Negatif düşüncelerden kurtulup, pozitif düşünce yapısına sahip olduğumuzda iç huzuru yakalamak ve başarılı olmak kolaylaşacaktır. Koşul tanımaksızın alternatif üretebilen, bizi sınırlayan kalıpların ötesine geçebilen, değişime ayak uyduran, çözüme yönelik, gerçekçi, uzlaşmacı düşünceler pozitif düşüncedir.
İlgili 25 soru bulundu
Zihni sağlıklı olanların, bedenleri de daha sağlıklı olur. Dolayısıyla, olumlu düşünce hayatın kalitesini ve süresini de artırır. Olumlu düşünce yeteneği öğrenilebilecek bir yetenektir. Bu yeteneği geliştirmek için başkalarının deneyimlerinden faydalanmak etkili bir ilk adım olur.
Pozitif düşünmenin birçok olumlu etkisi vardır ve genel zihinsel, duygusal/fiziksel sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilir. Örneğin pozitif düşünme, stresi azaltabilir, anksiyeteyi hafifletebilir, depresyon riskini düşürebilir. Olumlu düşünce alışkanlıkları, zihinsel sağlığınızı güçlendirebilir.
Bu alan pozitif psikoloji dediğimiz yaklaşım ile şu anda dolmuş durumdadır. Pozitif psikoloji birçok şekilde tanımlansa da kısaca bireyin hayata bağlanmasına ve hayatını bulunduğu konumdan daha iyi bir konuma götürmesine katkı sunan, neyin olumlu olduğu ile ilgilenen bilimsel bir alan olarak tanımlanabilmektedir.
Tamamıyla kişinin kendi kafasında biten bir olaydır. Her zaman pozitif düşünmek mümkün olmasa da olabildiğince pozitif düşünmek hem günümüzü güzelleştirecek hem de bizim sağlığımızı arttıracaktır. Pozitif düşünce sayesinde kendinizi daha iyi hissedeceksiniz hatta neşenizi başkasına da bulaştırabileceksiniz.
Sürekli olumsuz düşünmek, insanların duygusal ve zihinsel sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Karamsar veya negatif düşünen kişiler, çevrelerindeki olayları sürekli olarak kötüye yorabilir, kendi kendilerini eleştirerek özsaygı ve özgüven düzeyini düşürebilirler.
Polyannacılık yaşanılan hayatta olumsuz hiçbir şeyi görmemek, her şeye olumlu bakmaktır.
Araştırmalara göre optimizmin hayatın pek çok alanında yarar sağladığı görülmüştür – insanların geleceklerine karşı pozitif beklentilere sahip olması onların fiziksel sağlığını olumlu yönde etkiler. Öyle ki, birtakım enzimlerin salgılanmasını bile etkilediği sonucuna varılmıştır.
Optimist İnsanların Özellikleri. Optimist kişilere daha yakından baktığımızda onların her durumun olumlu tarafını görmeye eğilimli kişiler olduğunu fark ederiz.
Negatif insanlar başkalarını suçlar ve kendilerini eleştirmezlerse, durumlardan ders almaları çok zordur. Bu bireyler başarısızlıklara sıkışıp kalma, asla bırakma veya onlardan öğrenme eğilimindedir. Pozitif bir insan hayatta olan kötü şeylerden bir şeyler öğrenirken, negatif insanlar uzun süre yarayı açmaya bırakılır.
Positumun kelime anlamı da elde olan, gerçek olan, var olandır. Sadece pozitif gibi gibi görünen, sadece iyi olan şeylere değil artısıyla eksisiyle bir bütün olarak, gerçekçi şekilde bakmaktır. Rahatsız eden duyguları da göz önünde tutmak, belli sorunları da aynı potada düşünebilmektir.
Olumsuz duygular görmezden gelindiği zaman kişinin mutsuz olmasına neden olur. Vücudun hormonal dengesi bozulur, mutlu olmak için gerekli hormonların üretilmesine engel olan ve bağışıklık sistemine zarar veren bir döngünün meydana gelmesi kaçınılmaz hale gelir ve sonucunda da kronik stres ortaya çıkabilir.
Aşırı düşünmenin ruh sağlığı sorunlarıyla çift yönlü bir ilişkisi olabilir. Stresli olaylar, depresyon ve kaygı insanları fazla düşünmeye daha yatkın hale getirebilir ve bu aşırı düşünme daha kötü stres, endişe ve depresyona katkıda bulunur.
Pozitif psikoloji iyilik halimizi artırmaya, hayatımızı yaşanılır kılmaya, insanın güçlü ve güçsüz yönlerini araştırmaya ve potansiyellerimize ulaşmamıza yardım etmeyi amaçlıyor. Bu alan en çok eğitimde, kendine yardım yöntemlerinde, stres ve zaman yönetiminde ve iş yeri problemlerinde kullanılıyor.
Pozitif psikoloji, bireylerin, grupların ve kurumların var olan kapasitelerini, olumlu ve güçlü özelliklerini en etkin ve verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlayan ve pozitif yönde gelişimlerini destekleyen durumların ve unsurların neler olduğunu inceleyen bir yaklaşımdır.
Stresin Sağlığımız Üzerine Etkileri. Düşünceler bir insanda gerçekten hastalığa neden olur mu? Bunun cevabı evet, gerçekten düşünceler, özellikle de olumsuz düşünceler bir insanda bir hastalığın ortaya çıkmasına neden olabilir.
Amigdala adı, yapının badem benzeri şekli nedeniyle "badem" anlamına gelen Yunanca amigdale kelimesinden türemiştir. Duygusal hafıza ve duygusal tepkilerin oluşmasındaki birincil role sahip bölge.
Olumlu düşünme, yararlı eylemleri harekete geçirmeyle gerçekleşebilir ve hayatınızı değiştirebilir. Bu yönden bakıldığında olumlu düşünme, hayallerinizi gerçekleştirmez. Hayallerinizi gerçekleştirmenin için yolunu açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri