Pre-test araştırmalarındaki amaç en ideal reklamı hedef kitle ile buluşturmaktır. Reklam öncesi (pre-test), Reklam yayındayken (inline-test), Reklam yayınlandıktan(post-test) sonra gerçekleştirilir.
Sorularla Pre Post Test Yöntemleri
Reklam pre-post testleri işletmelere reklam kampanyalarının hedef kitle üzerinde ne derece etkili olduğu, istenilen amaca ulaşıp ulaşmadığı ve kampanyanın hedef kitle üzerinde nasıl bir izlenim bıraktığı konusunda bilgi sağlar.
Post testler, reklamın tüketicinin zihninde bıraktığı izlerin belirlenmesine yöneliktir. Görsel, işitsel öğelerin yanısıra reklam mesajının hatırlanması, TV reklam filminin beğeni düzeyinin saptanması ve bunların satın alma etkilerinin ölçülmesi bu testler kapsamında mümkün olur.
Post Koital Test (PCT) nedir ? PCT cinsel ilişkiden sonra vajinadan alınan salgıların mikroskop altında incelenmesi ve spermlerin durumunun değerlendirilmesidir. Hızlı, ağrısız ve ucuz bir test olup servikal faktör hakkında bilgi sağlar.
Firmamız tarafından geliştiren 4A Pro Test, sterilizasyon öncesi yıkama dezenfeksiyon işlemlerinin etkinliğini belirlemek amaçlı, hastanelerde güvenle kullanılabilecek bir indikatördür.
İlgili 35 soru bulundu
Pre-test araştırması reklam kavramının ya da materyalinin hedef kitle ile buluşmadan önce elde edeceği başarı derecesinin ölçülendirilmesidir. Araştırma sonuçları ışığında, gerekiyorsa kavram ya da reklam revize edilmelidir. Pre-test araştırmalarındaki amaç en ideal reklamı hedef kitle ile buluşturmaktır.
Performans testleri sporcuların geliştirilmesinde ve performansının arttırılmasında büyük önem taşımaktadır. Bu testler ayrıca sporcularda sakatlanma, yorgunluk, beslenme ve uyku düzeni gibi faktörlerin tespitinde kullanılır. Performans testlerinin temel amacı, sporcu performansını ölçerek, gelişim planları yapmaktır.
Test prosedürleri yapılması ve önceliklendirilmesi
Test prosedürleri geliştirilirken; test ortamı oluşturulması, testlerin manuel ya da otomatik koşturulması, sonuçların raporlanması ve değerlendirilmesi için stratejiler belirlenmesi, test durumları ve test planları oluşturulması işlemleri yapılır.
Test, bir sistemi manuel veya otomatik yollarla deneyerek veya değerlendirerek, belirlenmiş gereksinimleri karşıladığının doğrulanması veya beklenen ile gözlenen sonuçlar arasındaki farkların belirlenmesi sürecidir.
POST (Power On Self Test) Açılışta otomatik sınama: Bir bilgisayar veya başka bir dijital elektronik aygıt açıldıktan hemen sonra aygıt yazılımı veya yazılım yordamları tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir.
Bu farkın yüzey pürüzlülüğü açısından hangi ikili gruplar arasında olduğunu veya ortalama aylık gelir açısından hangi ikili eğitim düzeyleri arasında olduğu sonucunu vermeyecektir. Bu farklılığın hangi ikili gruplar arasında olduğu sonucunu elde etmek için çoklu karşılaştırma (post-hoc) testleri kullanılmaktadır.
Varyans analizlerinde F değerinin manidar çıkmasının ardından farkın kaynağının belirlenmesi için Post-Hoc Testler adı verilen Çoklu Karşılaştırma Testleri kullanılır.
Bu hem testin tanı koyma gücü, hem de hastalığın o toplumdaki ve testin yapıldığı klinikteki görülme sıklığı ile ilgilidir. isterken, diğer tanısal testlerden (anamnez, fizik bakı, v.d.) elde ettiği bilgilere göre belirli bir olasılık düşünür (pretest olasılık, prevalans).
Deney öncesi ölçümler yani ön testler sadece bir deney, bir kontrol olmak üzere iki grupta yapılırken, son testler tüm gruplarda yapılır. Bu model iç ve dış geçerliği birlikte koruyan en güçlü deneme modelidir. Bu modeller bilimsel değer açısından gerçek deneme modellerinden sonra gelir.
Test piramidi, testleri yapılandırmak için ideal bir yolu açıklar. Her test türünde bulunması gereken önerilen test kapsamı miktarının görsel bir temsilidir. Bu kavram Mike Cohn ve 2009 yılında "Çevik ile Başarılı" kitabında tanıtıldı.
PreProd ortamı: Geliştirilen yazılımların canlı sistem sunucularına yüklenmeden önce otomatize edilmiş testlerin veya son kullanıcı testlerinin yapılacağı ortamdır. Prod ortamı: Sistemin çalıştığı; son kullanıcılara açık olan canlı ortamdır.
Test analizinin amacı, test koşullarının temelini oluşturmak için gereksinimleri toplamak ve test hedeflerini tanımlamaktır. Bu nedenle, test temeli (test basis) olarak da adlandırılır. Genel test hedefleri, somut test koşullarına ve test edilecek özelliklere dönüştürülür.
Testler tek oturumda uygulanan kişi sayısına göre bireysel testler ve grup testleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Tek oturumda çok sayıda bireye uygulanan testler grup testleri olarak adlandırılmaktadır. Vize ve final sınavlarında kullanılan testler, KPSS, ALES bu türden testlere örnektir.
Regresyon testleri, her hata onarımından ya da değişiklikten sonra yapılmalıdır. Bu süreçlerde de yalnızca ilgili değişikliğe ya da hataya odaklanılmamalıdır. Bunu yaparken diğer yandan da sistemi bütünlüğü her defasında kontrol edilmelidir.
Test Seviyeleri
Başlıca dört test seviyesi vardır. Bunlar; birim testi (unit testing), entegrasyon testi (integration testing), sistem testi (system testing) ve kabul testidir (acceptance testing).
Performans testi, sistem tarafından yüksek talep altında yüksek hız, ölçeklenebilirlik ve sistemin kararlılığına ulaşılıp ulaşılmadığını belirler. Performans testi, küçültülmüş ortamlarda bir uygulamanın davranışındaki değişikliği ölçmeye yarayan bir test türüdür.
Apache JMeter bir web uygulamasının üzerinde değişik türden yükler oluşturarak uygulamanızı test etmenize imkan sağlayan bir araçtır.
Genel olarak, standart testler; uygulama koşulları, puanlama esasları ve elde edilen puanların yorumlanmasında izlenecek yöntem- leri ayrıntılı bir biçimde açıklayan TEST EL KİTABI'na sahip olup, belirli amaçlarla, uzman kişiler tarafından, yoğun deneysel çalışmaların ürünü olarak geliştirilen ölçme araçlarıdır.
Varyans Analizi (veya ANOVA, İngilizce ANalysis Of VAriance sözcüklerinin kısaltması) istatistik bilim dalında, grup ortalamaları ve (gruplar içi ve gruplar arası varyasyon gibi) bunlara bağlı olan işlemleri analiz etmek için kullanılan bir istatistiksel modeller koleksiyonudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri