Porselen tezgahlar, yüksek sıcaklığa dayanıklı, darbelere ve çizilmelere karşı daha dirençlidir. Bunun yanı sıra, neme karşı olan özel direnci ile bakteri ve mantar oluşmasını engelleyerek kullanıcılara insan sağlığı için tamamen zararsız ve hijyenik bir alternatif oluşturmaktadırlar.
Porselen tezgah, günümüzde özellikle pandemi sırasında üretimine hız verilen 2000°C sıcaklıkta kilden oluşan ve üst yüzeyinde görsellere (taş, mermer, beton, dokulu) sahip dünyanın en dayanıklı malzemesidir.
Besinlerden, paketli yiyeceklerden ya da kullanılan malzemelerden gelen bakteri ve mikropları tutmayan mutfak tezgahını tercih etmek sağlığınız açısından önemlidir. Porselen mutfak tezgahı bu açıdan sizlere hem hijyeni hem de sağlıklı yemek yapma keyfi sunar.
Karşılaştırma: Kuvars, Granit ve Porselen: Her malzemenin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Kuvars dayanıklılık ve geniş renk seçenekleri sunarken, granit doğal bir görünüm ve ısıl direnç sağlar. Porselen ise modern bir görünüm, leke direnci ve düşük bakım gereksinimleri sunar.
Kuvars ve porselen tezgah malzemeleri, her ikisi de dayanıklıdır. Kuvars, sert bir malzeme olduğu için, çizilmelere, lekelere ve darbelere karşı dirençlidir. Porselen, aynı şekilde dayanıklıdır ve çizilmelere, lekelere ve darbelere karşı dirençlidir. Her iki malzeme de, uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Kırılmaz. Porselen tezgahlar kolaylıkla kırılan bir malzeme değildir. Çünkü evimizin en sık kullanılan alanı mutfaklar için üretilmiştir. Bu nedenle porselen tezgahlar darbeye dayanıklıdır ve kırılmazlar.
Dayanıklılık. Aşınmaya ve çizilmeye karşı en fazla dayanım için Çimstone tezgah (kuvars tezgah, cımstone, çimston tezgah) tercih edilmelidir. Çeşitli kimyasallar ile yapıldığı için yüksek dayanımlıdır.
Hayır. Porselen tezgahlar leke tutmaya oldukça dirençlidir. Her türlü ev tipi kimyasal temizleyicilerle yüzeyi silinebilir.
Porselen tezgahlar, ısı direnci açısından iki malzeme arasında en üstün seçimdir. Porselen tezgahlar ısıya karşı son derece dayanıklıdır ve doğrudan güneş ışığından çarpık veya renksiz görünmezler.
Porselen tezgahlar sert ve dayanıklıdır. Çizilmelere, darbelere ve sıcaklığa karşı dirençlidir. Çimstone tezgahları da dayanıklıdır. Çizilmelere, lekelere ve sıcaklığa karşı dayanıklılık gösterir.
Porselen Tezgah porselen kil ve cam bileşimiyle üretilen yaklaşık 162 x 324 ölçülerinde dev boyutlarla hem mutfak tezgahı, banyo tezgahı hem bankolar ve iç cephe, dış cephe kaplama olanağını tanıyan yepyeni bir malzeme teknolojisinin ürünüdür.
Granit Tezgahlar
Doğal taş özelliklerini barındırmasına rağmen leke tutmaz ve kullanımda özel tedbir gerektirmez. Isıyı izole etme özellikleri ile uzun ömürlü kullanıma uygundur.
Mutfak tezgâhı seçerken en önemli kriter kullanılan malzemenin kaliteli, dayanıklı ve doğal taşlardan oluşmasıdır. Genellikle; mermer, granit, kuvars gibi doğal taşlardan oluşan tezgâhlar tercih edilir. Bunun nedeni hepsinin diğer malzemelere göre (MDF, Sunta vb.) daha sert ve dayanıklı yapılara sahip olmalarıdır.
eee porselen tezgahta kırılma olmaz.
Lamar porselen mutfak tezgahları, Çimstone ve Belenco gibi diğer taş benzeri malzemelere göre daha avantajlıdır. Çimstone ve Belenco tezgahlar, oldukça dayanıklıdır ancak Lamar porselen tezgahlar daha dayanıklıdır.
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
Porselen mutfak tezgahınızı gerekirse her gün temizleyin. Porselen mutfak tezgahı ılık su ile içerisine üretici tarafından tavsiye edilen dozda temizleyici madde eklenerek kullanılabilir (Hidrolik asit ve türevlerini içeren ürünlerden kaçının). Ilık suyla yıkayın ve bez ya da benzeri bir şeyle kurulayın.
Yağ lekelerini temizleyin: Porselen tezgah yüzeyindeki yağ lekelerini temizlemek için, biraz sıcak su ve bulaşık deterjanı karıştırın ve yağlı bölgeyi silin. Dezenfekte edin: Gerektiğinde, porselen tezgahınızı dezenfekte etmek için evde kullanılan bir dezenfektan sprey kullanabilirsiniz.
Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan çimstone tezgahlar bakteri oluşumunu önlemede oldukça etkilidir. Kolay kolay çizilmeyen çimstone tezgah modelleri mutfaklarda rahatlıkla kullanılabilir. Çimstone dekorasyon malzemesi kuvars özelliği nedeniyle kolayca kimyasal maddelerden etkilenmez ve doğal bir parlaklığa sahiptir.
Birbirinden göz alıcı renk ve tasarımlarla üretilen porselen tezgahların, güneş ışını ya da uzun süre kullanım gibi nedenlerle renklerini kaybetmiyor oluşu onların bir ömür kullanılabilir olmasını sağlamakta ve bu yüzden mutfak tasarımında akıllı bir yatırım olarak karşımıza çıkmaktadır.
İnatçı gıda lekeleriyle karşılaşıyorsanız nemli bir bez veya kağıt havlu üzerine ufak bir miktar aşındırıcı özellik taşımayan düşük oranda çamaşır suyu içerikli bir deterjan dökebilirsiniz. Daha sonra yüzeyi dairesel hareketlerle hafifçe silerek durulayabilirsiniz.
Porselenlerinizin üzerindeki koyu lekeleri temizlemek için çizmeyen türden bir bulaşık temizleyici ile birazda hidrojen peroksidi karıştırın. Bu karışımın içerisine 1 çay kaşığı kadar tartar kremini ilave edip tekrar karıştırın. Ardından da leke olan bölümleri bu karışım ile tamamen kaplayın.
Porselen tezgah malzemesi, feldspat, kil ve kuvars gibi doğal minerallerin bir karışımından üretilir. Bu hammaddeler, önce kırma ve öğütme işlemlerinden geçirilir. Bu işlem, minerallerin toz haline getirilmesini sağlar ve malzemenin daha homojen olmasını sağlar.
Yapısını oluşturan kuvars minerali sayesinde Çimstone, yüksek aşınma, çizilme ve darbe dayanımı gösteren, hemen hemen hiçbir asit ve bazdan etkilenmeyen, leke tutmayan, çeşitli renk ve doku alternatiflerine sahip, hijyenik bir yüzey kaplama malzemesidir.
Aynı zamanda ısıya dayanıklı olan granit mermer, mutfakta uzun ömürlü bir dekorasyon için mutlaka tercih edilmelidir. Mermer granit üzerine yapılan cila, diğer taşlara nazaran daha uzun süre çizilmeden, zarar görmeden ve parlaklığını kaybetmeden kalitesini korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri