Böylece, prefabrik evlerde dış duvarlar, ısı yalıtımı ve dekoratif bir görünüm kazanır. Mantolama işlemi, prefabrik evlerde ısı yalıtımı açısından oldukça önemlidir. Doğru bir mantolama işlemi, evin içerisinde daha konforlu bir yaşam alanı oluşturur ve enerji tasarrufu sağlar.
Betonarme olmadığı için, ısı yalıtımı yapılamayacak bir alanın kalacağını düşünmeyin. Prefabrik evlerin her noktasına ısı yalıtımı yapılabilir. Ama özellikle çatıda, ısı yalıtımı muhakkak yapılmalıdır.
cevap : prefabrik evlerin dış cephelerine farklı kaplamalar yapılabilmektedir. Pvc Siding,yalıpan,taşonit,bisküvi tuğla,sıvalı mantolama yapılabilmektedir.
Odun veya kömür olsun her türlü soba ile prefabrik ev kolayca ısıtılabiliyor. Sobanın yakıldığı oda kapılarıyla diğer oda kapıları açılarak evin her odası rahatlıkla ısıtılabiliyor. Çünkü prefabrik ev betonarme gibi standart binalara göre daha yüksek yalıtım performansına sahip.
PREFABRİK EVLER KIŞIN SOĞUK OLUR MU? Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilir. Bu sayede dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkar. Prefabrik evler; yalıtım performansı ile sıcak veya soğuk tüm iklim bölgelerinde tercih edilen yapılardır.
İlgili 45 soru bulundu
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
100 m2 prefabrik ev maliyeti ne kadar? 2022 yılı başlangıç fiyatları dikkate alındığında 3+1 kullanım planına sahip 100 m2 prefabrik ev fiyatı 150.000 TL olarak belirtebiliriz.
Kaloriferler: Kaloriferler, prefabrik evlerde kullanılabilecek bir diğer ısıtma sistemi seçeneğidir. Kaloriferler, evin boyutuna ve ihtiyacına uygun olarak seçilmelidir. Kalorifer sistemi kurulumu için ise, evde uygun bir yer belirlenmeli ve boru hatları doğru şekilde döşenmelidir.
Kesinlikle uygundur fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta mevcuttur. Soba için ekstra olarak hazırlanmış olması gereken bir baca sistemi olması gerekmektedir. Ekstra olarak hazırladığınız baca sisteminiz sayesinde prefabrik evinizde soba yakabilirsiniz. Elektrikli sobalar kullanmanız sizin için çok daha iyi olabilir.
Prefabrik evin temelinde yük az olacağından duvarların altında devam eden betonarme temel şekline uygun olmalıdır. Temel için çelik ve demir iskelet oluşturularak temel atma işlemi gerçekleştirilir. Sadece düz beton gibi görünse de bu iş oldukça zor ve ince hesap gerektiren bir işlemdir.
Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin bu işlemleri eksiksiz bir şekilde sağlamaları gerekmektedir. İlk olarak alınacak izinler için ruhsat başvuru dilekçesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra alınacak izinlerde tapu ve imar durumu da gerekmektedir. İmar durumu prefabrik yapılar için belediyeden alınmaktadır.
Prefabrik evler montaj işlemi ile kurulduğundan dolayı zaman içerisinde değişimler yapılmayı mümkün kılmaktadır. Bu bağlamda zaman içerisinde evin duvarlarının yerleri değiştirilerek yeni kullanım alanları açılabilir.
Prefabrik yapıların da diğer evler gibi bir temelleri bulunmalıdır ve bu temel yapımında beton kullanılmaktadır. Ardından bu temel üzerine çelik, sac, betopan ve EPS gibi malzemelerden bir iskelet sistemi kullanılmaktadır.
Prefabrik ev fiyatına dahil edilmeyen dikkat edilmesi gereken ekstra maliyetler; Prefabrik Ev Yapı Ruhsatı Maliyeti: 2023 yılı bedellerine göre ortalama 100 m² prefabrik ev ruhsat harcamaları 30.000 ila 40.000₺ civarında gerçekleşmektedir.
Prefabrik için izin gerekir mi? Evet istediğiniz herhangi bir araziye prefabrik ev inşa edebilmeniz için izin gerekir. Ve kurulumunun yapılacağı arazinin imarlı olması gerekmektedir. Sadece zemininde beton kullanılan prefabrik ev projeleri izin açısından betonarme ev inşası izni ile benzerlik gösterir.
Prefabrik ev ücretinin yanı sıra ruhsat ücreti de 20.000 TL'dir. Daha öncesinde fabrika ortamında parçaları üretilip sahada monte edilen prefabrik evler, standart evlere göre çok daha uygun fiyata sahiptir. Yapılışları çok daha kolaydır ve temel kazma işlemi gerektirmemektedir.
Her ne kadar kullanılan malzemeye bağlı olarak değişiklik gösterse de elli ile yetmiş yıl arasında bir kullanım ömrüne sahip olan prefabrik evler oldukça uzun ömürlü evler olarak görülse de betonarme evlere kıyasla geride kalan evlerden oluyor.
Prefabrik evlerin ömrü ortalama 40 veya 60 yıl arasındadır.
Prefabrik evlerin ömrünü çevresel faktörlerde oldukça etkilemektedir. Günlerin çetin geçtiği bölgelerde evin ömrü doğru orantıda etkilenecektir fakat bir prefabrik ev minimum 40 sene civarı dayanmaktadır.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Yerleşim planına uygun olarak tasarlanabilen prefabrik evler istenildiği zaman sökülerek başka bir yere de nakil edilebilmektedir. Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Bu soruyu “evet” şeklinde yanıtlayabiliriz. Yani betonarme ev üzerine prefabrik yapı yapılabilir. Hatta sadece temel üzerine değil aynı zamanda betonarme bir ev üzerine de prefabrik kat atmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri