Fiş prize takıldığında kıvılcımlar oluşabilir, bunun sebebi elektrik akımı geldiğinde temas alanının yetersiz kalmasıdır. Bu sebeple fişte küçük hasar izleri görebilirsiniz. Bu normal bir durumdur.
Binadan çıktıktan sonra yangın kontrol altına alınmadan asla binaya tekrar geri dönülmemeli, Yangın kontrol altına alındıktan hemen sonra uzman bir elektrikçi çağırarak sistemimizi kontrol ettirmeliyiz.
Prizden duman geldiyse ve sigorta atmadıysa, ya tesisat şalterlerden geçmiyor ya da kısa devre olmadı. Kısa devre olmadıysa, fiş-priz arasında bir temassızlık vardır ve ark yaptığı için duman çıkmıştır.
Belki taktığın prizde bir sorun vardır, tam oturmayınca veya sıkıca oturmayınca ısınma yapabilir. Bunu anlamak için ilk önce başka bir prize takarak dene doğru ise prizi değiştir. Eger orada da aynı sorun devam ediyor ise güç kaynağından başlayarak aramaya başla.
Faz Nötr Ters Bağlanırsa Ne Olur? Faz ve nötr'ün ters bağlanması herhangi bir sorun teşkil etmez. Evinizde kullandığınız tüm cihazlar aktif halde çalışmaya devam eder.
İlgili 15 soru bulundu
Faz ve Nötr Nasıl Ayırt Edilir
Hangi ucun faz ve hangi ucun nötr olduğunu bulmanız gerekiyorsa, kablo renklerini kontrol edebilirsiniz. Faz, kahverengi ya da eski bir tesisat ise siyah renklidir. Nötr ise mavi renklidir. Ayrıca iki ucu ayırt edebilmek için bir kontrol kaleminden yararlanabilirsiniz.
Üretilen ısı bağlı malzemenin tutuşma sıcaklığına erişmesi halinde yangın oluşur. Kablo bağlantı tespit kroşelerinde kablonun aşırı sıkılarak bağlanması kablo izolasyonunda deformasyona ve faz-faz veya faz-toprak arası kısa devresine ve yüksek sıcaklık sonucu yanmasına neden olur.
Bir prize en fazla 15A, 3500w.. yüklenilebilir. Bunu 5-6 cihazda yapabilir, 2-3 cihazda yapabilir. Mesela; 1 adet su ısıtıcı 2500w,, birde soba bağladık 1600w , olmadı,, 4000w ı geçti,,, demekki, priz sadece su ısıtıcısını çalıştırır..
Bu çok normal bir durumdur. Özellikle mecburen kullandığımız durumlarda olabiliyor. Bu aşamada bu ürünleri dikkatli kullanmak gerekiyor. Kısa süreli kullanımlarda farklı ürünler ile cihazlarımızı şarj etmenin herhangi bir zararı yoktur.
Prizden Şarj Et
Telefonunu USB kablosu ile bilgisayardan ya da otomobilden şarj etmek şarj süresini uzatır. Eğer mümkünse şarjını daima şarj kablosu ve şarj adaptörü ile prizden yap. Çünkü adaptör telefonunun daha yüksek güçle şarj olmasını sağlar.
prizin dişi deliklerinde bulunan pirinç madde zamanla ısıdan dolayı yumuşamaktadır. ve deliklerin iç çapı büyümektedir. bu sebeple giren priz uçlarına temasta bulunmayacaktır. 3lüye bağlı olan aktif bir güç tüketimi varsa ark yapacaktır.
Araç egzozunda en sık rastlanan duman rengi beyaz olandır. Egzozdan çıkan beyaz duman rengi aracınızın motorunun silindir bloğunda conta, silindir kapak arızası oluştuğunu ya da silindir bloğunun çatladığını işaret etmektedir.
Beyaz duman ise aracın soğutma su sisteminde bir problem olduğuna işaret etmektedir. Motor bloğu içerisindeki kanallardan geçmekte olan soğutma suyu silindir içerisindeki yanma odalarına karışması sonucunda egzoz sisteminden dışarıya beyaz duman olarak atılması sebebiyle gözlemleyebileceğimiz duman çeşididir.
Akım korumalı prizler, elektronik cihazları koruyan araçlardır. Bu prizler sayesinde cihazlar hasar görmeden uzun süre çalışabilir. Akım korumalı prizler bulaşık makinesi, buzdolabı ve televizyon gibi elektronik aletleri yüksek akıma karşı korur.
Şebeke gerilimi bir enerji iletim hattı ile son kullanıcılara iletilen gerilimin sayısal anma değeridir. Ülkeden ülkeye genellikle 110-250 volt arası değişmekle birlikte gerilimin frekansı de 50 veya 60 hertz'dir. Türkiye için şebeke gerilimi 230V ve 50 Hz'dir.
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayınız. Hasarlı, yırtılmış veya eskimiş kablolu fişi prize sokmayınız. Asla kabloyu çekmeyiniz, bük- meyiniz veya hasar vermeyiniz.
Artan sıcaklık, kablo ömrünü kısaltmaktadır. Sıcaklığın düşük olması kablo ömrünü arttırdığı gibi akım taşıma kapasitesini de arttırmaktadır.
İletkendeki akım (I) geçişi tarafından üretilen ısı (P), iletken direnci (R) ile orantılıdır ve akımın karesine bağlı olarak artar. Bu, herhangi bir aşırı akımın hafife alınamayacağı anlamına gelir. Teorik olarak, bu şekilde oluşan ısı çevreye dağılmaz ise iletken eriyene kadar ısınmaya devam eder.
Çünkü orijinal şarj aleti ve kablosu kullansanız bile hızlı şarj yüksek akım çektiği için telefonunuzda hafif bir ısı artışı olabilir ama bu ısı artışının telefonunuzun kasmasına veya dolmasına sebebiyet vermemesi lazım. Eğer telefonunuz çok fazla ısınıp kasıp dönüyorsa bir sorun var demektir.
Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
Prizlerin kullanma amacı ve güçleri belirtilecek, kullanma amacı belli olmayan priz güçleri bir fazlı priz için en az 300 watt, üç fazlı priz için en az 600 watt kabul edilecektir. Priz linyelerine en çok yedi priz bağlanabilecek, ancak priz güçleri toplamı 2000 VA.'yı geçemeyecektir.
●
Ayrıca ülkemizde de bazı yerlerde E tipi fiş ve prizler bulunuyor. E tip fiş ve prizler 16 Ampere kadar olan akım şiddetini destekliyor ve 220 – 240 Volt arasında çalışıyor.
Nötr iletken (nötr), tüketiciden gelen akımı üretim istasyonuna geri döndürmek için güç şebekesinde kullanılan bir iletkendir. Nötr kopması fazlarda eşit olmayan bir yükün aşırı akım nötr konuma boşaltılması ve sistemin otomatik olarak dengelenmesi için kullanılan iletkende meydana gelen kesilmedir.
Nötr: Elektriğin dönüş yapmasını sağlayan yüksüz uçtur. Sıfır potansiyellidir. Toprak: Cihaz gövdelerinin toprağa iletildiği uçtur. Bu uç da yüksüzdür.
Nötr İletken Nedir? Nötr, elektrik yüküne sahip olmayan yüksüz anlamına gelmektedir. Elektriksel olarak elektrik besleme kablolarındaki faz iletkenlerinde bulunan akımın kullanıcıya ulaşıp devresini tamamlamak için kullandığı geri dönüş yoludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri