Diyette Yenir Mi? Mısır, tahıl grubu besinleri arasında yer alır. Lif açısından zengin bir kaynak olmasıyla diyet listelerinde yer alabilir.
Süt mısırı mevsiminde taze ve doğru pişirme tekniği kullanarak bireylerin rahatlıkla tüketileceği bir gıda maddesidir. Ancak süt mısırın soslu olarak tüketilmesi ve fazla tuzlu tüketilmesi kilo alımına sebep olabilmektedir.
Bolca A vitamini ve demir içerdiği bilinmektedir. Ortalama büyüklükteki yaklaşık 100 gram haşlanmış bir mısır 96 kaloridir. Haşlanmış mısır besin değeri olarak oldukça fazla mineral ve vitamin içermektedir.
Ne kadar sağlıklı olduğu bilinirse bilinsin diyet yapan kimselerin közlenmiş mısırdan uzak durmaları gerekir. Yine aynı şekilde tuzu fazla olup yağ içinde pişirilen mısır da kilo alımına sebep olacaktır. Hedefinizi zayıflamak değil de kilo almak ise o zaman közlenmiş mısır tüketmeniz daha doğru olacaktır.
Süt mısırı lif açısından zengin yapısıyla kilo yapmaz aksine kilo vermeye de yardımcı olur. Süt mısır, yaz kış yenilen hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir yiyecektir.
İlgili 43 soru bulundu
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
Sağlıklı yöntemler ile ve ölçüsü kaçmadan pişirildiği zaman, mısır diyette kullanılabilecek besin kaynakları içerisinde gelir. Yani diğer bir ifade ile kilo verme konusunda etkilidir. Böylece kilo aldırıcı bir etkisi olmamasının yanı sıra, zayıflama konusunda yardımcı besin kaynakları içerisinde gelir.
Mısır yüksek oranda karbonhidrat içeriğiyle kısa vadede, vitamin ve mineral içeriğiyle de uzun vadede enerjiyi artırır. Bu özelliğinden dolayı, enerji depolamak isteyen sporcular mısırı çokça tüketiyorlar. Özellikle antrenmandan 1 -2 saat öncesinde ya da antrenmandan yarım saat sonra 100 gram mısır enerji verir.
Diyette Yenir Mi? Patlamış mısır kalorisi yüksek bir atıştırmalıktır. Tabii tuz ve yağ oranı yüksek tutulduğunda sağlıksız olacaktır. Diyet beslenmeye göre hazırlanan patlamış mısırlar, hafif bir ara öğün tercihi olabilir.
Pişmiş mısırın 1 kavanozu (200 gr) 192 kalori, 1 çorba kaşığı (10 gr) 10 kaloridir. Pişmiş mısırın 100 gramı 20.98 gram karbonhidrat, 3.41 gram protein, 1.5 gram yağ, 2.4 gram lif içermektedir. Genellikle sebze olduğu düşünülen mısır bolca lif, mineral ve antioksidan içeriyor.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Canan Karatay ilk kitabı olan Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si Karatay Diyeti (3) adlı ilk kitabında mısırı mutfağa hiç alınmaması gereken yiyecekler arasında sayıyor.
Orta boy bir mısır sağlıklı ve yeterli olacaktır. Yani, haşlanmış mısır diyette yenebilir.
İçeriğinde bol miktarda A,B,C vitaminleri ile fosfor, magnezyum, demir, potasyum ve manganez gibi mineralleri içeren süt mısır zengin bir besin kaynağı olarak dikkat çekiyor. Protein, doymamış yağ ve sodyum açısından da zengin olan süt mısır vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kaynaklar için ideal bir lezzet.
Ayrıca Süt mısırda şeker var mı diye merak edenler için şunu diyebiliriz ki şeker bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastalarının tüketmemesi gerekmektedir. Sebze olarak bilinilen mısırda bol miktarda lif, mineral ve antioksidan bulunmaktadır.
Süt, kalsiyum açısından zengindir ve besleyicidir. Bu sebeple kilo alımına sebep olabilmektedir. Fakat kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Aslında süt içen bir kişi vücutta yakılan kaloriden fazlasını almışsa kilo alır.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Elma, bağırsakları rahatlatan ve metabolizmayı çalıştıran bir meyvedir. Elmanın az ya da çok tüketilmesi kilo alımına neden olmaz. Gönül rahatlığıyla elma tüketebilirsiniz.
Mısırın, sindirilememiş biçimde vücuttan geri çıkmasının nedeni, insanların sindirim sistemi için uygun olmayan selüloz adlı bir karbonhidrata sahip olmasıdır.
– Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. – Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar. Ayrıca sindirilmesi zor olduğundan da hazımsızlık yapar.
Eğer dengeli bir kahvaltı tabağında ceviz ölçülü miktarda tüketilirse kilo alımına hiçbir etkisi yoktur. Ancak faydalarıyla dikkat çeken ceviz şekerli ve bol yağlı bir tatlı aracılığı ile mideye giderse işte burada bir dur demek gerekir. 1 adet ceviz ortalama 45 kalori içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri