Prefabrik ev ömrüne katkı sağlamak ve en iyi yalıtım performansını almak için prefabrik evlerin çatı uygulamaları bellidir. Özellikle prefabrik ev çatı karkaslarının paslanmaz çelikler ile yapılması önem taşımaktadır. Bunun dışında çatı örtüsü serilmesini kolaylaştıran metal aşıklar da kullanılmalıdır.
Prefabrik Evlerde Çatı Özellikleri
Bu nedenle prefabrik evlerde duvarların ısı transferini engellemesi için yapılan her işlem çatılara da uygulanmaktadır. Bu kapsamda çatılarda, Yalıtımı tam olarak sağlamak adına tas yünü kullanılır. Belirlenen yerlere profil levhalar yerleştirilir.
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir.
Prefabrik evin temelinde yük az olacağından duvarların altında devam eden betonarme temel şekline uygun olmalıdır. Temel için çelik ve demir iskelet oluşturularak temel atma işlemi gerçekleştirilir. Sadece düz beton gibi görünse de bu iş oldukça zor ve ince hesap gerektiren bir işlemdir.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
İlgili 18 soru bulundu
4 mevsim iklim şartlarına göre üretilen prefabrik evler yağmur, kar, aşırı sıcak fark etmeksizin her iklimde güvenle kullanılır.
Prefabrik evlerin ömrü ortalama 40 veya 60 yıl arasındadır.
Prefabrik evlerin ömrünü çevresel faktörlerde oldukça etkilemektedir. Günlerin çetin geçtiği bölgelerde evin ömrü doğru orantıda etkilenecektir fakat bir prefabrik ev minimum 40 sene civarı dayanmaktadır.
cevap : prefabrik evlerin dış cephelerine farklı kaplamalar yapılabilmektedir. Pvc Siding,yalıpan,taşonit,bisküvi tuğla,sıvalı mantolama yapılabilmektedir.
Kesinlikle uygundur fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta mevcuttur. Soba için ekstra olarak hazırlanmış olması gereken bir baca sistemi olması gerekmektedir. Ekstra olarak hazırladığınız baca sisteminiz sayesinde prefabrik evinizde soba yakabilirsiniz. Elektrikli sobalar kullanmanız sizin için çok daha iyi olabilir.
Her ne kadar kullanılan malzemeye bağlı olarak değişiklik gösterse de elli ile yetmiş yıl arasında bir kullanım ömrüne sahip olan prefabrik evler oldukça uzun ömürlü evler olarak görülse de betonarme evlere kıyasla geride kalan evlerden oluyor.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Prefabrik yapıların da diğer evler gibi bir temelleri bulunmalıdır ve bu temel yapımında beton kullanılmaktadır. Ardından bu temel üzerine çelik, sac, betopan ve EPS gibi malzemelerden bir iskelet sistemi kullanılmaktadır.
Kiremit, membran, yalıtım örtüsü, vadi deresi ya da levhalar ile kaplama yapabilirsiniz. Özellikle levhalar, kiremitler ve kumlu membranlar çatı kaplama malzemelerinin en başında gelmektedirler.
Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin bu işlemleri eksiksiz bir şekilde sağlamaları gerekmektedir. İlk olarak alınacak izinler için ruhsat başvuru dilekçesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra alınacak izinlerde tapu ve imar durumu da gerekmektedir. İmar durumu prefabrik yapılar için belediyeden alınmaktadır.
İç paneller ile dış panel arasındaki boşluğa taşyünü elyaf gibi ısı yalıtım malzemeleri uygulanır. İsteğe bağlı olarak nem ve buhar önleyici plakalar da kullanılabilir. Daha sonra iç duvar panelleri yerleştirilerek iç kısım boya yada duvar kağıdı için hazır hale gitirilir.
Prefabrik evin yapılacağı arsa, köy sınırlarındaysa ilçe özel idaresine, şehir merkezindeyse de belediyeye ruhsat için başvuru yapabiliyorsunuz. Belediyeye sunacağınız dosyada ruhsat dilekçesiyle beraber tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projelerinin olduğu belgelerin de bulunması gerekir.
Özellikle, prefabrik evlerin temeli ve çatı kısmı, böceklerin evin içine girmesi için uygun bir alan sağlayabilir. Bu nedenle, temel ve çatı kısmının düzenli olarak kontrol edilmesi ve böceklerin girmesini önlemek için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Kullanım ömrü nispeten kısadır. Kullanılan malzeme kalitesine göre değişen kullanım ömürleri ortalama 50 yıldır. İki katlı bir prefabrik evde esneme problemi yaşanabilir. Özellikle ikinci katta esneme problemi prefabrik ev sahiplerinin şikayetçi olduğu bir durum.
Çelik Evlerin Dezavantajları
Gürültü: Çelik evlerin yapısı nedeniyle, içerisinde gürültü daha fazla yansıyabilir. Sıkça fırtına ve rüzgar olması durumunda, evin içinde gürültü daha fazla duyulabilir. Isı Yalıtımı: Çelik evler, yapısı nedeniyle ısı yalıtımı açısından diğer evlerden daha zayıf olabilir.
Evet, yapılarımız tıpkı betonarme yapılar gibi dışarıdan. kurşun geçirmektedir.
Bu soruyu “evet” şeklinde yanıtlayabiliriz. Yani betonarme ev üzerine prefabrik yapı yapılabilir. Hatta sadece temel üzerine değil aynı zamanda betonarme bir ev üzerine de prefabrik kat atmak mümkündür.
Anahtar teslim prefabrik ev fiyatı,
Bu da demek oluyor ki 80 m2 tek katlı bir prefabrik ev 2023 yılında minimum 320 bin TL'ye mal olmakta.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri