Günsonu işlemi nedir? Günsonu işlemi gün içinde yapılan satışların toplu olarak Bankamıza gönderilmesini ve hesap kayıtlarının yapılmasını sağlayan işlemdir.
POS cihazından çıkan satış slipleri ve gün sonu raporlarında adres bilgisinin sol alt tarafında "işyeri no" ibaresinin yanında yer almaktadır. Gün sonu almadan yapılan ürün geri alınması işlemi "İptal"; POS cihazı üzerinden gün sonu alındıktan sonra yapılan ürün geri alımı işlemi ise "iade" dir.
Bu raporlardan "X" raporunda gün içi, "Z" raporunda gün sonu, "Mali Hafıza" raporunda ise geçmiş günlere dair (günlük, aylık, yıllık veya belirli tarih aralıkları itibariyle) bilgiler yer almaktadır.
Gün sonu gece 00:00'da sistem tarafından otomatik alınır.
POS cihazıyla gün sonu işlemi yapmak için:
Satış işlemlerinin bankaya gönderilerek kayıtlara geçmesi için her gün en az bir kez gün sonu raporu almalısınız. Rapor alınmadığı takdirde ertesi gün işlemleri için POS cihazı satışa izin vermiyor.
İlgili 22 soru bulundu
Gün Sonu Raporu Nedir
Günlük yaptığınız kredi kartı ile satışları saklayan ve bankalara iletilen rapor olarak adlandırabiliriz. işletmenizde gün sonu raporu almazsanız anlaşmalı banka bildirim gitmez ve kredi kartı ile yaptığınız satışlar banka hesabına geçmez.
Günsonu işlemi nedir? Günsonu işlemi gün içinde yapılan satışların toplu olarak Bankamıza gönderilmesini ve hesap kayıtlarının yapılmasını sağlayan işlemdir.
Bir işletmenin gün içerisinde aldığı tüm pos işlemlerini kart bazında gösteren belgeye ”gün sonu raporu” adı verilir. Gün sonu raporları ”detay” ve ”toplam” olmak üzere ikiye ayrılır. Gün sonu raporları, işletmenin gün içindeki tüm işleri detaylı ve detaysız olarak iki şekilde gösterir.
Aşağı ve yukarı yön ok tuşları ile menüden “Fiş Tekrarı”nı seçip G R Ş (yeşil) tuşuna basınız. Bu menüden Son şlem veya Son Günsonu slipleri alınabilir. şlem sırasında oluşan bir hata nedeni ile slip çıktısının alınamadığı durumlarda en son işlem ve/veya gün sonu slibinin tekrar basılması için kullanılır.
Pos cihazından çekilen para müşterinin kart şifresini girip ödeme onayını vermesinden hemen sonra Türkiye'deki bankaların uygulamasına göre 1 ile 3 gün içerisinde hesaba aktarılmaktadır.
Her gün mesai bitiminde ya da en geç saat 24.00'te alınması gerekir. Alınmadığı takdirde cihaz, yeni bir satış yapmadan önce uyarı verir. Tatil günlerinde yani cihaz üzerinde hiç işlem yapılmayan günlerde Z raporu alınmasına gerek yoktur.
Günlük Z Raporu
Yazarkasadan yapılan günlük perakende satış tutarını gösterir.
günlük z raporu aldıktan sonra aynı gün içine tekrar satış fişi kesebilirsiniz. tabiki sonraki z raporunu tekrar almanız gerekir.
Pos hesabındaki paranın bir sonraki gün hesaba geçmesi dışında herhangi bir problem olmaz..
Otomatik Gün Sonu yetkisi şubelerimizce tanımlanabilmektedir. Gün sonu yetkisinin iptali ve saat değişikliği ise 0850 724 77 67 no'lu POS Destek hattından yapılabilmektedir. Pos cihazınızdan gün sonu almasanız dahi onaylı işlemleriniz çalışma koşullarınıza göre hesabınıza aktarılacaktır.
Müşteri şifreyi onayladığında bir fiş çıkar. İlk çıkan fiş iş yerine aittir, ardından herhangi bir tuşa basılır ve ikinci fiş çıkar. İkinci fiş kart ile birlikte çıkarılır ve müşteriye verilir. İkinci fiş müşteri içindir.
7. İPTAL İŞLEMİ : İptal işlemi aynı gün içinde yapılan satış işleminden herhangi bir nedenle vazgeçildiğinde, GÜNSONU İŞLEMİ yapılmadan önce gerçekleştirilebilir.
Basılı Ekstre ücretleri 20 grama kadar 10, 20-50 gr arası 12.5, 50 gr üzeri 20.5 + bsmv olarak ücretlendrilir.
Pil Şarjı; Cihaz ilk kez kullanmadan önce veya pil uzun süre kullanılmadığında, pilin 8 saat şarj edilmesi gerekmektedir.
1. Kredi kartı çip okuyucuya takılır veya direkt “Tutar” girişi ile de akışa başlanabilir. 2. “Taksitli Satış” seçilir ve “Giriş” tuşuna basılır. 3. POS cihazı hem faizli, hem de faizsiz taksit işlemleri için tanımlı ise “Taksit Tipi” adı altında “1 Faizsiz”, “2 Faizli” seçenekleri gelir.
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
POS cihazları kredi kartı, banka kartı, yemek kartı, temassız ödeme yöntemleri gibi farklı ödeme tiplerini kabul ederek müşterilerin hızlı ve güvenli şekilde ödeme yapmasını sağlar. İade ve iptal işlemleri de POS cihazları üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilir.
Geceyarısı 00.00 ve 24.00
Bazı günlerde 24.00, sonraki günü ifade eden 00.00 ile aynıdır. 24.00 gösterimi bir zaman aralığında genellikle tam gün sonunu ifade etmek için kullanılır.
İşlem limit ve kısıtları
İş günleri 09:00 – 17:15 saatleri dışında ve tatil günleri gün boyunca yapacağınız FAST işlemleri günlük 20 adet ile sınırlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri