıkayan birikintiler, kirler, jelle ve tazyikli su ile beraber sürüklenerek açılır. Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve PVC borularda kullanıma uygundur.
Çamaşır makinenizin deterjan bölmesini çıkarınız. 100 ml ürünü (bir çay bardağı), yarım kova (4 lt) su ile karıştırınız. Deterjan bölmesini karıştırdığınız suda 30 dakika kadar bekletiniz ve temizleyiniz.
Fayans ya da cam gibi yüzeylerdeyse 1 litrelik suya 1 çay bardağı Porçöz pas ve kireç çözücüyü katarak kullanınız.
Porçöz Pas ve Kireç Sökücü Uygulama:
Sildikten sonra yüzeyi su ile durulayınız. Zor ve inatçı kirler için ürünü yüzey üzerinde 2-3 dakika bekletiniz.
KULLANIM ŞEKLİ: Çocuk Kilitli Kapağı şekildeki gibi bastırarak saat yönü tersine çevirerek açınız. Ürünü klozetiniz veya alaturka tuvaletinizin temizlenecek kısmına uygulayınız ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyiniz. Zor ve inatçı kirlerde daha uzun süre bekleyebilirsiniz.
Porçöz Yağ Çözücü Sprey i, ekstra güçlü yağ çözücü formülü sayesinde sayısız yüzey üzerinde kullanma şansınız olur. Buram buram temizlik kokan parfümü ile de temizlik deneyiminizi çok daha keyifli ve iç açıcı hale getirebilirsiniz. Kullanımı eskisinden de kolay olan Porçöz, yağlara hiçbir şans tanımadan söker atar.
Fayansları ve derz dolgusunun üzerini ıslak bir mikrofiber bez yardımıyla silerek yüzeydeki kolayca temizleyebilirsiniz. Ardından dilediğiniz yüzey temizleyici kullanarak yine bir mikrofiber bez yardımıyla yüzeyi birkaç kez daha silip tüm kalıntılardan arındırabilirsiniz.
Bir miktar su kaynatarak içine sirke katarız. Daha sonra sirkeli suyu kirecin izi olan alana dökeriz. Bu şekilde birkaç dakika beklettiğimizde kirecin tamamı çözülür. Daha sonra bu alanı temiz sıcak su ile duruladığımızda temizlik bitmiş olur.
Mikrofiber bezlerden birini sadece su ile ıslat ve bunu ellerinle veya boyu uzatılabilen fırça ile tüm fayanslar üzerinden geçir: bu şekilde yüzeysel toz katmanını almış ve yüzeyi, asıl temizlik ve hijyen işlemine hazırlamış olacaksın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri