İstanbul prenses adaları, Marmara Denizi'ne bakan, çam ormanları ile çevrili, Büyükada, Burgazada, Hebilliada ve Kınalıada olmak üzere sadece 4'ü ziyarete izin verilen, sessizliğin, huzurun ve denizin tadını çıkarabileceğiniz 9 küçük adadan oluşan takımadalar grubudur.
İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
İstanbul adaları tarih boyunca pek çok isme sahip olmuştur. Bunlar; Evliya Adaları, Kesiş Adaları, Ruh Adaları, Cin Adaları, Halka Adaları, Prens Adaları, Kızıl Adalar gibi adlardır.
Prens Adaları'nın en güzeli: Burgazada.
Mauritius (Fransızca: Maurice, Mauritius Kreolü: Moris), Morityus, resmî adıyla Mauritius Cumhuriyeti, Hint Okyanusu'nda Afrika anakarasının yaklaşık 2000 km açığında bir ada ülkesidir. Afrika'nın güneydoğusunda, Madagaskar'ın doğusunda yer almaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Maltepe'ye yakın olanının adı ise Dilek Kayalığıdır. Adaların toprağı, demir oksitli kırmızı topraktır. Kireç tabakalarına karışmış bol miktarda demir filizi toprağa kızıl bir renk verir.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
İstanbul prenses adaları, Marmara Denizi'ne bakan, çam ormanları ile çevrili, Büyükada, Burgazada, Hebilliada ve Kınalıada olmak üzere sadece 4'ü ziyarete izin verilen, sessizliğin, huzurun ve denizin tadını çıkarabileceğiniz 9 küçük adadan oluşan takımadalar grubudur.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Sedef Adası'nın büyük bir kısmı özel mülk olduğu için bu adada yapılabilecekler sınırlı. Ama İstanbul'a en uzak ve sakin ada olan Sedef Adası'nda güzel bir doğa yürüyüşünün tadını çıkarabilir, daha sonra ister halk plajında ister özel plajda gün boyu güneşlenip denize girebilirsiniz.
Adanın sahipleri Gülter Ünal ile damadı Barış Tansever, doğal güzellikleri bünyesinde barındıran ve rüzgar potansiyeliyle cazibe oluşturan adaya alıcı beklerken, bir yandan da turizm yatırımı için imar almaya çalışıyor.
Büyükada, Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Eski Yunanca adı Prinkipos (Πρίγκηπος)'tur. Prinkipos Yunancada "Prens" anlamına gelmektedir.
Sedef Adası'na ulaşım için öncelikle Kartal veya Bostancı'dan kalkan vapurları kullanabilirsiniz. Büyükada'dan da motor seferleri ile adaya geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca özel yat veya tekne ile adaya gelmek isteyenler için demir atma olanağı da mevcuttur.
Roma ve Bizans döneminde prenslerin sürgün yeri olarak gönderilmesinden dolayı Marmara denizinin Anadolu yakası açıklarında yer alan Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada'dan oluşan adalar kümesine Prens adaları denilmektedir.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Eminönü üzerinden hareket eden vapur Kadıköy'e uğradıktan sonra şu sıra ile ilerler; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada.
Adalara İstanbul'dan vapura binerek gidebilirsiniz. Ancak saydığımız adaların hepsine yerleşim ve gezi izni yok. Vapurlar sadece Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada'ya uğruyor. Gezme imkanınızın olduğu adalardan birini tercih edebilirsiniz.
Prenses Koyu, Büyükada| Hotels.com.
Tüm bu bilgiler ışığında Sedef Adası ile ilgili merak edilen bir soru olan Sedef Adası kimin sorusunu şu şekilde yanıtlayalım: Sedef Adası, Mehmet Birgen ve kardeşi Esra Birgen'e büyük dedeleri Fethi Ahmet Paşa tarafından kalmıştır. Yani ada, günümüzde Birgen kardeşlerin mülküdür.
1908'de II. Abdülhamit bazı devlet görevlilerini buraya yerleştirerek adanın gelişmesini sağlamış; konaklar ve yalılar inşa ettirmiştir. Fetihten sonra artan Türk nüfusu ile birlikte bölgeye huzur gelmiştir. Adada Türkler ve Rumlar dostça yaşamışlardır.
Yüzme havuzu, yiyecek içecek imkanları olan adaya sadece Galatasaray Kulübü üyeleri ve üyelerin aileleri girebiliyor. Burada gördüklerinizi iyileştirecek düzenlemeler önerin.
Kınalıada Camii, Hristos Manastırı (adanın tepesinde Romen Diyojen'in sürgün edildiği ve vefat ettiği yer) Panaya Rum Ortodoks Kilisesi, Sirakyan Evleri, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, ve Alsancak sahili bulunmaktadır. Çınaraltı'nda çay içeceğiz ve bu eşsiz ortamın huzurunu soluyacağız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri