Örneğin çoğu sırlı porselen ve seramik karosu ph derecesi nötr olan herhangi bir sıvı temizleyici ile yumuşak bir bez yardımı ile temizlenebilir. Seramik temizliğinde en önemli husus metal fırça ya da aşındırıcı temizlik malzemesini asla kullanılmaması.
Karoların düzenli temizliği için ılık suda yumuşak bir sabun en iyi sonucu verir. Hem porselen hem de seramik karolar leke tutmaz. Düzenli temizlik parlaklıklarını korumanıza yardımcı olacaktır. Sabun köpüğünü, su birikintilerini ve küfü temizlemek için yumuşak, çok amaçlı bir sprey temizleyici kullanabilirsiniz.
1.Bir sprey şişesinde sirkeli su karışımı yapıldıktan sonra fayansların üzerine sıkılmalıdır. Yaklaşık 10-15 dakika bekletildikten sonra sünger veya fırça ile yüzey iyice ovalanmalıdır. Daha sonra suyla durulanmalı ve temiz bir bez ile kurulanmalıdır.
Bir miktar Miss Arap Sabunu'nu suya ekleyin ve yavaşça homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Paspas veya temizleme bezinizi sabunlu su karışımına batırın ve çıkarın. Çıkardıktan sonra bezini neredeyse kuru oluncaya kadar iyice sıkın. Seramik yüzeyleri silerek temizleyin.
Malzemenin sertliğine rağmen bu parçalar genellikle kırılgandır ve zarar görmesi kolaydır. Porselen temizlerken ağartıcı ve kimyasal temizleyicilerden her zaman kaçınılmalıdır. Bunun yerine, yumuşak bir süngeri nemlendirip üzerine biraz karbonat serpip, lekeyi çıkarmak için alanı nazikçe ovalayarak lekeleri giderin.
İlgili 28 soru bulundu
Bazı durumlarda bulaşık deterjanı ve benzeri temizlik malzemeleri ile temizlenebilen porselenler, kararması durumunda özel bir karışım ile temizlenmesi gerekebilir. Biraz daha detaylı bir temizlik için ihtiyacınız olan malzemeler ise: Bulaşık Temizleyicisi, Hidrojen Peroksidi ve Tartar Kremi oluyor.
Seramik temizliğinde en önemli husus metal fırça ya da aşındırıcı temizlik malzemesini asla kullanılmaması. Lekeleri çıkarırken uygun lekeye uygun formülde leke çıkarıcı seçerek yumuşak bir bez ile bol durulayarak temizlemeniz yeterli olacaktır.
Kabartma tozu, limon, sirke ve su ile fayans temizleme: 6 su bardağı su, yarım fincan kabartma tozu, 3 adet limon ve 250 gram sirkenin karıştırılması ile elde edilen karışım fayansların üzerine dökülür. Sünger yardımı ile ovalanır ve kısa sürede etki gösteren karışım, bol su ile durulanır.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Fayans yüzeylerindeki kalıntıları ve yapışkan yüzeyleri temizlemek adına fayansları fırçalayabilir ve sabunlu bir bez ile temizleyebilirsiniz. Fayanstaki yağı, kiri ve lekeleri yok etmek adına en doğru tercih ılık su, bez veyahut sünger ve kaliteli bir fayans temizleyicidir.
Haftada 2 kere ıslak temizleme işlemi gerçekleştirmeyi ihmal etmemelisiniz. Yer karonuz seramik ve porselen karo malzeme ise bulaşık sabunu ya da beyaz sirke yardımıyla temizliği tamamlayabilirsiniz.
Miss Arap Sabunu fayanslarınızı köşe bucak temizlerken pırıl pırıl parlamasını da sağlar. Hoş kokusu ile evinize taze ve ferah bir hava katar. Miss Arap Sabunu ile fayans temizliğinin tadını çıkartabilirsiniz.
Temiz, yumuşak bir beze az miktarda pirinç parlatıcı koyun. Alternatif olarak, diş macunu veya sirke kullanabilirsiniz. Ürünü çiziklere ve tüm kenarlara sürtün. Küçük, dairesel hareketler kullanmak en iyisidir.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Amonyak ve su karışımı ile karolar ve aralarına biriken yağ lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Bu birleşim vücuda ve cilde zarar verebilir. Bu sebeple temizlenen odada uzun süre kalmamalı ve kısa sürede temizliğinizi tamamlayıp bez ve su ile durulama işlemi gerçekleştirmeye bakmalısınız.
Sirke ve Soda Karışımı
İlk önce bir kez karışımı duvara püskürtüp 15 dakika sonra ikinci püskürtmenin ardından temizlik yapmanız, daha iyi bir hijyen sağlayacaktır. En son olarak da banyo başlığı yardımıyla fayanslarınızı sıcak su ile yıkarken tekrardan fırçalamak, fayansların yeni görüntüsüne kavuşmasını sağlar.
Temizlik bezinizin üzerine az bir miktar elma sirkesi ya da limon dökerek kireçlenmiş bölgeyi ovalayarak silmeye başlayın. Sirke ya da limon hangisini kullanırsanız kullanın bu ürünlerin asit içeriyor olması nedeniyle kireçli bölgeler kolaylıkla temizlenecektir.
Sirke ve Su: Eşit miktarda sirke ve suyu bir sprey şişesine koyun ve karıştırın. Karışımı derz aralarına püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Sonra bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanarak derz aralarını fırçalayın. Sıcak su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
Duşakabindeki kireç ve su lekesini çıkarmak için, öncelikle ortamın pH değerini dengede tutmak gerekir. Bunun için, karbonatlar ve sirke çözeltisi kullanmak en etkili yöntem olacaktır. Karbonatlar ve sirke, duşakabin lekelerini tümden ortadan kaldırmada oldukça başarılıdır.
Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın. Diş macununun içinde yer alan temizleyici maddeler, fayans aralarındaki leke ve kirleri yok edecek kadar etkilidir.
Bu tür ürünler genellikle daha hassas yapılara sahiptir ve bulaşık makinesindeki sert şartlar onlara zarar verebilir. Elde Yıkamaya Daha Uygun Olmaları: Hassas porselen veya seramik ürünler genellikle bulaşık makinesinde yıkanmaz işareti ile gelir ve daha dikkatli şekilde temizlenmeyi gerektirir.
🌿 Tüm zemin yüzeyler için (seramik, parke gibi yüzeyleri parlatır) : 25 cl yani 2 yemek kaşığı çok amaçlı #1 ürünü 2 litre sıcak suda çözün. Seramik yüzeyleri dezenfekte etmek için bir kapak beyaz sirke de ilave edebilirsiniz. Durulamanıza gerek yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri