İdeal sayının 3 ile 7 arasında olduğunu çeşitli kaynaklardan okuyorum. Bu sayıları çok geçmeyin derim. Peki portfolyonuz kaç sayfadan oluşmalı? Bu koşullarda yüzlerce sayfadan oluşan bir portfolyo hazırlamak çok mantıklı olmayacaktır.
İzlenilmesi gereken portfolyo sayfa düzeni şu şekilde oluşturulabilir. - Öncelikle portfolyonuzda göstereceğiniz projeler için bir sıralama yapıp kaç sayfada sergileyeceğinizi belirleyin. Her projenin 8 ile 10 sayfa arasında olmasini öneriyoruz.
Genellikle A3 ve A4 sayfa boyutu tercih edilir. A5 sayfa boyutu, görsellerin ve yazıların anlaşılması için küçük kalacağı gibi, A2 sayfa boyutu da taşınma ve incelenme açısından büyük olacaktır. Portfolyo tasarımında, standart olmayan farklı sayfa boyutları da tercih edilebilir.
Portfolyoyu değerlendireceklerin bu işin profesyonelleri olduklarını unutmamak gerekir. Güvendiğiniz bir ya da iki projenin sade ve temiz sunulmuş hali, fikir edinmek için yeterli, hatta daha etkili olacaktır.
Bir portfolyo; çalışma örnekleri, fotoğraflar, tasarımlar, yazı örnekleri, sertifikalar veya diğer başarı kanıtları gibi çok çeşitli materyalleri içerebilir. Portfolyodaki materyaller genellikle uyumlu ve mantıklı bir şekilde düzenlenir ve genellikle temaya, projeye veya zaman dilimine göre gruplandırılır.
İlgili 36 soru bulundu
Profesyonel bir CV veya Portfolyonun mutlaka PDF formatında olması gerekmektedir. PDF formatı müdahalelere kapalı olması sebebiyle daha doğru bir kullanım şeklidir. Bu sebeple Portfolyo ve CV hizmetimizde A4 ebatları ve PDF formatı standart olarak uygulanmaktadır.
Portfolyoların genel olarak, hizmet ettiği amaca göre türleri vardır. Bunlar; gelişimsel portfolyolar, yeterlilik portfolyoları, vitrin (showcase) portfolyoları, iş becerisi portfolyoları, yüksek okula giriş portfolyoları olarak sıralanabilir (Lankes, 1995).
Portfolyonun amacı, sizin kim olduğunuzu, neler yapabildiğinizi, vizyonunuzun nasıl olduğunu ifade etmektir. Bununla birlikte herkes zaten bunu ifade edeceği ve bunlar asgari olarak beklenenler olduğu için, sizin başkalarından nasıl farklı olduğunuzu ve öne çıkan özelliklerinizi ortaya koymak önemlidir.
Özellikle kapakta fantazi bir kağıt kullanabileceğiniz gibi iç sayfalarda da fantazi kağıtlar kullanabilirsiniz. Örneğin bir moda tasarım kataloğu hazırlıyorsanız sayfalar arasında aydınger kağıdı kullanarak etkili bir portfolyo hazırlayabilirsiniz.
Portfolyo gönderimi için;
Fotoğrafların uzun kenarı 1920 piksel, çözünürlükleri 72 dpi olmalıdır. Fotoğraf sayısı en az 10, en fazla 25 olmalıdır. Yayınlanacak portfolyalar için en az 250 kelimelik bir sunum metni gerekmektedir. Portfolyo örnekleri için tıklayınız.
Portfolyo Dosyası İçin Neler Toplanabilir? Öğrencinin bir olaya, konuya karşı yazılmış ya da kasete/CDye kaydedilmiş kişisel cevabı veya hikayesi. Küçük grupların Fen-Matematik-Sosyal alanlardaki bilgi ve araştırma sonuçlarını (problem çözücü fikirler, icatlar, deneyler içeren) sunan video kaset görüntüleri.
Sunumu kolay olmalıdır, yapılan çalışmaları detaylıca incelemeye fırsat verir yapıda olmalıdır. Her işi değil, en iyi yaptığınız işleri içeriyor olması daha sağlıklı olacaktır. Kendi gelişiminizi takip edebilir yapıda olmalıdır. Değerlendirmede karşı tarafa kolaylık sağlayan ve ipuçları içerebilen yapıda olmalıdır.
Okul öncesi eğitiminde sonuç değil, süreç önemli olduğundan, çocuğun gelişiminin ve bireysel özelliklerinin izlenmesi öne çıkmaktadır. Bu sürecin bilinçli ve doğru değerlendirilmesi için, 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı Gelişim Dosyası (Portfolyo) hazırlanmasını zorunlu kılmaktadır.
Dersin Amacı: Ders, öğrencilerin okul projelerini iş hayatına en etkili şekilde sunabilmelerini ve modern medya araçlarında portfolyolarını oluşturmaya başlamalarını amaçlamaktadır.
Portfolyo öğrencinin belirli bir amaç için yaptığı çalışmaların veya görevlerin toplandığı ve öğrencinin başarısını yansıtan bir koleksiyondur, Portfolyo oluşturmanın pek çok yolu vardır. Ama genel olarak bütün portfolyolar için öğrenciler "toplama, seçme ve yansıtma" işlemlerini yapmalıdırlar.
Portfolyo, öğrencinin yalnızca bitmiş çalışmalarını değil aynı zamanda öğrenme sürecini de gösterir. Öğrencinin çeşitli zamanlarda toplanmış çalışmaları, öğrencinin öğrenme sürecini ve bu süreçteki gelişimlerinin de bir belgesini oluşturur. Portfolyo, öğrencinin kendine güven duygusunu geliştirir.
Portföy veya portfolyo, herhangi bir konudaki çalışmaların veya belgelerin bir araya getirildiği dosya. Portföy kavramının sanattan finansa çok çeşitli bir kullanım alanı vardır. Latince portare (taşımak) ve foglio (sayfa) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.
Portfolyo değerlendirmede, öğrencinin belli bir süreç içinde bir veya birkaç alandaki becerilerini yapmış olduğu çalışmaları veya gös- terdiği davranışları düzenli ve birikimli olarak toplanması ile elde edi len delillerin önceden belirlenen ölçütlere göre ölçülüp değerlendirilmesidir (Birgin, 2002,3).
Öğrenci Portfolio (Ürün) Dosyası öğrencilerin bir ya da birkaç alandaki çalışmalarını, harcadığı çabayı, geçirdiği evreleri gösteren başarılarının koleksiyonudur ve süreç odaklı değerlendirme yaklaşımının bir sonucudur.
Özetlemek gerekirse, portfolyo öğretmenlerin öğrencilere düzenli aralıklarla verilen geri dönütler yoluyla yardımcı olmalarını sağlayan bir kılavuz olarak düşünülebilir. Portfolyo Çalışmasının Amacı Nedir? - Öğrencilerin zaman içerisindeki gelişimini takip etmek.
Portfolyo sunumu; öğrencilerimizin eğitsel ve yaratıcı okul çalışmalarını, öğrenme biçimlerini bilgilerini kullanma durumunun süreç içinde nasıl aşamalar kaydettiğini gösteren bir değerlendirme yöntemidir.
Portfolyo, yapılan işlerin ve bu işlerle ilgili belgelerin toplanarak bireysel olarak düzenlendiği, belli bir süreç içindeki bilgi ve beceri gelişimini gösteren dosya olarak tanım- lanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri