İlgili şartları sağlayan vatandaşların prefabrik ev yaptırmak için 300 bin TL'ye kadar devlet desteğinden yararlanarak maliyetleri bir hayli azaltması sağlanıyor. Betonarme evlere göre çok daha düşük maliyetler ile prefabrik ev yaptırılabiliyor.
Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birini taşıması ile alınabiliyor.
Prefabrik ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devletten geri ödemesiz destek sağlanmaya devam ediyor. 2024 prefabrik ev yardımı detayları oldukça merak edilmeye devam edilirken Prefabrik ev ya da betonarme ev yaptırmak isteyen kişiler bu evler için geri ödemesiz nakit yardımı alabiliyor.
2+1 Prefabrik Ev Fiyatları
45 m² 2+1 prefabrik ev fiyatı 285.345₺'dir. 51 m² 2+1 prefabrik ev fiyatı 291.278₺'dir. 64 m² 2+1 prefabrik ev fiyatı 341.477₺'dir. 73 m² 2+1 prefabrik ev fiyatı 388.405₺'dir.
Anahtar teslim prefabrik ev fiyatı,
Bu da demek oluyor ki 80 m2 tek katlı bir prefabrik ev 2023 yılında minimum 320 bin TL'ye mal olmakta.
İlgili 44 soru bulundu
PREFABRİK EV EV YAPIM YARDIMI ŞARTLARI NELER? Prefabrik ev yardımı alabilmek için hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birini taşımak gerekiyor.
Prefabrik Ev Kredisi Ödeme Planı
Bu bağlamda prefabrik ev kredisinin ödeme planı 120 aya kadar çıkartılabiliyor. 120 aylık vade bireylerin talebi üzerine daha aşağı da çekilebiliyor. Prefabrik ev kredisini çeken kişiler toplu ödeme yaparak borcunu kısa sürede kapatabiliyor.
Kimlik Belgesi yeterlidir. Destekleri alacaklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmektedir. Eğer bu koşulları karşılıyorsanız, size en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kurumuna giderek prefabrik ev için 150 bin liralık devlet desteğine başvurabilirsiniz.
PREFABRİK EVLER KIŞIN SOĞUK OLUR MU? Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilir. Bu sayede dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkar. Prefabrik evler; yalıtım performansı ile sıcak veya soğuk tüm iklim bölgelerinde tercih edilen yapılardır.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Prefabrik ev yaptırmayı düşünüyorsanız, Devletten tam 150 bin TL'lik destek.
Prefabrik ev yardımı almak için gereken şartlardan birine sahipseniz il, ilçe Sosyal Yardımlar Genel Müdürlükleri'nde prefabrik ev yardımı başvurunuzu yapabilirsiniz.
Prefabrik için izin gerekir mi? Evet istediğiniz herhangi bir araziye prefabrik ev inşa edebilmeniz için izin gerekir. Ve kurulumunun yapılacağı arazinin imarlı olması gerekmektedir. Sadece zemininde beton kullanılan prefabrik ev projeleri izin açısından betonarme ev inşası izni ile benzerlik gösterir.
Prefabrik ev kredisi, Akbank, Halkbank, İş Bankası, Ziraat bankası, ING Banktır. Ayrıca Denizbank, Albaraka Türk, Vakıflar Bankası ve TEB gibi tüm bankalar kredi vermektedir. Bu sayede herkes prefabrik ev sahibi olabilmektedir.
Ziraat bankası diğer devlet bankalarıyla birlikte uygun faiz oranlarıyla dikkat çekiyor. %1,36'dan başlayan prefabrik ev kredisi faiz oranları vadeye göre değişiklik gösterebiliyor. Ziraat bankası herhangi bir kredi tahsis ücreti almıyor.
Arsanız köyde bulunuyorsa il özel idaresine başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Prefabrik evler için alınması gereken yapı ruhsatına sahip olmadan inşaata başlayamazsınız. Tıpkı konut başvurularında olduğu gibi öncelikle belediyeden imar durumu alınmalı ve ruhsat başvurusu yapılmalıdır.
Tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor. Eski kanuna göre 5 bin metrekarenin altındaki tarlalara prefabrik ev yapılmasına izin veriliyordu fakat son düzenlemelerden sonra 2023 yılında herhangi bir ev için tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir. TL ödeme yapılmaktadır.
Prefabrik Ev Almak Mantıklı mı? Prefabrik evlerin pek çok avantajı bulunuyor. Bu avantajlardan bazıları ısı ve ses yalıtım desteği, istenilen zamanda sökülebilmesi, inşaat gerektirmemesidir. Bu nedenle bir araziye sahip olan kişiler için prefabrik ev satın almak mantıklıdır.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
İmarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılmasının temel şartı, arsanın yola cephesinin bulunmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla %5 imar izni bulunmaktadır. Ayrıca imarsız arsaya maksimum 250 m2 büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.
Prefabrik ev çok sayıda avantajıyla birlikte dayanıklı ve uzun ömürlü bir yapı modelidir. Bilinenin aksine prefabrik evlerin kullanım ömrü çevresel faktörlere göre değişmekle birlikte 40 ila 50 yıl arasında değişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri