Ameliyat sonrasında yüzü rahat şekilde hareket ettirememek doğal olarak bu soruyu da beraberinde getirmektedir. Burun estetiği, yüz üzerinde ciddi farklılıkları oulşturacak bir cerrahi operasyondur. Kişinin yüz tanımı ve görünümü büyük ölçüde değişiklik gösterir. Ancak burun estetiği sonrası gülüş değişmez.
Evet, rinoplasti ameliyatı yüz şeklini değiştirebilir. Rinoplasti, burun estetiği ameliyatı olarak da bilinir ve burunun şeklini, boyutunu ve oranını iyileştirmek amacıyla gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir.
Rinoplasti Güzelleştirir
Yani rinoplasti hem burnu güzelleştirir hem de yüzdeki diğer bölgelerin güzelliğini ön plana çıkarır. Örneğin büyük bir burnun gölgesinde kalmış gözler rinoplasti sonrası gerçek değerini kazanır. Güzel bir burun yanakların ve elmacık kemiklerinin de güzelliğini artırır.
Burun ameliyatından sonra neden değişlikler oluyor? Hastanın cilt yapısına göre iyileşme devam ettikçe burun şekli değişir. Aylar geçtikçe burun giderek güzelleşir. Ancak tam tersine sorun çıkacak ise burunda eğilme, düşme, çökme gibi sorunlar oluşacak ise bunlarda ilk aylarda kendini gösterir.
Burnun şeklinin yüzle ilişkisi yüzün kemik yapısıyla bir bütün olarak ayarlanır, örneğin yüzdeki dikey değişiklikler yüzün uzun veya kısa görünmesine neden olabilir. Burun bölgesinin kapladığı orta kısmın uzun olması yüzün de uzun görünmesine yol açar.
İlgili 42 soru bulundu
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
Burnumuz vücudumuzda en az yağ içeren organlarımızdan birisidir. Bu yüzden vücuttaki yağ oranının değişmesi burnumuzda bir değişiklik yaratmayabilir.
Eğer burun ince derili bir yapıda ise; 2-3 aylık bir süreç içerisinde yüzde 95 oranında burun, hızlı bir şekilde yerine oturmaktadır. Ancak kalın derili bir burun yapınız var ise, bu süreç 1 yıla kadar uzamaktadır.
En zor ameliyat; burun estetiği
Biz hem fonksiyonel açıdan bakarız, hem estetik yönünü düşünürüz. Burnun iyi fonksiyon görmesinin çok önemli olduğunu, ama estetik görüntü güzelliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Dr. Ulay, şunları söyledi: “Burun estetiği çok zor bir ameliyattır.
Tüm bu bilgiler ışığında revizyon isteğine en iyi cevap verecek kişi uzman hekimdir. Uzman hekimin kontrolünde burundaki estetik revizyonları yapılmaktadır. Bunun için bir sınır belirlemek doğru değildir. Ancak 3 kereden fazla yapılan ameliyatlarda risk daha fazla artmaktadır.
Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatı sonrasında, nazolabial açı (burun deliklerinin ortasında yer alan kolumella ile üst dudak arasındaki açı) artar ve burun ucu yukarıya doğru yönelir. Bu hareket arttıkça üst dudak daha genişlemiş ve uzun gibi görünür.
Burun ameliyatı sonrasında burnun iç katmanları arasında bir iyileşme dokusu (skar) oluşur. Bu doku ilk başta serttir ve dokuda çekintilere, özellikle burun kanatları arasında minör asimetrilere sebep olabilir. Skar dokusu 9-12 ay içinde oldukça incelir ve yumuşar.
Burun değişimi yüzü en çok değiştiren estetiklerden biridir. Burun ameliyatından sonra şişliklerin değişimi ile birlikte yüz de değişir.
Burun ameliyatı ile doktorun uygun gördüğü oranlarda küçültme, büyütme veya burun kemerinde değişiklik, burnun ucunda değişiklik hatta burun delikleri ve üst dudakla arasındaki açıda da değişiklik yapılabilir.
Burun estetiği sonrası gülme ve dudak büzme hareketiniz bir müddet kısıtlı olabilir, asla zorlamayınız.üst dudağınızı gerektiğinden fazla yukarı kaldırmaya çalışmayınız.
Burun ameliyatı sonrasının ilk 6 ayında yaşanan farklılaşmalar, burun ucunun daha estetik bir görünümde incelmesi, kanatların ve girintilerin azalan şişlikler ardından belirginleşmesi, tüm şişliklerin minimum seviyeye gelerek burnun doğal görünüme en yakın konumda yeniden şekillenen yapısının görülmesidir.
İsrail, milyonda bir gerçekleşen bir ameliyata tanıklık etti. Kafalarının arkasından birbirlerine yapışık olarak dünyaya gelen ikiz kız bebekler, nadir gerçekleşen bir ameliyatla birbirlerinden ayrıldı. Beersheba kentindeki Soroka Tıp Merkezinde geçen hafta yapılan 12 saatlik operasyon sonucu mutlu sona ulaşıldı.
Burun ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2.5 saat sürer. Ameliyat sonrası fazla ağrı olmaz, ilk gün yüze soğuk uygulama yapılır. Hasta 1 gece hastanede kalıp ertesi gün eve döner. Ameliyattan 2-3 gün sonra hafif bir ödem (şişlik) ve morluk oluşabilir ki, bu da sonraki günlerde hızla geriler.
Çoğu hasta, ameliyat sonrası birkaç hafta içinde burun boyutlarının önemli ölçüde küçüldüğünü fark eder. Ancak, burunun tamamen inmesi ve son şeklini alması genellikle birkaç ay ila bir yıl arasında bir süre alabilir.
Burun ucu şişliği yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir. Burun şişliği biraz ameliyatın nasıl yapıldığına da bağlıdır. Açık yapılan ameliyatların iyileşme süreci kapalı yapılan ameliyatlara göre daha uzun sürmektedir. Ameliyattan sonraki birkaç hafta çok önemlidir.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Kilo Değişiminin Yüze Etkisi
Yanakların ve çenenin aksine, insan burnunun yağ hücresi yoktur. Kemik, kıkırdak ve deriden oluşur. Dolayısıyla kilo vermenin veya kilo almanın buruna veya burun ameliyatının sonuçlarına doğrudan bir etkisi yoktur.
Burun ucunun ameliyattan sonra yıllar içinde mutlaka biraz düştüğüne dikkati çeken Doç. Dr. Soylu, şöyle devam etti: Her hekim kullandığı tekniğe bağlı olarak genellikle ameliyatta burun ucunu hedeflenenden biraz daha kalkık yapar ki, iyileşme sürecindeki bu düşme, normal pozisyonda sonlansın.
Kalın deriye sahip olan kişilerin burun bölgesinde daha fazla yağlanma görülür. Aynı zamanda bu kişilerin burun delikleri de normalden geniş bir yapıya sahiptir. Kalın derili bir burna sahip olduğunuzu anlamak için burun bölgesinde yağlanmadan ve delik yapısından yola çıkabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri