Temassız ödemeyi kartı POS cihazına yaklaştırarak, çipli ödemeyi kartı çip okuyucusuna takarak, manyetik ödemeyi ise kartı cihazın yan tarafındaki şeritten geçirerek yapabilirsiniz. Kartı okuttuktan sonra peşin satış veya taksitli satış seçeneklerinden birini seçin. Kart sahibinden şifresini girmesini isteyin.
Ödeme çipli kartla yapılacaksa kartı çip okuyucusuna takın, manyetik şeritli bir kartla ödeme yapılacaksa kartı yan tarafta bulunan okuyucu yuvasından geçirin, temassız ödeme için kartın POS cihazına yaklaştırılmasını isteyin.
Müşteri şifreyi onayladığında bir fiş çıkar. İlk çıkan fiş iş yerine aittir, ardından herhangi bir tuşa basılır ve ikinci fiş çıkar. İkinci fiş kart ile birlikte çıkarılır ve müşteriye verilir. İkinci fiş müşteri içindir.
Pos cihazından çekilen para müşterinin kart şifresini girip ödeme onayını vermesinden hemen sonra Türkiye'deki bankaların uygulamasına göre 1 ile 3 gün içerisinde hesaba aktarılmaktadır. Ancak Satıcı ilgili parayı hemen kullanmak isterse bankalar belli kesintiler uygulayarak satıcının hesabına aktarılmaktadır.
POS makinesi, kartın çip veya manyetik şeridini okur ve ödeme tutarını görüntüler. Müşteri, ödeme tutarını onayladıktan sonra, POS makinesi ödemenin tamamlandığını gösteren bir makbuz veya fiş verir. POS makinesi için termal rulo kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. POS makinesi kullanımı oldukça kolaydır.
İlgili 43 soru bulundu
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
Tutar teyidi için « giriş » tuşuna basılır. Kart, temassız okuyuculu pin pad veya pos'a yaklaştırılarak okutulur (dıt sesi duyuluması gerekir.) Satış işlemi iptali temassız işlem ile yapılamamaktadır, Chipli işlem yapılabilir. Kart çipli ise; kartın çipli bölümü cihazın çip okuyucusuna takılır.
POS cihazı üzerinden yapmış olduğunuz satışlar, hiçbir kesintiye uğramadan, belirlenen bloke gün sonrasında hesaba geçer. POS cihazı üzerinden yapmış olduğunuz satışlar, belirlenen bir miktar bloke gün sonrasında daha düşük komisyonla hesabınıza geçer.
Dial POS, POS cihazı kullanabilmek için bir kablosuz internet bağlantısına sahip olma zorunluluğunuzu ortadan kaldırır. Yalnızca iş yerinizde bulunan sabit telefon hattınız üzerinden bağlantı kurarak müşterilerinize kartlı ödeme seçeneği sunabilirsiniz.
POS cihazından günsonu nasıl alınır? POS cihazından 3 numaralı tuşa basarak günsonu menüsüne girebilirsiniz. POS cihazı önce “GÜNSONU İŞLEMİNE DEVAM?” mesajı ile günsonuna devam etmeniz için onay isteyecektir. Bu mesajı giriş tuşu ile onayladıktan sonra işyeri şifrenizi girerek günsonu alabilirsiniz.
Kredi ve banka kartıyla POS cihazından yapılan işlemlerde satış belgesi (slip) düzenlenmektedir. POS'tan yapılan işlemde iki adet slip çıkmaktadır. Bunlardan biri kart sahibine verilmeli ikincisi ise işyerinde tutulmalıdır.
Öncelikle banka kartı pos cihazına okutulur. Sonrasında pos cihazında yer alan satış butonuna tutar girilir. Günümüzde kimi cihazlar önce rakamın girilip sonra banka kartı pos cihazına okutturulmaktadır. Satış isimli butona basıldıktan sonra müşteriden şifre bilgilerinin girilmesi istenmektedir.
Slip basılmış ise Sıra No bilgisi giriniz. Slip basılmamış ise temassız işlem yaptığınız kartı POS'un manyetik şeridinden veya chip okuyucundan okutun.
Yurt dışı kart DCC POS'a okutulduğunda, POS, kartın hangi ülkeye ait olduğunu ve kartın işlem yapabileceği para birimlerini tespit eder. Para birimi DCC sistemine kayıtlı ise POS, girilen TL, USD, EURO veya GBP tutarı otomatik olarak bu para birimine çevirerek, müşteriye POS üzerinden ödeme seçeneği olarak sunar.
Alışveriş tutarı POS'a girilir. POS ekranında “karekod ile ödeme yapmak için 0'a basın” mesajı yer alır. 0'a basıldığında POS ekranında “TR Karekod” formatında QR kod üretilir.
Gün Sonu Raporu Nedir
Günlük yaptığınız kredi kartı ile satışları saklayan ve bankalara iletilen rapor olarak adlandırabiliriz. işletmenizde gün sonu raporu almazsanız anlaşmalı banka bildirim gitmez ve kredi kartı ile yaptığınız satışlar banka hesabına geçmez.
Evet, POS cihazının kullanılabilmesi için ADSL, VDSL ya da GPRS üzerinden internete bağlanmak gerekir.
POS'um Cepte, Android işletim sistemine sahip cep telefonlarını temassız POS cihazına dönüştüren dijital POS ürünüdür. POS'um Cepte ile temassız özellikli kartlardan ve mobil temassız ödeme özellikli cep telefonlarından tek çekim veya taksitli işlemle ödeme alabilirsiniz.
Bunun dışında Ticari faaliyette bulunan tüm işletmelerin ÖKC Yazar Kasa POS Kullanma Mecburiyeti Bulunmaktadır. Bu minvalde Ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanılmadığı tespiti edilirse, her bir tespit için birinci sınıf tüccarlar 1400 TL, ikinci sınıf tüccarlar 700 TL özel usulsüzlük cezası ödemek zorundadırlar.
DCC POS uygulaması, yurt dışı kart sahiplerinin kendi para biriminden ödeme yapmalarına ve hesap özetlerine yansıyacak tutarı işlem anında görmelerine olanak sağlar. Kart hamilinin hesap özetine yansıyacak ve işlem anındaki döviz alış kuru kullanılarak hesaplanan “mark-up” dahil tutarı onaylaması ile işlem gerçekleşir.
Kimler Kullanmalı? Mobil POS, adrese ürün teslim eden ve kapıda ödeme gerektiren iş kolunda faaliyet gösteren iş yerleri için uygun cihazlardır. 3100 sayılı Kanun uyarınca Yeni Nesil ÖKC kullanma yükümlülüğünüz bulunmuyor ise, Mobil POS kullanabilirsiniz.
Temassız ödeme özelliğine sahip kartınızın üzerinde dalga şeklinde bir sembol bulunur. Kartınızı temassız POS cihazına yaklaştırdığınızda radyo frekansı ile tanımlama sinyalleri aracılığıyla kısa sürede bir iletişim sağlanır. İletişim ardından ödeme onayınız alınır.
Terminalin alt kısmında yer alır.
Temassız ödeme kabul eden bir işyerinde temassız özellikli kartınızı POS'a yaklaştırmanız ve kartın okunduğuna dair sinyali duyana kadar kısa bir süre bekletmeniz yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri