Cevap. Cevap: Yarı saydam madde Bir maddenin arkasındaki cismi puslu yani bulanık göstermesi yarı saydam maddedir . Bu bilgiye göre nalyon poşette "yarı saydam "maddeler arasında yer alır.
Şeffaf Föy Dosya
Belgelerinizi koruma ve arşivleme işleminizi poşet dosyalar aracılığıyla kolay bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Bakıldığında saydam hatta yarı saydam gibi görünen bu ürünler içine koyduğunuz evrakları kolayca görmenizi sağlar.
Gözünüzün önüne bir adet şeffaf dosya alıp arkasında kalan alanı görmek isterseniz, net olarak değil bulanık olarak görecek, sadece şekilleri seçebileceksiniz. Çünkü ışığı tam geçirmez, yarı geçirir. Özetle, şeffaf dosya yarı saydamdır.
Plastik dosya yarı saydam olduğu için arkası net görünmüyor, bulanık.
Işığın büyük bir kısmını geçiren maddelere saydam maddeler denir. Cam, su, hava saydam maddelere örnek verilebilir. Saydam maddeler, pencerelerde, ampullerde, gözlüklerde, otomobillerde, fotoğraf makinelerinde, dürbünlerde kullanılır.
İlgili 41 soru bulundu
Saydam olmayan maddeler (opak):
Üzerine düşen ışığın büyük bir kısmını geçiren maddelerdir. Bu maddelerin önünden bakıldığında arkadakı kısım buğulu bir şekilde görülebilir. Yarı saydam maddeler ışığın yayılarak geçmesine izin verir. Örneğin buzlu cam ve yağlı kâğıt görünür ışığa göre yarı saydam maddelerdir.
Işığın geçmesine izin vermeyen maddelere opak (saydam olmayan) maddeler denir. Bu türden maddelerin çoğu soğurma merkezleri olarak adlandırılan özellikleri içeren kimyasal kompozisyona sahiplerdir. Maddelerin çoğu, beyaz ışık frekanslarını soğurma konusunda oldukça seçicidirler.
Naylon, ticari adı naylon-6 ve naylon-6,6 olan plastik bir grubudur. Bu tür malzemeler, petrol ürünlerinden veya benzeri maddelerden kimyasal yöntemlerle üretilir.
Buzdolabı Poşeti Çeşitleri
Tüm çeşitlerin temel amacı yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde korunmasını ve saklanmasını sağlamak olsa da kullanıcıların kullanım amaçlarının farklılığı ürünlerin çeşitlenmesini sağlar. Genellikle içerisindeki yiyeceklerin dondurulduğunda görülmesi amacıyla saydam şekillerde üretilir.
Poşet, kâğıt, alüminyum folyo, plastik film veya başka tür bir paketleme malzemesinden yapılmış, genellikle tek kullanımlık miktarlarda yiyecek veya ketçap veya şampuan gibi tüketim mallarını içermek için kullanılan küçük bir torba veya kesedir.
Saydam şu anlamlara gelebilir: Şeffaf: içinden ışığı geçirmekle (yarı saydam olmakla) kalmayıp, aynı zamanda arkasında gizli olan şeylerin göz ile görülmesine engel olmama sıfatı. En çok kullanılan saydam madde camdır.
Şeffaf dosya orijinal olarak 1986'da Mike Townsend tarafından yaratılmış, klasörlerde saklanılan kağıt evrakları tutmak için kullanılan delikli bir kenarı olan düz, yarık plastik bir torbadır. Arşivciler ve korumacılar belgeleri korumak için delikli dosyalar kullanırlar.
Föy dosyalar, saydam ve yarı saydam şekilde üretiliyor. Şeffaf oldukları için dokümanlarınızı föy dosyanızdan ıkarmadan görebiliyor ve okuyabiliyorsunuz.
Aynı şekilde kağıt da opak özellikte bir maddedir. Fakat kağıdı yağladığınız durumlarda yağlı kağıt yarı saydam özellik gösterecektir.
Tül perde yarı saydam maddelere örnektir . Yarı saydam maddeler ışığı az da olsa geçirebilen maddelere denir .
Asetat kağıdı, selüloz asetat adı verilen malzemeden üretilen bir tür kağıttır. Genellikle saydam ya da opak şekilde üretilen bu kağıt türü mat veya parlak yüzeyli olabilir.
Defter yaprağını ışığa tuttuğumuzu düşünelim. Işığın çoğunu geçirmez. %90'ını tutar. Yani anlıyoruz ki defter yaprağı "opak" bir maddedir.
Opak maddeler: ışığı geçirmeyen maddelere verilen addır. Tahta, taş, masa, sıra, ağaç, kapı, odun, kağıt, mat bant gibi maddeler örnek olarak verilebilir.
BULUT SAYDAM BİR MADDEDİR.ÇÜNKÜ İÇİNDEN IŞIK GEÇEBİLİR.
Polietilen (PE):
Plastik poşet torba yapımında kullanılmakta olan reçineler low danste , high danste reçinelerdir . yani düşük yoğunluklu yüksek yoğunluklu dur.
Marketlerden satın aldığımız plastik poşetlerin hammaddesi plastik reçinesinden üretilen “polietilen” ve “polipropilen” maddelerinin çeşitleri (Az yoğun polietilen:LDPE ya da çok yoğun polietilen:HDPE).
Isıya veya güneşe maruz kaldıklarında bileşimindeki maddeler çözünerek kansere neden oluyor. - Doğaya atılan naylon poşetler nedeniyle yunus, fok, balina,deniz kaplumbağaları gibi hayvanlar denize atılan poşetleri yiyecek sanıp yerler. Bu da onların sindirim sistemlerinde bozulmalara yol açarak ölmelerine neden olur.
Saydam olmayan maddeler :
→ Opak maddeler de denir. → Çimento, tahta, kağıt, mermer, taş, kurşun saydam olmayan yani opak maddelere örnek verilebilir.
1- İçinden ışığın geçmesine ve arkasındaki şeylerin görülmesine engel olmayan (cisim), şeffaf. 2- Üzerindeki resim ve şekilleri beyaz bir zemin üzerine yansıtmak amacıyla tepegöz ve projeksiyona konan şeffaf, ışığı geçiren kağıt veya madde, slayt.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri