Ulaşım Kartları Nereden Alınır Kısa süreli biletleri bilet otomatlarından, bilet gişelerinden ve turist danışma merkezlerinden satın alabilirsiniz. Prag toplu taşıma biletlerini PID Litačka uygulaması aracılığıyla çevrimiçi olarak da alabilirsiniz.
Toplu Taşıma Biletlerinin Satın Alınması
Biletler metro istasyonlarında veya duraklarda bulunan sarı bilet otomatlarından satın alınabilir. Biletleri gazete bayilerinde de bulabilirsiniz, satış noktalarını seçinve bilgi merkezleri.
Bir otobüse, tramvaya veya metroya binmeden önce bilet almanız gerekmektedir.
Prag Metrosu her gün sabah 5 ile gece yarısı arasında çalışmaktadır.
Prag`da biletler, metro ve tramvay duraklarındaki sarı makinelerden sadece bozuk parayla alınır, eğer sadece kağıt paranız varsa durak yakınlarında “Tabak” yazan küçük büfelerden alınabilir, birçok otelin resepsiyonunda da satılır. 30 dk – 90 dk – 120 dk veya 24 saatlik biletler mevcut.
İlgili 17 soru bulundu
Prag Şehir Kartı Nasıl Kullanılır
Kartı seyahatinizden önce internetten veya Prag'daki çok sayıda satış noktasından satın alabilirsiniz. Kartınızın geçerlilik süresini, 2, 3 veya 4 gün gibi kalış sürenize göre seçin.
Çek Cumhuriyeti'nde euro kullanmıyor. Burada geçerli olan para birimi Çek Korunası. Prag'ın çok ucuz bir şehir olduğunu söyleyemeyiz, ama “En azından euro değil.” diyerek içini ferahlatabilirsin. Erken otel rezervasyonu işini aksatmazsan daha kente gitmeden seyahat telaşının yarısını atlatmış olacaksın.
Ortalama bir turist günde kişi başı 1700 CZK (70 Euro) civarında harcayacaktır. En düşük günlük bütçe, hostellerde kalıyor, paket yemekler yiyor ve toplu taşıma kullanıyorsanız 900 CZK kadar düşük olabilir.
Prag'da gezilecek yerleri keşfetmek için eğer oteliniz Prag 1 bölgesinde ise herhangi bir ulaşım ihtiyacınız olmayacak. Çünkü şehrin tamamı yürüyerek gezilebiliyor.
Nispeten mekana göre içki daha ucuzdur. Prag'da kredi kartı geçiyor mu? Evet Türkiye bankası Visa – Master özelliği olan kartları kullanabilirsiniz.
Şehiriçi ücretsiz seyahat hakkı
Türk vatandaşı olan 65 yaş ve üzeri kişiler ise, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.
Şehir içinde ulaşım metro, otobüs, tramvay, füniküler ve taksiler aracılığıyla sağlanmaktadır. Prag'ta metro en çok kullanılan toplu taşıma aracıdır. Yeşil hat A, sarı hat B ve kırmızı hat C olmak üzere üç ana hat ve 57 metro durağı bulunmaktadır.
Terminale gelmeden önce bilet(ler)i yazdırmalısınız. Elinizde yazdırılmış biletler yoksa otobüse binmenize izin verilmeyebilir.
Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlemeleri gereği otobüs bileti satın alırken yolcuların T.C. Kimlik numaralarını girmeleri zorunlu.
Prag'da Uber var mı? Evet, Uber Prag'da hizmet sunmaktadır.
Prag hem çok ucuz hem de çok pahalı bir şehir. Market fiyatlarında su, bira gibi ürünler çok ucuz. Akşam yemeği için güzel bir restoranta gittiğinizde ise ödeyeceğiniz para İstanbul ile neredeyse aynı. Starbucks veya benzeri bir kahve dükkanında ise kahve fiyatları Türkiye'ye göre pahalı.
Biranın sudan ucuz olduğu şehir olarak bütün Avrupa'da nam salmış Prag, içkinin ve gece hayatı nın pahalı olduğu İngiltere ve İskandinav ülkelerinden yıl boyu hafta sonları hatırı sayılır ziyaretçi alır.
Bir şişe bira 43 ila 50 CZK civarındayken, bir fincan kapuçinoyu 56 CZK'ya alabilirsiniz. Prag sokak yemekleri fiyatları, gerçek restoranlarla kıyaslandığında nispeten çok ucuzdur.
İçeriye giriş ücretsiz ayrıca aziz vitus katedralininde yarısına kadar gezebiliyorsunuz fotoğraflara bakabilirsiniz boşuba bilet almayın.
İstasyon Wenceslas Meydanından rahat olarak sadece beş dakika uzaklıkta bulunmaktadır ve metro C hattı ile şehrin diğer bölümlerine bağlanmaktadır. Ana istasyon ayrıca gündüz saatleri boyunca her 30 dakikada bir kalkan ekspres otobüs ile Prag Havaalanı'na bağlanmaktadır (seyahat süresi 25-40 dakika arasındadır).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri