Diyanet, sağlık açısından sakınca olmadığı taktirde, doğum kontrol hapı, prezervatif gibi hamileliği engelleyici tedbirlerin alınabileceğini açıkladı. Diyanet fetvasında, “Doğum kontrolüne evet, ama kürtaja hayır” denildi.
Sağlığa zararlı olmamak şartıyla deri altına hormon düzenleyici yerleştirmek (implant), kondom kullanmak, azil (geri çekilmek) gibi yöntemlerle hamileliğin önlenmesinde dinen bir sakınca yoktur.
Bu yöntem, ilişki sonunda erkeğin penisini dışarıya çekerek vajinanın dışına boşlaması olarak tanımlanıyor. Yapılan araştırmalar, dünya genelinde çok sayıda çiftin bu yöntem ile korunduğunu söylüyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı, doğum kontrol uygulamalarının dinen caiz olduğunu açıkladı
Kadınlar cinsel birleşmeden 24 saat önce vajinalarına soğan ve sarımsak yerleştiriyorlardı. Bunun amacı ise kadınlar ertesi gün genizlerinde soğan ya da sarımsak kokusu hissetmezlerse tüplerinin kapalı olduğunu anlıyorlar ve bu şekilde bir koruma sağlamış oluyorlardı.
İlgili 25 soru bulundu
Erkeğin prezervatif kullanmasının dışında kadınlara yönelik doğum kontrol yöntemleri de vardır. Doğum kontrol hapları ya da iğneleri, kadın prezervatifi, spiral, diyafram ve spermistler gebeliği önlemek amacıyla kadınlara uygulanır.
Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son 4 haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Son 4 haftada ise erkeğin ejakulasyon sıvısı içinde bulunan “Prostaglandin'' denen lipid bileşenlerinin rahim kasılmalarını başlatabileceği düşüncesi ile ilişki önerilmez.
“Hap kullanmak, deri altına hormon düzenleyici yerleştirmek, kondom kullanmak, azil (geri çekilmek) gibi yöntemlerle hamileliğin önlenmesi, sağlığa zararlı olmadığı sürece dinen bir sakıncası yoktur.
Spiral Taktırmanın Hükmü
Belli bir sayının üzerinde çocuk sahibi olanların korunma yöntemlerini kullanması mubahtır. Azil mubahtır. Spiral avret açılması gerektirdiğinden anne için ya da aile için bir sıkıntı oluşmaya başladığında zarurete binaen caiz olur.
Anasayfa / Kurul Fetvaları / Ertesi gün hapı ve doğum kontrol hapı kullanmak caiz midir? Ertesi gün hapı ve doğum kontrol hapı kullanmak caiz midir? Gebeliği önleyici tedbirlere başvurarak doğumu kontrol altında bulundurmak bireysel düzeyde kaldığı ve sağlık açısından zararlı olmadığı müddetçe caiz görülmektedir.
Boşaldıktan sonra bir süre beklemesi gerekiyor sertliğini kaybeder 5-15 dk aralığında tekrar devam edebilir. Penis ereksiyon halinden çıkar boşalma olduğunda. Tekrar ereksiyon olması için uyarılması lazım, erkek çok azgınsa bu uyarılma kısa sürer, değilse arkasını döner uyur.
Doğum Kontrol Hapı
Bu durumda spermin dölleyeceği yumurta oluşumu sağlanmadığı için, hamilelik gerçekleşmez. Doğum kontrol yöntemleri içerisinde, en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Hapların düzenli kullanımıyla hamilelikten korunma %99'a kadar etkili olur.
Streç film ve eldivenler kondom gibi birer bariyer. Yani hastalık geçmesini engelleyen kaleler. Streç filmin cinsel organlar, kalçalar ve karın bölgesine birkaç kat sarılması, elle uyarımlar yapılırken eldiven kullanılması güvenli seks için birer çözüm. Ancak bir kez kullanılması gerektiğini unutmamak kaydıyla.
Kondom – Prezervatif Kullanımı
Kondom kullanımı günümüzde her ne kadar genellikle evli olmayan erkekler tarafından tercih edilse de, evli çiftlerde de zaman zaman daimi doğum kontrol yöntemi olarak kullanılabiliyor.
Erkeklik organına prezervatif takılması halinde cinsel organların tabiî sıcaklığı duyulur ve haz alınırsa -meni gelmese de- eşlere yıkanmak farz olur. Haz alınmaması halinde bile yıkanmak ihtiyata uygundur.
Bu koruyucuyla yapılan ilişki, cimanın tüm hükümlerine tabidir. Öyle ki; vacip guslü gerektirir, orucu bozar, birinci tehallülden önce olursa haccı bozar, adet döneminde bu ilişki haramdır ve rac'i boşanmayla boşanmış kadını tekrar evliliğe devam ettirebilir niteliktedir.
Devamlı kısırlığa yol açan vazektomi, kordon bağlatma gibi yöntemlere başvurulması yani kadın veya erkeğin geri dönüşü olmayacak şekilde kısırlaştırılması ise fıtrata müdahale olarak değerlendirildiğinden sağlık açısından kesin bir zorunluluk olmadığı müddetçe caiz değildir.
Spiral takılması vb sebeplerle adet müddetinin arttığı ya da sızıntı ve ya zaman zaman kanamaların devam ettiği genel vakıadır. Hanefi mezhebine göre 10 günü aşan adet kanaması istihaze kanıdır. Namaz kılmaya vs mani değildir.
Takıldığı andan itibaren korur, fakat takıldıktan sonra 24 saat ilişkiye girilmemelidir.
Sözlükte “ayırmak, uzaklaştırmak” anlamına gelen azil, gebeliği önleyici bir usul olarak, cinsî münasebet esnasında meninin rahim dışına akıtılmasına denir.
Hamilelik pek çok konuda kafaların karıştığı bir dönemdir. En büyük kafa karışıklığı yaşanan konulardan biri de hamilelikte cinsel ilişki caiz mi sorusudur. Hamilelikte cinsel ilişkinin yasak olduğuna dair Kuran'da veya Peygamberimiz (s.a.v) 'in hadislerinde herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
Ayrıca yan etkisi de yok denecek kadar azdır. Tüm özelliklerine ek olarak rahim ağzı kanserine karşı da koruyucudur. Cinsel ilişkide çiftler tüm kullanım talimatlarını doğru şekilde uygularsa gebelikten korunma oranı %98'e kadar çıkabilir.
İslam'da oral seks, "Tahrimi Mekruh" veya bazı İslami hukukçulara göre cinsel organların ağız ve dil temas halinde olması oldukça istenmeyen bir durumdur. Bu eylemi tavsiye edilmiyor olarak değerlendirmenin ardındaki sebep, en başta tevazu, temizlik ve temizlikle ilgili konulardır.
Kadınlar bir gecede kaç defa ilişkiye girebilir? Erkekler bir gecede 2-3 defa cinsel ilişkiye girebilir. Ancak bu oran kadınlarda sınırsızdır. Çünkü kadın uzun süre cinsel ilişkiye girebilir.
Çünkü kızlık zarının bozulduğu ilk cinsel ilişkiden sonra her zaman cinsel ilişkiye girilebilir. Bir kadının ilk cinsel deneyiminden sonra her istediği günde cinsel ilişkiye girmesi söz konusu olabilir. Bu durumun asla bir tehlikesi bulunmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri